Blogtips #23 – Bloggen op vakantie: do or don’t?

5 juni 2017 3 Comments

Zoals jullie inmiddels vast wel merken aan de artikelen die online komen ben ik al helemaal in de vakantie sferen. Het idee om over een maandje lekker in de Griekse zon op een strand te liggen is erg verleidelijk. Vandaar ook dat ik een vraag met jullie wil bespreken in dit blogtips artikel: blog je door wanneer je op vakantie bent of niet?

Bloggen is natuurlijk je hobby: anders zou je het niet doen (hoop ik). Vandaar dat er genoeg bloggers zijn die op vakantie druk aan de slag zijn voor hun blog. Zo vaak als ik foto’s voorbij zie komen van laptops waarmee bloggers aan het zwembad liggen, zo vaak wordt het gedaan.

Voordelen van bloggen in je vakantie

1 … Je raakt niet uit het ritme en hebt hierdoor thuis geen moeite met het oppakken van het bloggen. Iets wat misschien wel het geval is wanneer je er even uit bent geweest.

2 … Er blijft content online komen. Dit is natuurlijk altijd iets positiefs, aangezien je op die manier ervoor zorgt dat je lezers alsmaar nieuw leesvoer kunnen vinden op je blog. Dit zorgt weer voor betere statistieken. (Overigens is het ook gewoon een optie om vooruit artikelen te typen om te zorgen dat content online blijft komen.)

3 … Je kunt de ideeën die je op vakantie op doet meteen uitwerken. Hierdoor heb je lekker zomerse artikelen online staan op het moment dat je lezers hier ook daadwerkelijk interesse in hebben. Daarnaast ben je op het moment dat je het idee bedenkt waarschijnlijk nog het enthousiastst: dit zullen je lezers aan het artikel kunnen zien.

Blogtips #23 - Bloggen op vakantie: do or don't?

Nadelen van bloggen in je vakantie

1 … Je neemt niet volledig de tijd voor jezelf waardoor je minder geniet van je vakantie. Je vakantie is immers een moment om even bij te komen van alles thuis. Even niet denken aan werk, school of bloggen. Want hoewel bloggen een hobby is: het blijft een tijdrovende klus waarbij je niet volledig op jezelf kan focussen.

2 … Je kijkt continu door een camera naar je vakantie, aangezien je alleen maar bezig bent met filmen en fotograferen voor blogartikelen. Op deze manier mis je misschien wel hoe prachtig je vakantiebestemming echt is. Door een camera ziet het er namelijk altijd anders uit.

3 … Degene(n) met wie je op vakantie bent krijgen minder aandacht, terwijl je op vakantie juist even de tijd hebt om van elkaar te genieten. Thuis zie je elkaar al een stuk minder door werk en school. Wanneer jij alsmaar bezig bent met je computer en camera zullen zij dit ook jammer vinden: of ze het nu toegeven of niet.

Mijn mening

Zelf kies ik er tot nog toe ieder jaar voor om mijn vakantie even een blogbreak te houden. Niet omdat ik het niet leuk vind om te doen, want juist tijdens mijn vakantie, wanneer ik van mezelf even niet ‘mag’ bloggen krijg ik enorm veel inspiratie voor video’s en artikelen. Het begint iedere keer weer enorm te kriebelen om deze meteen uit te werken, maar ik houd mezelf expres tegen.

Ik ben zelf namelijk van mening dat het goed is om af en toe een break te nemen. Al is het maar een paar dagen: het zal je goed doen. Je hebt namelijk even de tijd om echt op jezelf te focussen. Door niet continu met je blog bezig te zijn heb je de tijd om er op een andere manier naar te kijken, waardoor je misschien juist wel met de meest originele en leuke ideeën thuis komt.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie doen: blog jij door op vakantie of niet? Zelf werk ik graag vooruit: ik heb dan wel een drukke periode vlak voor ik weg ga, maar eenmaal op vakantie kan ik 100% genieten.
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s
Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger
Blogtips #19 – Meer reacties krijgen op je artikelen
Blogtips #20 – Het houden van winacties
Blogtips #21 – De voor- en nadelen van een zomerrooster
Blogtips #22 – Inspelen op actualiteiten 

Blogtips #23 - Bloggen op vakantie: do or don't?

3 Comments

 • Daphne 5 juni 2017 at 18:44

  Ik hou ook op vakantie een blogbreak, en laat zelfs mijn laptop lekker thuis! Als ik terugben komen er eerst een volle week vakantie-artikeltjes online, haha!

 • Linda | travellersoftheworld 5 juni 2017 at 15:04

  Ik ben reisblogger en zorg altijd dat ik vooruit werk voor ik op reis ga. Ga ik langer weg schrijf ik vaak diaries die ik wel ter plekke schrijf en online zet. Verder geef ik wel updates voor social media en ben ik tijdens mijn reis ook wel bezig voor mijn blog. Maar dit doe ik voornamelijk in de avond even een uurtje, of als ik in de bus of trein zit op weg naar de volgende bestemming. Het belangrijkste vind ik genieten op reis, echt je reis beleven en meemaken! Daar gaat het me uiteindelijk ook om 🙂

 • Annika - Mrs. Marvelous 5 juni 2017 at 13:48

  Ik werk vooruit als ik weet dat ik wegga. Als ik inspiratie op doe op vakantie, dan werk ik dat na de vakantie wel uit, ik schrijf het idee natuurlijk wel even op. Ik neem mijn laptop niet eens mee op vakantie.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×