Blogtips #26 – Persoonlijk bloggen

26 juni 2017 4 Comments

De persoon achter de blog is toch vaak wel wat een blog uniek maakt. Maar hoe stop je nou precies je persoonlijkheid in je blog en hoeveel laat je zien voordat je meteen je hele privé leven op internet gooit? Daphne vroeg me om hier een blogtips artikel over te schrijven en het leek me een heel eg interessant onderwerp! Lees je mee?

Zelf vind ik het erg belangrijk om persoonlijk te zijn op mijn blog, omdat ik vind dat ik hiermee iets extra’s toevoeg aan mijn blog. Ik ben zelf mijn blog dan ook begonnen om mensen te laten zien dat bloggers ook maar gewoon mensen zijn met een normaal leventje en ook wel eens een rotdag hebben. Persoonlijkheid hoort dan ook bij mijn blog.

Er zijn echter genoeg bloggers die expres niet al te persoonlijk zijn op hun blog, en dat snap ik heel erg goed. Het is namelijk best lastig om te bedenken wat je wel en niet deelt op het internet. Mocht jij dus ervoor kiezen om niet persoonlijk te bloggen, dan is dat ook een heel logische keuze.

Voor iedereen die graag wat persoonlijker zou willen zijn met zijn blog heb ik hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

Blogtips #26 - Persoonlijk bloggen

Hoe word je persoonlijker op jouw blog?

1 … Schrijf vanuit de ik-vorm. In een simpele review kun je bijvoorbeeld noemen dat jij de verpakking aantrekkelijk vindt, omdat hij je doet denken aan iets wat je vroeger hebt gehad. Op deze manier geef je een simpele review toch net een persoonlijkere touch.

2 … Op bijna iedere blog kom je ze tegenwoordig wel tegen: weekartikelen. Een artikel vol met foto’s van wat die blogger die week heeft gedaan. Dit is een prima manier om je lezers een kijkje te geven in jouw leven.

3 … Maak je eigen foto’s en laat ook wel eens een foto zien van jezelf. Dit klinkt misschien simpel, maar op een beautyblog is het bijvoorbeeld al genoeg om een foto te maken van een product op jouw gezicht, i.p.v. alleen swatches op je arm. Zo onderscheidt je je toch weer van anderen.

4 … Zorg voor een mooie ‘About’-pagina en welkomstekst in je sidebar. Op deze manier kunnen je lezers net iets meer te weten komen over jou en gaan ze eerder een click met je voelen. Het is het beste wanneer je lezers je als een soort vriendin gaan zien, waar ze advies van vragen of gewoon lekker mee kletesen.

Blogtips #26 - Persoonlijk bloggen

Hoe bepaal je wat je wel en niet deelt?

Persoonlijk zijn op je blog is natuurlijk goed, omdat het zorgt voor een unieke touch. Er is echter ook zoiets als privacy, en je moet daarom voor jezelf echt duidelijk hebben wat je wel en niet deelt. Zo ken ik bloggers die wel veel van hun eigen leven delen, maar hun kinderen (vrijwel) niet laten zien. Bepaal voor jezelf wat je wel wilt delen en wat niet: voel je je er niet comfortabel bij, dan moet je het simpelweg niet delen.

Bedenk je dat zelfs dagelijkse vloggers niet alles laten zien aan hun volgers. Als blogger/vlogger zijnde lijkt het alsof je je hele leven online zet voor de buitenwereld, maar jij hebt zelf in de hand wat je wel en niet deelt.

Hoe persoonlijk ben jij op jouw blog en op welke manier zorg jij ervoor dat je niet te veel deelt? Ik ben heel erg benieuwd hoe anderen beslissen wat ze wel en niet delen. Bedenken je je dit op het moment zelf, of heb je daar een strikte scheidingslijn voor? Let me know!
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s
Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger
Blogtips #19 – Meer reacties krijgen op je artikelen
Blogtips #20 – Het houden van winacties
Blogtips #21 – De voor- en nadelen van een zomerrooster
Blogtips #22 – Inspelen op actualiteiten 
Blogtips #23 – Bloggen op vakantie: do or don’t?
Blogtips #24 – How to: vooruit werken
Blogtips #25 – Tips voor productfotografie 

Blogtips #26 - Persoonlijk bloggen

4 Comments

 • Annika - Mrs. Marvelous 26 juni 2017 at 19:33

  Als het goed is, plaats ik niets op mijn blog wat als negatief bestempeld kan worden als mijn naam door Google wordt gehaald. Dat is zo’n beetje mijn richtlijn. Nieuws dat ik met kennissen zou delen, kan ik ook rustig op mijn blog plaatsen. Mijn kinderen staan nooit herkenbaar op de foto en ik noem hun namen ook niet.

 • Johanne 26 juni 2017 at 11:54

  Eigenlijk is alles wat ik op mijn blog deel persoonlijk. Ik kan niets met make-up, kleren of iets anders functioneels, dus ik ‘moet’ vanuit ervaring praten. En dat is dan ook een beetje het doel van mijn blog, ervaringen delen en hopen dat anderen die ervaringen herkennen.

 • Bianca Schrijft 26 juni 2017 at 06:50

  Zelf zou ik heel graag meer willen delen op mijn blog en dat ben ik zeker ook van plan. Een photorecap van de week zie ik niet zo zitten, daarvoor ben ik te onzeker, maar persoonlijke stukken dat wil ik wel. Helaas zijn er in de afgelopen 2,5 jaar zoveel situaties geweest waardoor het me, om verschillende redenen, werd afgeraden. Het had zo’n hoog risico op backfiren. Dat is wel balen, want ik wil connectie met mijn lezers en dat ze weten wie ik ben en waar ik voor sta.

  • Irina 26 juni 2017 at 07:42

   Dan zou ik goed kijken wat je wel en niet wilt delen! Sommige situaties zijn nu eenmaal privé en die moet je dan ook gewoon privé laten. Dat je persoonlijk blogt betekend niet dat je alles deelt: dat is wat veel mensen vergeten. Je beslist zelf wat je wel en niet deelt.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×