Blogtips #16 – Facebook inzetten voor je blog

17 april 2017 8 Comments

Facebook: één van de beste verkeersbronnen voor jouw blog. Tenminste, als je weet hoe je het moet gebruiken. Ondanks dat Facebook de naam heeft om gebruikers te verliezen, is het een van de beste platformen om jouw blog op te promoten. Hoe je Facebook nu precies kunt inzetten voor jouw blog, dat laat ik je vandaag zien!

Een Facebook pagina voor je blog

Als je nog geen Facebook pagina hebt aangemaakt voor je blog, ga dat dan snel doen! Op deze pagina kun je dagelijks je nieuwe artikelen plaatsen, in contact komen met je lezers en hen behind the scenes beelden geven. Beelden die ze op jouw blog zelf niet te zien krijgen.

Zelf gebruik ik de Facebook pagina van mijn blog voornamelijk om mijn nieuwste artikelen te delen. Dit helpt enorm in de statistieken van mijn blog, wanneer ik het een keer niet gedaan heb dan merk ik het meteen. Daarnaast heb ik nog een tip voor je: tag de merken van producten waar je over schrijft meteen in de Facebook post. Grote kans dat ze je artikel delen of je onthouden voor een toekomstige samenwerking!

Speciale blog Facebook pagina’s om te spammen

Wat ik ook dagelijks doe om mijn artikelen te promoten is ze delen in Facebook groepen die hier bedoeld voor zijn. Ga je artikelen nu niet random in iedere groep die je tegen komt delen, want dit zullen mensen eerder als irritant (spam) opvatten en dit levert je geen verkeer op. Er zijn echter een aantal Facebook groepen die hier speciaal voor gemaakt zijn. Ik heb hieronder een lijst voor je samengesteld. Onderaan vind je ook een aantal groepen die gericht zijn op YouTube video’s, voor degenen onder jullie die hier interesse in hebben.

Overige Facebook groepen

De Facebook groep Blogging Babes NL heeft me al meerdere keren ontzettend goed geholpen. Deze groep is absoluut niet bedoeld om je blog artikelen in te spammen, maar is ontzettend nuttig. Deze groep is speciaal om je medebloggers te helpen. Ik heb hier al meerdere keren vragen gesteld en krijg vervolgens ontzettend handige tips en tricks van andere bloggers. Zeker een aanrader om je bij aan te sluiten!

De Facebook groep Bloggers gezocht is heel erg leuk om in de gaten te houden wanneer jij graag wat samenwerkingen zou willen aangaan met andere bloggers of bedrijven. Hier worden regelmatig oproepjes in geplaatst waarbij bloggers worden gezocht voor bijvoorbeeld gastblogs, maar ook voor samenwerkingen in de vorm van reviews etc. Heel leuk om in de gaten te houden dus!

Facebook is voor mij één van de grootste verkeersbronnen voor mijn blog. Wanneer ik een dag vergeet om mijn artikel hier te delen dan merk ik dit meteen in mijn statistieken. Ik ben wel benieuwd hoe dit bij jullie zit: doen jullie veel met Facebook? En zijn er misschien Facebook groepen die jij vind missen in deze lijst?

Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda
Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers

Blogtips #16 - Facebook inzetten voor je blog

8 Comments

 • Iris Huijkman 20 april 2017 at 15:50

  Bedankt voor de tips, hier heb ik zeker wat aan!

  • Irina 20 april 2017 at 19:39

   Goed om te horen! Alsjeblieft! <3

 • Romy 17 april 2017 at 19:44

  Handige tips! Bedankt!

  • Irina 18 april 2017 at 07:38

   Graag gedaan!

 • Robin 17 april 2017 at 10:18

  Als ik op bloggers unite nl klik kom ik op de Facebook pagina van Blogger Next Door terecht.
  Ik volg ook nog de FB groepen: spam je blog en bloggers nederland.

  • Irina 17 april 2017 at 14:51

   Oeps! Ik ga het meteen even aanpassen ^^

 • chucky1012 17 april 2017 at 06:47

  Handige tips 😉

  • Irina 17 april 2017 at 09:08

   Goed om te horen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×