Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda

3 april 2017 6 Comments

Bloggen met een volle agenda, het is nogal een klus. Zelf heb ik het deze week echt ontzettend druk met school en daardoor kwam ik op het idee om dit artikel te schrijven. Hoe doe je dat namelijk? Bloggen met een volle agenda? Veel bloggers plaatsen minder tot geen artikelen wanneer ze het druk hebben. Zelf probeer ik dit te voorkomen. Hoe ik dit doe? Dat vertel ik je vandaag!

Werk vooruit

Wat ik zelf probeer te doen is om vooruit te werken voor mijn blog. Op die manier heb ik voor ongeveer één week à twee weken artikelen en video’s klaar staan, en kan ik me focussen op andere taken die ik moet doen. Ik moet toegeven dat dit niet altijd lukt, maar wanneer het me wel lukt scheelt het een heleboel stress.

Probeer vooruit te kijken in je agenda naar de taken die je iedere week moet volbrengen. Als student zijnde kun je bijvoorbeeld vooraf zien wanneer je deadlines en/of tentamens hebt. Dit zijn over het algemeen drukke weken waarvan je weet dat je veel tijd zult moeten besteden aan school. Zorg er vervolgens voor dat je in de rustigere weken hiervoor vooruit werkt en in de week voor je tentamen/deadline je volledig kunt focussen op school.

Plan tijd om te bloggen in

Bloggen werkt voor mij ook goed als ontspanning: ik eindig er graag mijn dag mee of start mijn dag ermee op. Ik vind het zelf dan ook heel erg belangrijk om tijd in te plannen om te bloggen in drukke periodes: dit voelt als een moment voor mezelf.

Probeer bijvoorbeeld één uurtje per dag in te plannen om te bloggen, en in het weekeind bijvoorbeeld een uurtje om foto’s te maken voor de complete week. Op die manier houd je gewoonweg tijd vrij in je agenda voor je blog en zul je minder hoeven stressen om het maken van een artikel voor de volgende dag.

Stel prioriteiten

Mijn blog is voor mij toch wel echt een prioriteit. Natuurlijk zijn school en mijn paard ook prioriteiten, maar wanneer ik doodmoe thuis kom na een lange dag en het liefst een Netflix serie aan zet kies ik er toch snel voor om toch nog even dat artikel voor de volgende dag te typen. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind.

Wanneer ik geen prioriteit van mijn blog zou maken en het niet belangrijk zou vinden om dagelijks nieuwe content online te zetten dan zou dit me ook niet lukken. Ik zou dan ’s avonds laat die Netflix serie aan zetten en niet meer aan mijn blog denken. Nu kan ik dit echter niet: er blijft een stemmetje in mijn achterhoofd tegen me zeggen dat ik nog een artikel moet maken voor de volgende dag.

Dit zijn alweer mijn tips voor het bloggen met een volle agenda. Ik moet toegeven dat ik het zelf ook nog altijd lastig vind: het vooruit werken gaat toch niet altijd even soepel. Zo heb ik nog niets klaarstaan voor de aankomende week, terwijl ik dus een drukke week heb voor school. Toch weet ik dat het me gaat lukken om gewoon content online te blijven plaatsen: daar is het me belangrijk genoeg voor. Hebben jullie nog tips voor het bloggen met een volle agenda?
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin

6 Comments

 • kristina 5 april 2017 at 10:01

  Vind het zo knap van je dat je zoveel content maakt! Op youtube en op je blog 🙂

  • Irina 5 april 2017 at 11:52

   Aah dankjewel Kris! Ik vind het ook echt leuk om te doen ^^

 • Ria 3 april 2017 at 08:55

  Goed gedaan! Planning is altijd belangrijk, maar vooral heel belangrijk als je heel druk bent 🙂

 • Eveline Fleur 3 april 2017 at 08:51

  Wat een fijne tips zeg! Ik merk ook dat vooruitwerken heel goed werkt, maar dit lukt mij ook niet altijd inderdaad. Zeker met een fulltime baan en een bruiloft die geregeld moet worden is het soms wel een klus, maar daar leer ik weer van! 🙂

  • Irina 3 april 2017 at 10:46

   Ja dat snap ik! Ik heb het ook met school, vooral met vakanties die er ook aankomen waarin ik dan weinig kan bloggen.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×