Bloggers Be Like TAG

22 april 2016 2 Comments

Bloggers Be Like TAG

Hopelijk komen de artikelen over bloggen jullie de keel nog niet uit, want ik vind ze gewoon zo leuk om te schrijven! Bloggen is toch wel mijn grootste passie, en daarom vind ik het ook heel erg leuk om het erover te hebben. Toen ik deze ‘Bloggers Be Like TAG’ tegen kwam twijfelde ik dan ook geen moment: die moest ik invullen!

Hoe lang blog je al?

Ik begon met bloggen op 8 december 2013, wat betekend dat ik alweer meer dan 2 jaar blog (bijna 2,5 alweer!). Ik begon met 2 keer in de week een artikel schrijven, inmiddels is dat uitgebreid naar 2 filmpjes en 5 artikelen in de week. Iedere dag weer nieuwe content voor jullie creëren vind ik echt heel erg leuk om te doen.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het leukst aan het bloggen vind ik eigenlijk wel het contact dat ik ermee leg met mijn lezers maar ook mijn mede-bloggers en YouTubers. Ik leer steeds meer mensen kennen die allemaal dezelfde interesses hebben en het even leuk vinden om creatief bezig te zijn, te schrijven, filmen, fotograferen en te editen. Zo ontzettend leuk vind ik dat!

Het allerstomste is denk ik toch wel het feit dat er altijd mensen zullen zijn die niet snappen wat ik nu eigenlijk doe en daarom negatieve reacties geven. Zo vaak als ik wel niet ‘grapjes’ hoor over mijn blog of vragen krijg waarom ik in hemelsnaam zoveel tijd kwijt ben aan mijn blog is allang niet meer te benoemen.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Wat een onwijs leuke vraag! Ik denk dat mijn beste kwaliteit toch wel is dat ik er echt voor wil gaan. Iedere dag weer vind ik wel ergens motivatie om aan de slag te gaan voor mijn blog: of ik nu moe ben of het ontzettend druk heb, mijn blog krijgt altijd de tijd.

Ik wil heel erg graag nog sleutelen aan mijn edit-skills. Het bewerken van video’s vind ik heel erg leuk om te doen en ik wil me dan ook nog heel erg graag ontwikkelen en zorgen dat ik mijn video’s steeds mooier kan bewerken.
Daarnaast wil ik heel erg graag leren om mijn eigen lay-out te ontwerpen en natuurlijk sleutel ik nog iedere dag aan mijn schrijfstijl, fotografie en eigenlijk alles wat jullie dagelijks zien verschijnen.

Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen en gedeeld op social media?

Eén van die artikelen is de winactie die ik laatst deed waarin je de Milani blush in Luminoso kunt winnen of het I Heart Chocolate palette van I heart Makeup. Winacties zijn duidelijk iets waar mensen op af komen!

Daarnaast is mijn DIY lipstickhouder heel erg populair sinds Vera Camilla die heeft gedeeld. Ik ben zelf ook heel erg trots op die DIY en werd zo ontzettend trots toen Vera Camilla mijn idee overnam. Het heeft me toen dus ook een heleboel verkeer opgeleverd!

Het laatste populaire artikel is het artikel waarin ik mijn gedachten van me af schreef na het overlijden van mijn tante: ‘Het leed dat afscheid nemen heet‘. Dit artikel had ik toen ook gedeeld op mijn persoonlijke Facebook profiel, waardoor veel mensen uit mijn omgeving hem hebben gelezen. Wanneer ik dit artikel terug lees zit ik opnieuw met tranen in mijn ogen. Toch doet het me goed dat dit soort persoonlijke artikelen zo goed worden ontvangen.

Bloggers Be Like TAG

Welke misvattingen over bloggen hoor je het meest?

Veel mensen uit mijn omgeving snappen niet zo goed wat bloggen nou eigenlijk inhoudt en snappen dan ook niet waarom ik er zoveel tijd aan besteed. ‘Het tikken van een paar artikeltjes is toch zeker niet zo veel werk?’ Wanneer ik op mijn werk zeg niet extra te kunnen komen omdat ik echt aan mijn blog moet werken dan kijken ze me raar aan. Veel mensen weten gewoon niet hoeveel tijd en werk er in bloggen gaat zitten. Zeker niet als je zoals ik iedere dag nieuwe content wilt publiceren.

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Ik heb tegenwoordig vrijwel altijd mijn vlogcamera op zak, zodat ik foto’s kan maken voor mijn Ordinary Week Recap. Daarnaast staat de 50 mm lens van Canon op mijn verlanglijst en check ik mijn social media, blog statistieken, reacties en YouTube kanaal ieder uur meerdere keren.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles zelf! Stiekem komt er best een trots gevoel naar boven wanneer ik dat zo zeg. Zowel het creëren van alle content, het contact met bedrijven en PR-bureaus als alle andere zaken achter de schermen van mijn blog regel ik zelf. Wel heb ik mijn lay-out gekocht bij iemand die hem had gemaakt en heb ik bij het installeren daarvan online hulp gehad. Ook vraag ik nog weleens hulp bij dingen waar ik nog niet zoveel ervaring mee heb bij mijn YouTube netwerk.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik volg 33 blogs op ‘Bloglovin, maar lees ook artikelen van andere bloggers wanneer ik die tegen kom in bijvoorbeeld een Facebookgroep voor bloggers. Ik lees vooral beauty, fashion en lifestyle blogs, al begin ik food en health blogs ook steeds leuker te vinden!

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik plan al mijn artikelen van tevoren in. Dit is niet altijd heel erg ver van te voren, zo schrijf ik dit artikel bijvoorbeeld ook de avond van te voren. Het is wel zo dat ik al mijn artikelen om 6:00 uur ’s ochtends online wil hebben staan, en daarom plan ik ze in. Ik vind het niet zo’n goed idee om iedere ochtend om precies 6:00 uur op ‘publiceren’ te moeten drukken, haha.

Bloggers Be Like TAG

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Echt één gouden tip geven vind ik heel erg lastig, mijn 5 beste tips schreef ik wel al eens eerder op in dit artikel. Ik denk dat mijn voornaamste tip is om gewoon echt door te gaan. Je blog zal niet van de ene op de andere dag heel erg groeien: dat heeft tijd nodig. Houd vol, heb er plezier in en de bezoekers zullen komen!

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik heb eigenlijk nog vrijwel geen samenwerkingen gedaan, maar tot nog toe is mijn beste ervaring denk ik toch wel het feit dat ik zoveel lieve reacties van jullie krijg iedere dag. Ik word er zo blij van om jullie reacties te lezen onder mijn YouTube filmpjes, artikelen en natuurlijk op social media. Dat geeft me iedere dag weer een enorme boost!

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Eigenlijk heb ik nergens spijt van. Alles wat ik heb gedaan heeft me weer dingen geleerd waardoor ik ben gekomen waar ik nu ben. Natuurlijk ben ik niet overal even trots op en wanneer ik artikelen en filmpjes van een jaar of zelfs twee jaar terug kijk dan ben ik heel erg blij dat ik vooruit gegaan ben. Maar juist daarom laat ik ze wel staan: ze laten mijn groei en ontwikkeling zien!

Hoe ga jij om met privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik heb een heel persoonlijke blog en bijbehorend YouTube kanaal naar mijn eigen mening, en deel dan ook een heleboel met mijn lezers. Toch zijn er altijd wel dingen die ik niet met iedereen wil delen, en daarin maak ik gewoonweg zelf een afweging. Daarnaast deel ik bijvoorbeeld dingen van mijn familie of vrienden niet zonder hun toestemming,

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik hoop dat ik van mijn blog mijn werk mag maken. Het lijkt me ontzettend tof om dagelijks fulltime te kunnen bloggen, jullie te kunnen ontmoeten en mezelf nog veel meer te ontwikkelen. Het is een grote opgave en de kans is niet heel erg groot, maar de passie is er zeker!

2 Comments

 • Saskia 24 april 2016 at 09:32

  Leuk om te lezen hoe jij deze toffe tag hebt ingevuld. Met plezier gelezen 🙂

 • Janneke | Crafty Time 23 april 2016 at 00:09

  Super leuke TAG en heel leuk om te lezen! Ik ben ook dol op schrijven en bloggen!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×