Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar

2 januari 2017 8 Comments

Nieuw jaar: nieuwe serie op Ordinary Odd. Zoals ik jullie vorige maand al liet weten ga ik vanaf vandaag beginnen met een wekelijkse serie artikelen met blogtips. Iedere maandag om 6 uur ’s ochtends zal er een nieuw artikel online komen uit deze serie. Vandaag staat dit artikel compleet in het thema van het nieuwe jaar en het stellen van blogdoelen om meer uit jouw blog te halen in 2017.

Waarom blogdoelen?

Bloggen doe je (als het goed is) omdat je het leuk vindt om te doen. Toch lees je dit artikel niet voor niets: je wilt meer halen uit je blog en hem steeds verder doen groeien. Dit is precies de reden waarom het stellen van blogdoelen zo belangrijk is: doelen stellen zorgt voor extra motivatie maar bovenal: focus op wat jij belangrijk vindt.

Wat vind je belangrijk?

Het stellen van blogdoelen begint bij het bedenken wat jij belangrijk vindt. Vind jij het belangrijk om dagelijks een of meerdere artikelen online te zetten? Of misschien vind je het belangrijk om goede kwalitatieve afbeeldingen te gebruiken. Ga bij jezelf na wat jij belangrijk vindt en waar je graag aan zou willen werken. Aan deze punten kun je vervolgens een blogdoel hangen.

Omzetten tot blogdoelen

Nu je hebt nagedacht over wat je belangrijk vindt op en rondom jouw blog is het tijd om blogdoelen te gaan formuleren. Je hoeft alleen nog een blogdoel te hangen aan de punten die jij belangrijk vindt.

Toch is het stellen van doelen niet gemakkelijk. Doelen moeten namelijk wel haalbaar zijn om je daadwerkelijk te kunnen motiveren. Wanneer ik als doel zou stellen om eind 2017 op mijn YouTube kanaal 50.000 abonnees te moeten halen zou dit me alleen maar demotiveren wanneer ik zie dat dit niet haalbaar is.

Zorg er dan ook voor dat je haalbare doelen stelt waarvan je kunt meten of je ze gehaald hebt. Op school werken wij altijd met SMART-doelstellingen en ondanks dat ik een hekel heb gekregen aan deze term is het zeker een goede manier om haalbare doelen voor jezelf te stellen.

Stel een plan op

De doelen zijn er en je zit bomvol motivatie om aan de slag te gaan. Goed! Nu nog zorgen dat je de doelen daadwerkelijk kunt gaan realiseren dit jaar. Tijd om een plan op te stellen!

Bekijk per doel wat er nodig is om dit doel te bereiken. Dit kan het kopen van een betere camera zijn, maar ook simpelweg het inplannen van een uurtje blogtijd per dag.

Nu je een plan hebt gemaakt om je doelen te gaan waarmaken ben je helemaal klaar om dit jaar alles uit je blog te gaan halen. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie blogdoelen! Laat ze dan ook vooral achter in de reacties en laat het me weten wanneer je een bepaald onderwerp zou willen zien binnen deze blogtips serie.

8 Comments

 • Tania 4 januari 2017 at 13:30

  Interessant artikel Irina. Ik ga ook eens alles opnieuw bekijken voor mijn blog. Wel staat al vast dat ik ga proberen om terug 5 keer per week iets online te zetten ipv 3 keer.

  • Irina 4 januari 2017 at 13:38

   Goed doel! Ik vond het zelf heel motiverend werken om deze doelen op te stellen, dus hopelijk werkt dat voor jou ook zo!

 • Hilde 2 januari 2017 at 20:47

  Interessant artikel Irina!! Ik ga je artikelen volgen, blogdoelen stellen ga ik ook weer oppakken. Helpt mij vaak wel.

  • Irina 2 januari 2017 at 21:24

   Leuk om te horen Hilde! Hopelijk heb je iets aan de artikelen ^^

 • Maaike 2 januari 2017 at 11:36

  Tof dat je hierover gaat schrijven! Ik ga deze serie sowieso volgen 🙂 en ook super tof om je doelen te zien voor je blog, ik hoop dat je ze allemaal behaalt! En als je nog een vraag hebt over SEO, mag je me dat altijd vragen. Heb er super veel over geleerd tijdens mijn stage namelijk 🙂

  • Irina 2 januari 2017 at 12:10

   Leuk dat je de serie gaat volgen! Hopelijk heb je er iets aan!
   En ik zal er zeker aan denken wanneer ik ergens tegenaan loop met SEO ^^

 • Robin 2 januari 2017 at 10:35

  Leuke serie en goede stappen om meer uit je blog te halen!
  Denk dat veel bloggers hier wat aan hebben.

  • Irina 2 januari 2017 at 12:10

   Dankjewel Robin!
   Ik hoop zeker dat andere bloggers hier iets aan hebben, dat is wel het doel van de serie!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×