Blogtips #24 – How to: vooruit werken

12 juni 2017 3 Comments

Met mijn vakantie in zicht ben ik druk bezig met vooruit werken voor Ordinary Odd. Aangezien ik weet dat vooruit werken voor veel bloggers toch wel lastig blijkt te zijn leek het me handig om mijn tips met jullie te delen. Ik heb namelijk al meerdere keren voor zo’n 2 weken (of zelfs meer) vooruit gewerkt vanwege bijvoorbeeld vakanties. Benieuwd hoe je dit nu slim doet? Lees dan snel mee.

Begin met brainstormen

Voor een langere periode content klaar willen zetten begint meestal met het vinden van inspiratie. Het is namelijk best lastig om voor een aantal weken aan content te bedenken. Ik begin daarom zelf graag met brainstormen wanneer ik vooruit wil gaan werken. Ik pak mijn doos met producten erbij die ik nog wil reviewen, pak mijn lijst met video- en artikel-ideeën erbij en schrijf alle ideeën die ik heb op. Misschien is het ook nog een idee om samen met iemand anders te gaan brainstormen: zo kom je vaak op andere ideeën dan wanneer je dit alleen zou doen. Voor verdere tips voor het vinden van bloginspiratie kun je dit artikel lezen.

Vul je blogplanning in

Wat ik vervolgens ga doen is al mijn verzonnen artikelen en video’s invullen op een blogplanning. Mocht je mijn blogplanning template nog niet hebben gedownload, dan kan dat hier: Blog Maandplanning Template.

Door alles in te vullen op je blogplanning, zie je of je genoeg ideeën hebt bedacht of niet, waardoor je weet of je nog verder moet gaan met brainstormen of niet. Daarnaast kun je zien of je niet teveel content over hetzelfde onderwerp hebt. Zo houd ik er zelf niet van om meer dan twee keer per week een review van een beautyproduct te plaatsen. Door het maken van mijn blogplanning weet ik mijn content zo te verdelen dat ik beauty, fashion en lifestyle artikelen kan afwisselen.

Mocht je willen weten hoe ik precies mijn blogplanning gebruik, dan kan ik je dit artikel aanraden om te lezen. Hier leg ik het allemaal stap voor stap uit.

Blogtips #24 - How to: vooruit werken

Maak een planning

Bekijk vervolgens hoeveel tijd je nog hebt tot je weg gaat/geen tijd meer hebt om content te schrijven. Vervolgens kun je gaan kijken hoeveel je dus per maand/week/dag moet gaan doen. Houdt hierbij wel rekening met andere verplichtingen/dingen die je moet/wilt doen naast het vooruit werken. Je planning moet wel realistisch blijven.

Stel nu dat je nog 2 weken hebt, waarin je nog 20 artikelen wilt schrijven. Dit betekend dat je 10 artikelen per week zou moeten maken. Zelf bekijk ik het liever per week dan per dag, aangezien ik weet dat ik de ene dag geen tijd zal hebben om te bloggen, terwijl ik de andere dag misschien wel de hele dag zou kunnen gaan zitten aan mijn blog.

Vervolgens maak je een planning wat je per week gedaan wilt hebben: denk hierbij aan het fotograferen, testen, bezoeken, schrijven, etc. Het is maar al te makkelijk om je te vergissen en alleen het schrijven in te plannen. Vervolgens kom je er tijdens het schrijven achter dat je nog helemaal geen beeldmateriaal hebt voor een artikel, waardoor je hele planning in de soep loopt.

Werken met to-do lijstjes vind ik zelf heel erg fijn. Zo kijk ik wat ik verspreid over de week moet gaan doen, pak mijn agenda erbij en plan in wat ik per dag wil doen. Op deze manier heb ik een duidelijk overzicht en ook meteen een heerlijk gevoel van productiviteit zodra ik iets kan afstrepen van mijn lijst.

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze tips. Ik wil wel nog even meegeven dat het heel erg belangrijk is om tijdens het vooruit werken ook te denken aan tijd voor jezelf. Dit is iets wat ik vaak te weinig doe, waardoor ik helemaal gestresst op vakantie ga door al het harde werken vlak van te voren. Niet helemaal handig.
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s
Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger
Blogtips #19 – Meer reacties krijgen op je artikelen
Blogtips #20 – Het houden van winacties
Blogtips #21 – De voor- en nadelen van een zomerrooster
Blogtips #22 – Inspelen op actualiteiten 
Blogtips #23 – Bloggen op vakantie: do or don’t?

Blogtips #24 - How to: vooruit werken

3 Comments

 • Annika - Mrs. Marvelous 13 juni 2017 at 16:45

  Ik maak iedere week een nieuwe planning, waarbij ik een ochtend inplan om foto’s te maken. Ik kan ook makkelijk iets verder vooruit plannen, momenteel ideeën genoeg. Afgelopen week moest ik ook even doorbikkelen, omdat er wat onverwachte dingen tussendoor kwamen.

  Een goede planning is alles als je een blog hebt. Ik heb al heel veel tips uit je artikelen gehaald, deze serie is echt fijn!

 • Lonneke 12 juni 2017 at 20:20

  Handige tips, ik ben wel nu bezig met vooruit werken maar heel vaak val ik toch weer terug helaas.

 • Samantha 12 juni 2017 at 11:39

  Superleuk om te lezen <3
  Liefs, Sam

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×