Blogtips #18 – De eigenschappen van een succesvolle blogger

1 mei 2017 26 Comments

Vrijwel iedere blogger hoopt succesvol te worden met zijn/haar blog. Voor iedereen betekent succes natuurlijk iets anders: geld verdienen, veel bezoekers of simpelweg plezier hebben in het bloggen. Hoe dan ook denk ik dat er een aantal eigenschappen zijn die ervoor zorgen dat een blogger succesvol kan worden. Vandaag deel ik deze eigenschappen met je.

Doorzettingsvermogen

Een blog succesvol laten worden gaat niet van de ene op de andere dag: dat vergt nu eenmaal tijd. Heel veel tijd. De fout die veel bloggers dan ook maken is om vroegtijdig te stoppen met bloggen omdat hun bezoekersaantallen hen niet snel genoeg stijgen. Je zult zeker een aantal jaar moeten uittrekken om een succes te kunnen maken van je blog.

Creativiteit

Wanneer je echt iets wilt maken van je blog dan zul je met regelmaat nieuwe content online moeten zetten. Deze content kun je niet simpelweg van anderen overnemen, maar zul je toch echt zelf moeten verzinnen. Creativiteit is dan ook een van de belangrijkste eigenschappen die een blogger moet bezitten. Met dat ene unieke idee kun je namelijk in één klap doorbreken.

Flexibiliteit

De online wereld veranderd snel: ontzettend snel. Vaak wordt dan ook gezegd dat bloggen dood is, en of dit waar is ligt maar net aan hoe jij jouw blog aanpakt. Ga je mee met je tijd? Durf je een sprong in het diepe te maken met de kans om keihard op je bek te gaan of juist de beste stap te maken die je kon maken? Of blijf jij makkelijk bij wat je gewend bent en zet deze stap niet? Flexibel zijn en inspelen op trends is echt een must-have eigenschap.

Blogtips #18 - De eigenschappen van een succesvolle blogger

Goed kunnen plannen

Iets waar het regelmatig fout gaat bij bloggers (maar ook bij veel andere hobby’s/beroepen) is de planning. Nu moet ik toegeven dat ook ik regelmatig een artikel pas de dag voor publicatie typ, maar planning is echt een must. Wanneer jij jezelf aan een vast schema wilt kunnen houden (waarom dit belangrijk is vertel ik je hier) zul je met een goede planning moeten werken. Soms komt er nu eenmaal iets onverwachts op je pad, en dan is het wel zo fijn om al wat artikelen klaar te hebben staan.

Een fijne schrijfstijl

Schrijven is toch wel een van de hoofdactiviteiten die hoort bij het bloggen. Een goede blogger beheerst dan ook de Nederlandse taal, houdt van schrijven en heeft een fijne pen. Wanneer zinnen niet goed in elkaar overlopen of een tekst vol staat met spellingsfouten dan klikken mensen maar al te snel weg.

Visueel ingesteld

Hoewel een blogartikel voor het grootste gedeelte bestaat uit tekst is juist de visuele aantrekkelijkheid belangrijk om lezers aan te trekken. Het is dan ook belangrijk om visueel ingesteld te zijn en te weten welke kleuren, vormen, etc. bijvoorbeeld voor een aantrekkelijke website zorgen. Ditzelfde geld overigens voor foto’s: wanneer jij visueel bent ingesteld dan zorg je voor een goede compositie en mooie props op een foto. Dit zorgt voor visueel aantrekkelijke artikelen.

Eerlijkheid

Een blogger die niet eerlijk is over bijvoorbeeld gesponsorde content of artikelen die gekregen zijn zonder hier voor te hoeven betalen verliest al snel zijn/haar geloofwaardigheid. Lezers prikken vanzelf door een artikel heen wanneer dit overdreven enthousiast geschreven is en je nooit aangeeft dat een artikel gesponsord is. Wees eerlijk tegenover je lezers, maar ook tegenover jezelf. Schrijf altijd content waar je achter staat: ga geen producten aanprijzen die jij zelf niet fijn vind.

Blogtips #18 - De eigenschappen van een succesvolle blogger

Persoonlijkheid

Blogs zijn leuk om te lezen omdat er een persoonlijkheid achter schuilt. Durf dus ook om die persoonlijkheid in je artikelen naar voren te laten komen. Vertel persoonlijke verhalen, laat foto’s zien van je leven en maak jezelf menselijk. Niets is zo leuk om te lezen over herkenbare situaties bij anderen: op die manier zien je lezers dat je echt bent en zullen ze je langzaamaan als een vriendin gaan zien.

Een dikke huid

Helaas is er in de blogwereld ook een heleboel narigheid. Medebloggers die elkaar niets gunnen of reacties die het bloed onder je nagels vandaan halen. Als succesvol blogger zul je hier tegen moeten kunnen: hoe groter je wordt hoe meer dit soort reacties namelijk zullen komen.

Plezier in wat je doet

Ik sluit af met de eigenschap die ik zelf het belangrijkste vind van deze hele rij: het plezier hebben in wat je doet. Zonder plezier in het bloggen houd je het nooit vol. Zorg er dan ook voor dat jij blogt voor je plezier, en niet omdat je er geld mee wilt verdienen of omdat je beroemd wilt worden. Met deze insteek zul je namelijk nooit succesvol worden.

Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers
Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog
Blogtips #17 – De basics voor het maken van YouTube video’s

Blogtips #18 - De eigenschappen van een succesvolle blogger

26 Comments

 • Annika - Mrs. Marvelous 4 mei 2017 at 15:53

  Ik heb net al je artikels met blogtips doorgelezen, en ik heb heel wat aantekeningen gemaakt. Ik heb er heel veel van opgestoken, dank je wel! Je ziet mij hier nog wel terug.

  • Irina 4 mei 2017 at 16:39

   Aah leuk om te horen! Zijn er nog bepaalde onderwerpen die je graag besproken wilt zien? ^^

   • Annika - Mrs. Marvelous 4 mei 2017 at 16:42

    Ik zou nog wel meer willen leren over fotografie. Dus hoe je mooie foto’s maakt voor je blog, dat is een beetje een zwakke plek bij mij.

 • Sammy Meinderts 1 mei 2017 at 19:55

  Goed geschreven blog! Vind het altijd maar vreemd als mensen negatief reageren op anderen online..?Dat laat juist zien dat de ander niet in balans is, moet je altijd maar denken!?

  • Irina 1 mei 2017 at 20:05

   Haha precies! Sommige mensen denken volgens mij ook gewoon echt niet na wat ze zeggen op het internet.

 • Claudia 1 mei 2017 at 19:32

  Wat een mooi en handig stuk. Dankjewel voor het delen. Vooral die dikke huid is erg herkenbaar. Jammer want ik ben juist van elkaar helpen om zo elkaar te versterken. Ik probeer ook echt dicht bij mijzelf te bijven in mijn blog. What you see is what you get!

  • Irina 1 mei 2017 at 19:45

   Ja ik vind het ook zo jammer! Zelf ben ik ook juist voor het versterken van elkaar als bloggers, jammer dat veel anderen hier niet zo over denken.

 • Irma 1 mei 2017 at 18:59

  Oe de dikke huid inderdaad! Het plannen gaat hier gelukkig (nog) goed 😀

  • Irina 1 mei 2017 at 19:45

   Ja helaas is die nodig! Eigenlijk zonde.

 • Judith 1 mei 2017 at 18:25

  Vooral die dikke huid is belangrijk, niet eens zo zeer tegen lezers maar tegen andere bloggers. Ook jezelf blijven is een punt!

  • Irina 1 mei 2017 at 19:45

   Jammer is dat! We zouden elkaar juist moeten versterken…

   • Judith 1 mei 2017 at 19:49

    Eigenlijk wel, helaas is het vaak tegenovergesteld

 • Robin 1 mei 2017 at 13:59

  Zijn zeker allemaal eigenschappen die een blogger moet hebben.
  Wat voor reacties ik soms voorbij zie komen is echt absurd. Als je niks aardigs te zeggen hebt waarom reageer je dan? En als je iemand haat waarom kijk/lees je het dan en besteed je er aandacht aan die je beter aan dingen die je leuk vind kan besteden..

  • Irina 1 mei 2017 at 19:46

   Precies! Echt bizar wat mensen zeggen wanneer het anoniem kan.

 • Kelly 1 mei 2017 at 13:26

  Super goede tips.
  En idd soms moet je lang wachten op een succesje maar niet opgeven is de boodschap heb je goed verwoord:)

  • Irina 1 mei 2017 at 19:46

   Ja het is nu eenmaal zo! Succes komt nu eenmaal niet aanwaaien, haha.

 • Bianca 1 mei 2017 at 12:00

  Wat een handige tips! Vooral het plezier hebben in wat je doet is erg belangrijk (en soms ook het hebben van een dikkere huid…) x

  • Irina 1 mei 2017 at 19:46

   Goed om te horen dat je er iets aan hebt gehad!

 • Jolanda 1 mei 2017 at 11:48

  Handig!! Vooral jezelf lij en vind ik belangrijk. Veel bloggers laten zich vormen door opdrachten en hiermee hun mening beïnvloeden.

  • Irina 1 mei 2017 at 19:47

   Ja dat blijft jammer. Zodra een blog dan groeit zie je de content ineens drastisch veranderen: zo zonde.

 • Daphne 1 mei 2017 at 11:05

  Wat keuk dat je zulke artikelen schrijft! Ik vind vooral eerlijkheid erg belangrijk!

  • Irina 1 mei 2017 at 19:47

   Dat vind ik ook! Zelf lees ik ook niet graag een artikel waar niet bij staat dat het gesponsord is.

 • hillybillybeauty 1 mei 2017 at 10:45

  Super handig Irina! Ik merk dat ik steeds meer groei in zelfvertrouwen en durf door mijn blog. Dus voor mijzelf is het ook een ontzettende groei die ik doormaak.

  • Irina 1 mei 2017 at 19:47

   Dat merk ik inderdaad ook! Qua netwerken en de stoute schoenen aantrekken heb ik toch aardig wat geleerd door mijn blog.

 • Bianca Schrijft 1 mei 2017 at 07:15

  Het is zo jammer dat ik de laatste tijd meer en meer lees over de dikke huid. Bloggers en vloggers die worden belaagd om wat ze zeg of uiten. Waar is de tijd gebleven dat we gewoon respectvol met elkaar om kunnen gaan. Zo jammer.
  Wel een heel mooi stuk trouwens!

  • Irina 1 mei 2017 at 07:37

   Ja het is ook echt heel erg jammer! Al moet ik zeggen dat het op YouTube nog veel erger is dan in de blogwereld, daar krijg je echte haatreacties omdat mensen nog anoniemer kunnen reageren. Tenminste dat is mijn ervaring.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×