Bloggen combineren met een volle agenda

28 juni 2016 8 Comments

Bloggen combineren met een volle agenda

Bloggen: één van de dingen die ik het allerliefste doe. Maar goed ook want het kost ontzettend veel tijd. Waar ik die tijd vandaan haal vraag ik mezelf ook regelmatig af. Want ondanks het feit dat ik op het moment niet studeer heb ik toch een behoorlijk volle agenda. Ik werk natuurlijk aardig wat uurtjes achter de kassa bij de Jumbo en daarnaast moet ik natuurlijk vrijwel dagelijks naar de manege om Brownie te verzorgen. Hoe ik het volhoud en waar ik de tijd vandaan haal om te bloggen? Dat vertel ik je vandaag.

Stel je prioriteiten

Hoewel bloggen mijn grootste hobby is, vind ik ook dat ik het naar jullie toe verplicht ben om iedere dag nieuwe content online te zetten. Niet zozeer omdat jullie dat van me verwachten, maar meer omdat ik jullie dit zelf heb beloofd en dit ook wil nakomen. Mede hierom vind ik het een prioriteit om te bloggen: wanneer ik dat niet doe komt er namelijk geen nieuwe content online en houd ik me niet aan mijn eigen schema.

Daarnaast is bloggen gewoonweg ontzettend leuk om te doen en zie ik het voor een groot deel als ontspanning. Hoe vaak ik ook zeg dat ik nog een artikel ‘moet’ typen of een filmpje ‘moet’ maken, toch weet ik stiekem wel dat ik het eigenlijk gewoon heel erg graag wil en het helemaal niet zo erg zou zijn om het een keer een dagje over te slaan.

Maak to-do lijstjes

Ik ben iemand die behoorlijk gek is op plannen en dat komt erg goed van pas wanneer je blogt. Ik houd regelmatig to-do lijstjes bij, om mezelf te herinneren wat ik allemaal moet doen op een dag. Ik schrijf er dan werkelijk waar alles op: ook taken als ‘mijn haar wassen’ komen erop te staan.

Wat er nou zo handig is aan een to-do lijstje? Je hebt op die manier alles wat je moet doen op een rijtje staan en hoeft het niet allemaal te onthouden. Dit zorgt ervoor dat je veel minder druk en chaotisch bent in je hoofd waardoor je veel effectiever te werk kunt gaan. Ik sta ’s ochtends op, kijk naar mijn to-do lijstje en bedenk een logische volgorde om alle taken af te gaan. Zo ga ik eerst naar Brownie, was daarna mijn haar, neem dan de tijd voor die productfoto’s en het filmen van de video om ’s avonds na mijn werk nog aan de slag te kunnen gaan met editen en schrijven. Het geeft niet alleen rust in je hoofd, maar geeft ook onwijs veel voldoening om de taken één voor één af te kunnen strepen.

Werk vooruit

Iets wat ik de laatste tijd steeds meer probeer te doen is vooruit werken. Vroeger maakte ik standaard het artikel voor de volgende dag de avond van te voren. Niet bepaald erg handig. Het gebeurde me regelmatig dat ik nog tot midden in de nacht artikelen zat te typen en filmpjes te editen omdat het anders niet op tijd af zou zijn. Niet bepaald goed voor mijn slaapritme kan ik je vertellen.

Tegenwoordig probeer ik vooruit te werken. Het liefst werk ik zo’n 1 à 2 weken vooruit, zodat ik niet te veel stress voel om dingen af te moeten maken. Het is nu prima om een dagje niet aan mijn blog te werken: er komt toch wel nieuwe content online!

Overigens moet ik toegeven dat het me lang niet altijd lukt om vooruit te werken. Zo typ ik dit artikel wel de avond van te voren, terwijl het artikel voor morgen en vrijdag al klaar staan. Echt praktisch? Hmm, nee. Er is nog altijd ruimte voor verbetering!

Natuurlijk plant iedereen op zijn eigen manier, en zullen andere bloggers het misschien compleet anders aanpakken dan dat ik dat doe. Daarom ben ik wel benieuwd: als jij ook blogt, hoe combineer jij je blog met werk/studie/etc.? 

8 Comments

 • Henrieke 30 juni 2016 at 09:54

  Leuk al die to-do lijstjes, ik hou er ook van! Die van mij maak ik altijd op maandag in Trello. Wanneer ik mijn taken niet allemaal haal (ik maak nogal eens onmogelijke planningen) kan ik ze dan makkelijk verschuiven naar een andere dag.

  Slim dat je vooruit probeert te bloggen. Je geeft jezelf dan ook meer ruimte voor verbetering voordat je de post online plaatst. 🙂

  • Irina 30 juni 2016 at 10:01

   Haha dat van die onmogelijke planningen herken ik: dan wil ik gewoonweg zo veel doen dat het onmogelijk is om alles af te krijgen.
   Gelukkig heb ik dat tegenwoordig redelijk onder de knie en maak ik lijstjes die haalbaar zijn, haha.

 • Hilde 28 juni 2016 at 20:28

  Ik heb het geluk dat ik thuismama ben. Dus als de kids op school zitten kan ik eerst even door het huis en dan rustig aan mijn blog werken. Die luxe heb ik dus. Ik vind het knap hoor, al die bloggers die dit moeten combineren met werk en soms ook nog een gezin!

  • Irina 28 juni 2016 at 21:15

   Daar heb je inderdaad geluk mee: al zul jij ook andere dingen moeten doen overdag.

 • Astrid 28 juni 2016 at 15:39

  Fijn dat je zo goed bent in plannen, dat scheelt een hoop! Ik probeer ook altijd een week vooruit te werken. Lukt tot nu toe gelukkig goed. Verder heb ik maar drie artikelen per week op mijn schema omdat ik ook nog werk en een gezin heb.

  • Irina 28 juni 2016 at 21:16

   Dit had ik tot iets meer dan een half jaar geleden ook, maar ik merkte dat ik mijn blog meer als prioriteit ging zien en daarom heb ik ook meer tijd vrijgemaakt om extra artikelen online te kunnen zetten.

 • Natascha - stadsmeisje.be 28 juni 2016 at 10:01

  Wow, sterk dat je het dagelijks bloggen zo goed volhoudt! Ik wou dat ik ook 1a2 weken kon vooruit bloggen, helaas lukt het hier pas voor enkele dagen vooruit te bloggen en 2a3 artikels per week online te krijgen 🙂

  • Irina 28 juni 2016 at 21:17

   Het lukt me ook lang niet altijd om 1 à 2 weken vooruit te bloggen (op dit moment bijvoorbeeld ook niet, haha). Toch lukt het me iedere dag iets online te zetten: kwestie van prioriteiten!
   Al vraag ik me wel af hoe ik het ga doen wanneer ik in september weer ga studeren.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×