Bloginspiratie TAG

4 oktober 2016 4 Comments

Bloginspiratie TAG

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een leuke TAG en toen ik de Bloginspiratie TAG tegen kwam wist ik meteen dat dit hem zou gaan worden. Vandaag beantwoord ik dus een aantal vragen over bloginspiratie: hoe kom ik eraan? Iedere blogger heeft wel eens een writers-block dus misschien dat ik andere bloggers wel kan helpen! Veel leesplezier!

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writers- of bloggers block aan?

Wat betreft reviews en video’s heb ik eigenlijk altijd wel inspiratie, mijn lifestyle en fashion artikelen zijn echter soms wat lastiger. Ik probeer minimaal 2 keer per week een artikel online te zetten dat geen beauty-review is om de variatie erin te houden. Reviews zijn echter makkelijk bedacht, en andere artikelen iets minder snel. Daardoor merk ik wel dat ik wat betreft mijn lifestyle artikelen meer moeite heb met het bedenken van ideeën, en eerder tegen een writers-block aan loop.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Als het kan dan laat ik het gewoon voor wat het is: ik probeer vaak vooruit te werken dus ik kan heus wel een dagje een keer geen artikel typen. Wanneer ik echter voor de volgende dag nog een artikel moet maken en dan niks op (digitaal) papier krijg is het iets anders. Ik baal dan en ga het complete internet afstruinen: Pinterest, We heart It etc. zijn op dat soort momenten mijn beste vriend. Wanneer ik een idee heb voor een artikel komen de woorden vanzelf wel: het idee bedenken is dan eerder het probleem.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Ik heb daar eerlijk gezegd niet echt een specifieke methode voor. Ik plan mijn blogtijd eigenlijk altijd in: vaak ’s avonds na het eten tot een uur of 9. Die tijd is om te bloggen en omdat ik dat van te voren weet kan ik me daar ook op focussen. Wanneer ik 10 verschillende dingen tegelijkertijd wil doen is het anders. Mijn beste tip is dus denk ik wel om tijd in te plannen om aan je blog te werken: zo weet je dat je gaat bloggen en ben je makkelijker gefocust.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Zoals ik al zei zijn Pinterest, We heart It, Tumblr en eigenlijk al dat soort websites mijn grootste vriend. Op zoek naar leuke Halloween ideeën? Typ ik ‘Halloween DIY’ ‘Halloween Tutorial’ of gewoon simpelweg ‘Halloween’ in. Vervolgens vind je bergen vol met foto’s die je allemaal kunt opslaan en op die manier heb ik een heel ‘board’ vol met inspiratie voor Halloween artikelen en filmpjes!

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Tijdens het zoeken van inspiratie wel, maar wanneer ik mijn artikelen daadwerkelijk aan het typen ben niet. Ik ben iemand die namelijk heerlijk kan gaan zitten meezingen of luisteren naar muziek, en op die manier word ik te veel afgeleid van het typen van mijn artikel. Maar met gewoon zoeken naar inspiratie kan muziek op de achtergrond vaak wel juist helpen!

Waar ontstaan de beste ideeën?

Eerlijk gezegd ontstaan mijn ideeën overal en nergens: onder de douche, op school, in de stad, in bed, noem het maar op. Ik heb dan ook eigenlijk altijd wel een (digitaal) notitieboekje bij de hand, zodat ik ook ’s nachts even snel mijn idee kan opschrijven als het ineens te binnen schiet. Zonde als je dat geniale idee de volgende ochtend ineens kwijt bent!

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Heel eerlijk? Het grootste gedeelte van mijn artikelen en filmpjes schrijf en bewerk ik vanuit mijn bed. Ik vind het heerlijk om na een lange dag in bed te kruipen met mijn macbook en lekker een aantal artikelen te gaan zitten typen. Ultieme gevoel van me-time/productiviteit. Of het echt een inspirerende omgeving is? Nee dat niet. Ik zou zeker een keer willen proberen te werken in een cafétje, maar ben bang dat ik daar de concentratie niet voor heb.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Als we het hebben over boeken: ik heb een stuk of 5 blogboeken, waarvan ook reviews online staan. Verder is mijn ultieme hulp dus het internet: Pinterest etc. zoals ik hiervoor al vertelde.

Welke bloggers inspireren jou?

Pfff wat een vraag. Ik word door zo ontzettend veel bloggers geïnspireerd! Zo ben ik ooit begonnen met bloggen doordat ik de blog van Teske zo leuk vond en in de loop van de jaren ben ik steeds meer leuke bloggers gaan ontdekken. Of ik echt een inspiratiebron heb aan een bepaalde blogger? Nee, dat denk ik niet.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Ik krijg eigenlijk heel erg veel inspiratie op de momenten dat ik er niet naar op zoek ben. Wanneer ik gewoon gezellig met mijn katten zit te knuffelen in de tuin, aan het rijden ben met mijn paard of gezellig met een vriendin door de stad loop komen er de leukste ideeën naar boven. Inspiratie moet je niet zoeken, die komt vanzelf naar jou toe denk ik altijd maar.

4 Comments

 • Hilde 4 oktober 2016 at 18:39

  Ideetjes komen inderdaad spontaan opzetten. Nu heb ik zoveel producten staan om te reviewen dat ik voorlopig genoeg content heb klaarliggen.

  • Irina 4 oktober 2016 at 18:45

   Haha ja dat had ik ook een tijd lang. Nu begint mijn voorraad toch wel af te nemen: arme student he.
   Sowieso probeer ik niet alleen reviews online te zetten: dat vind ik zelf saai om te lezen.

 • Brittany 4 oktober 2016 at 09:45

  Zo een leuke tag is dat. Mijn inspiratie komt ook overal en nergens vandaag, waar ik ook ben haha. Ik ben wellis de douche uitgestapt om iets te noteren haha!

  • Irina 4 oktober 2016 at 15:29

   Haha echt he! De beste ideeën ontstaan wanneer je er niet naar op zoek bent ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×