Blogtips #27 – Hoe maak je jouw blog uniek?

3 juli 2017 2 Comments

Er zijn miljoenen blogs te vinden op het internet waardoor het steeds moeilijker is om op te vallen. Hoe spring je nou tussen al deze blogs uit? Oftwel: hoe maak je jouw blog uniek? Dat is een vraag waar vrijwel iedere blogger vroeg of laat mee te maken krijgt. Daphne gaf me het idee voor dit artikel, en vandaag geef ik je een aantal tips.

Hoe maak je jouw blog uniek?

1 … Zorg ervoor dat je jouw persoonlijkheid laat doorschemeren in je artikelen. Jouw persoonlijkheid is uniek en daarmee kun je dus al een compleet unieke touch aan je blog geven. Mocht je nu tips willen hebben om persoonlijker te bloggen, dan raad ik je aan om dit artikel te lezen.

2 … Zoek een onderwerp waar jij graag over schrijft maar waar nog niet zo veel over geschreven wordt. Je hebt vast wel een hobby die niet veel mensen uitoefenen of een passie die je op een geweldige manier kunt uiten. Op die manier maak je unieke content: niet veel mensen schrijven er nog over.

3 … Brainstorm, brainstorm, brainstorm… en keur vooral niet te veel ideeën af. Sommige ideeën die je bedenkt klinken in eerste instantie misschien heel stom en totaal niet geschikt. Toch kunnen ze veel potentie hebben wanneer je er wat langer de tijd voor neemt. Wie weet komt er uit dat domme idee wel een geweldige reeks artikelen naar boven!

Blogtips #27 - Hoe maak je jouw blog uniek?

4 … Doe eens precies het tegenovergestelde dan wat anderen doen. Dit klinkt misschien heel simpel, maar het kan echt werken. Hoe denk je dat TAG’s als de reversed makeup challenge zijn ontstaan?

5 … Denk outside the box. Geen enkel idee is te gek! Bedenk wat jij het liefst zou willen doen met je blog wanneer je alle tijd en al het geld van de wereld tot je beschikking zou hebben. Werk dit idee helemaal uit en kijk vervolgens wat je hiervan kan maken binnen jouw beperkingen (geld, tijd, etc.). Wie weet welk te gek idee hier uit ontstaat!

6 … Doe eens gek! Natuurlijk, het is het internet dus alles wat je online zet blijft eeuwig vindbaar. Denk dus wel goed na over wat je online zet, maar zoek ook eens de grenzen voor jezelf op. Mensen zijn gek op dingen die anders zijn dan anders. Kijk maar naar de video die Nikkie Tutorials zo populair heeft gemaakt: The Power of Makeup. Mensen houden van video’s met een boodschap die tegelijkertijd origineel zijn.

Dat zijn mijn tips om je te onderscheiden van de massa binnen blogland. Het blijft ontzettend lastig en ik ben er zelf ook nog iedere dag mee bezig om mezelf te onderscheiden. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jullie dat doen? Laat je het me weten in de reacties?
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s
Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger
Blogtips #19 – Meer reacties krijgen op je artikelen
Blogtips #20 – Het houden van winacties
Blogtips #21 – De voor- en nadelen van een zomerrooster
Blogtips #22 – Inspelen op actualiteiten 
Blogtips #23 – Bloggen op vakantie: do or don’t?
Blogtips #24 – How to: vooruit werken
Blogtips #25 – Tips voor productfotografie 
Blogtips #26 – Persoonlijk bloggen

Blogtips #27 - Hoe maak je jouw blog uniek?

2 Comments

 • Johanne 3 juli 2017 at 11:27

  Ik probeer vaak het tegenovergestelde te doen van wat anderen doen. Met name omdat ik niet vind dat ik een expert ben en dus ook vaak niet echt advies kan geven. Wat ik wel kan is laten zien hoe het bijvoorbeeld niet moet, of hoe ik bepaalde dingen heb gedaan (of dat nu slim was of niet).

 • Bianca Schrijft 3 juli 2017 at 07:11

  Laat je niet gek maken door een niche te moeten hebben. Ja, je zult snel(er) groeien, maar wordt jij er gelukkig van en dat is uiteindelijk terug te lezen in je teksten. Als je toon veranderd, doordat het als werken voelt en je niet doet met je blog wat JIJ wilt doen……. Tijd om echt te kijken wat je wilt, zonder nichestempel. Schrijven vanuit je hart ipv populariteit is ook een niche en er zijn genoeg lezers die liever dat lezen.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×