Blogtips #20 – Het houden van winacties

15 mei 2017 13 Comments

Gisteren kwam ik een artikel tegen van Celine over winacties. In dit artikel legt ze uit welke regels er eigenlijk zijn voor het geven van winacties en dit bracht me op het idee voor dit artikel. Ik ga jullie niet uitleggen wat de regels zijn voor winacties, maar wel wat nu eigenlijk het nut is van het houden van winacties op jouw blog.

Je bereikt nieuwe potentiële lezers

Het is ongelofelijk hoeveel mensen er op een winactie af komen: we zijn immers gierige Nederlanders dus alles wat gratis is is mooi meegenomen. Het grootste gedeelte van de mensen die mee doet aan je winactie komt dan ook nieuw op jouw blog terecht. Wat ik zelf dan ook graag doe, is om het een van de voorwaarden van de winactie te maken om mijn blog te volgen op bijvoorbeeld ‘Bloglovin. Op die manier zullen deze nieuwe bezoekers gedurende de tijd dat de winactie nog loopt alsmaar nieuwe artikelen van jouw blog in hun inbox zien komen en misschien wel blijven hangen. Nieuwe lezers gegarandeerd!

Het is een leuke manier van samenwerken

Veel winacties worden compleet zelf georganiseerd, maar er zijn ook regelmatig winacties die in samenwerking met een bedrijf worden gehouden. Op deze manier zorg je niet alleen voor blije lezers maar misschien ook wel voor een leuke nieuwe samenwerking. Als het vanuit het bedrijf ook bevalt kan deze namelijk goed langdurig worden!

Je doet wat terug voor je lezers

Hoewel het bloggen natuurlijk iets is wat jij leuk vind, voelt het toch heel erg fijn dat je lezers iedere keer weer de tijd nemen om jouw artikelen te lezen en misschien zelfs een reactie achter te laten. Ik blijf dit speciaal vinden, en vind het dan ook leuk om mijn lezers af en toe te bedanken door middel van een winactie. Bijvoorbeeld wanneer je een mijlpaal hebt gehaald dankzij hen, maar ook gewoon om te laten zien dat je hen waardeert. Alles kan.

Winacties zijn voor mij voornamelijk een manier om iets terug te doen voor mijn lezers: ik waardeer hen namelijk stuk voor stuk. Toch is het ook erg leuk om te merken dat ik er nieuw publiek door aantrek: win-win als je het mij vraagt! Al moet je niet raar opkijken wanneer je winactie is afgelopen en je ineens volgers verliest: dit gebeurt helaas erg veel. Hoe zit dat met jullie: houden jullie vaak winacties? En doe je al mee met mijn winactie voor een Sephora masker pakket?
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s
Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger
Blogtips #19 – Meer reacties krijgen op je artikelen

13 Comments

 • Myrthe 18 mei 2017 at 16:49

  Bloglovin’ is echt mijn favoriete medium. Ik heb al veel mooie blogs ontdekt.
  Vaak is het ook zo dat als een winactie me aanspreekt, de blog ook bij me past. Dan volg ik op Bloglovin’ en lees ik daarna de nieuwe artikels. Lekkere bezigheid voor in de avond hoor! :D.
  Ik laat niet op elk bericht dat ik lees een berichtje achter (dat zou veel tijd gaan kosten) maar zo af en toe laat ik wel een reactie achter, omdat ik weet dat de bloggers dat zo leuk vinden :).

 • Astrid 17 mei 2017 at 09:55

  Ik houd ook zo nu en dan een winactie. Ik doe zelf tegenwoordig niet meer zo vaak mee aan een winactie, omdat ik al zoveel spullen heb. Alleen als ik iets echt heel gaaf vindt, doe ik mee.

 • Grace 15 mei 2017 at 22:59

  Zelf doe ik niet vaak mee aan winacties, maar soms zie je erg leuke dingen voorbijkomen en zo ontdek ik toch weer nieuwe dingen. Dat vind ik er leuk aan.

 • Dhini 15 mei 2017 at 21:39

  Winactie regelen vind ik erg leuk. Ik kan dus iemand anders blij maken.

 • Debbie Bodewes 15 mei 2017 at 19:12

  Ik heb pas 1 keer een winactie gedaan op mijn blog maar kreeg daar niet heel veel reacties op. Ik ben toch bang dat mensen het snel te commercieel vinden. Maar wel handige tips die je geeft!

 • Annika - Mrs. Marvelous 15 mei 2017 at 15:31

  Het is een blogdoel van mij om een keer een winactie te houden. Lijkt me leuk om te doen, maar ook wel een beetje spannend.

 • Lonneke 15 mei 2017 at 09:53

  Ik vind zo nu en dan een winactie ook leuk om te doen en goed voor de cijfers 😉

 • Hillybilly Beauty 15 mei 2017 at 09:03

  Ik vind het altijd leuk om te doen! Ik krijg er altijd hele leuke reacties op. En de traffic die je erdoor krijgt is ook altijd prettig 😉

 • Natascha 15 mei 2017 at 08:23

  Interessant artikel! Dat inschrijven op bloglovin is een goede tip!

 • Anne-Marie 15 mei 2017 at 07:49

  Ik vind de zogenaamde winactie toeristen best vervelend. En gun de prijs ook liever aan een vaste lezer. Maar verder zijn winacties heel erg leuk!

 • Carlijn 15 mei 2017 at 07:26

  Leuk artikel! Heb zelf nog geen winactie gehouden, maar ben ook nog niet zo heel lang aan het bloggen. Maar ik houd jouw tip zeker in gedachten!

 • Chantal 15 mei 2017 at 07:19

  Goede manier om er tegenaan te kijken. Ik heb zelf in het half jaar dat mijn blog bestaat nog geen winactie gedaan. Misschien toch maar goed om te overwegen.

 • Bianca Schrijft 15 mei 2017 at 07:11

  Ik heb een paar keer een winactie georganiseerd, echt letterlijk op 1 hand te tellen en het gaf me zoveel werk. Mensen die niet reageren als ze de winnaar zijn, mensen die gepikeerd zijn over de uitslag, nou, laten we het erop houden dat ik er een klein beetje huiverig voor ben geworden. Als ik dit dan weer lees, dan denk ik toch bij mezelf, wie weet weer eens een kans geven.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×