Blogtips #25 – Tips voor productfotografie

19 juni 2017 5 Comments

Vandaag iets compleet nieuws op mijn blog: een gastartikel! Ik kreeg een heleboel vragen naar een blogtips artikel over productfotografie, maar vond mezelf hier niet de meest geschikte blogger voor. Vandaar dat ik Lonneke een mailtje stuurde of zij hier een artikel over wilde schrijven: haar foto’s zijn namelijk altijd ontzettend mooi! Neem je na het lezen van dit artikel ook een kijkje op haar blog Nail Passion?

Irina kreeg een paar keer de vraag op haar blog over “productfotografie” naar aanleiding van haar wekelijkse blogtips artikelen. Toen kwam Irina bij mijn blog Nail Passion terecht en vroeg of ik wat tips met jullie wilde delen. Natuurlijk was mijn antwoord gelijk ja! Vandaag geef ik als gastblogger tips over productfotografie. Kijk je mee?

Blogtips #25 - Tips voor productfotografie

Tip 1

Als je foto’s maakt zorg voor voldoende licht, het kan natuurlijk licht zijn of licht van softboxen. Ik maak het liefste al mijn foto’s met natuurlijk daglicht terwijl ik gewoon ook twee softboxen heb staan. De softboxen gebruik ik vooral voor het maken van mijn swatches of als het licht buiten niet goed genoeg is.

Tip 2

Gebruik als basis altijd een witte achtergrond want dit geeft een rustig effect. Ik gebruik hier nu mijn eigen witte bureaublad voor maar je kan ook een stuk wit karton gebruiken of zelfs een wit canvas. Je kan ook, voor een nog cleaner effect, de witbalans van je camera aanpassen of de foto’s iets lichter maken in een fotobewerkingsprogramma. Ik gebruik Picasa, alleen om de foto’s wat lichter te maken en verder verander ik niks.

Blogtips #25 - Tips voor productfotografie

Tip 3

Alleen het product en een witte achtergrond vind ik saai. Ik voeg dus altijd wat toe aan het plaatje. Ik gebruik hiervoor magazines, bloemen en/of accessoires. De kunst is om het niet te druk te maken en ervoor te zorgen dat het totaal plaatje toch rustig blijft.

Blogtips #25 - Tips voor productfotografie

Tip 4

Maak foto’s vanuit verschillende hoeken: een product kan dan net wat mooier uitkomen. En zorg dat je voldoende foto’s maakt: je wilt niet achteraf te weinig goede foto’s hebben.

Blogtips #25 - Tips voor productfotografie

Tip 5

Maak gebruik van het seizoen. Zoals bij een zon- product gebruik ik graag zand van het strand, een zonnebril en een bikini. In de herfst gebruik weer veel gedroogde bloemen bij een foto. En met kerst kan je helemaal lekker los gaan met veel bling bling en kerstlichtjes.

Blogtips #25 - Tips voor productfotografie

Dit waren mijn tips voor productfotografie. Zorg voor veel licht en leuke accessoires en bloemen. Ik vind het belangrijk om mij elke keer weer te verbeteren en te vernieuwen. Ik doe dan ook graag veel inspiratie op op Instagram en Pinterest.

Irina, dankjewel dat ik vandaag als gastblogger mijn tips mocht delen!

Heb jij nog een leuke fotografie tip?
Liefs, Lonneke 

Check hier de blog van Lonneke: Nail Passion


Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s
Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger
Blogtips #19 – Meer reacties krijgen op je artikelen
Blogtips #20 – Het houden van winacties
Blogtips #21 – De voor- en nadelen van een zomerrooster
Blogtips #22 – Inspelen op actualiteiten 
Blogtips #23 – Bloggen op vakantie: do or don’t?
Blogtips #24 – How to: vooruit werken

Blogtips #25 - Tips voor productfotografie

5 Comments

 • Amylia 20 juni 2017 at 16:29

  Leuke tips!

 • Annika - Mrs. Marvelous 19 juni 2017 at 14:42

  Ik heb voor moederdag een workshop productfotografie gekregen, dus ik hoop over niet al te lange tijd ook zulke mooie foto’s te kunnen maken! Echt heel mooi!

  • Lonneke 19 juni 2017 at 19:53

   Wat leuk dat je hiervoor een workshop gevolgd hebt. Dankjewel!

 • Lievelyne 19 juni 2017 at 06:19

  Je maakt echt supermooie foto’s waaw !!

  • Lonneke 19 juni 2017 at 19:52

   Dankjewel, erg leuk om te horen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×