App – Sleep Cycle

26 januari 2017 9 Comments

Een tijdje geleden zag ik in een weekvlog van Leonie de app Sleep Cycle voorbij komen. Zij had het erover dat deze app ervoor zorgde dat ze een stuk minder moe wakker werd. Dat klonk interessant dus ik besloot de app ook te downloaden. Inmiddels heb ik de app al bijna een maand in gebruik en dus uitvoerig voor jullie kunnen testen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met jullie.

App - Sleep Cycle

Het idee van Sleep Cycle is dat je een wekker zet, waarbij de app je wekt tussen twee tijdstippen. Als je bijvoorbeeld om 8 uur moet opstaan, maakt de app je wakker tussen half 8 en 8 uur. Je kunt zelf de tijd aanpassen die tussen deze twee momenten in zit.

Wat is hier nou het nut van? De app houdt de hele nacht door bij hoe jij slaapt door middel van geluid. Je legt je mobiel naast je bed neer, met de microfoon jouw kant op gericht. Hoe meer je ligt te draaien, hoe minder diep je slaapt. De app wekt je op het moment dat je in een ondiepe slaap bent, waardoor je niet uit een hele diepe slaap moet komen wanneer de wekker af gaat. Uit een diepe slaap wordt je namelijk een stuk vermoeider wakker.

Naast de wekker functie van de app kun je de app ook gebruiken zonder een wekker in bijvoorbeeld het weekeind. Op dit moment houdt de app wel bij hoe je slaapt, waardoor je de volgende ochtend kunt zien of je diep hebt geslapen of niet. Ik vind dit zelf erg grappig om te zien.

App - Sleep Cycle

Dit is het scherm dat je iedere ochtend te zien krijgt wanneer je wekker af is gegaan. Je ziet hier een blauwe grafiek waarbij de bovenkant van de grafiek betekend dat je wakker bent, het midden dat je gewoon slaapt en het onderste gedeelte betekend dat je in een diepe slaap was. Zo zie je hierboven dat ik het diepst sliep rond een uur of 6 ’s ochtends.ย Daarnaast heb ik rond 7 uur juist eventjes wakker gelegen.

Ook staan er onder de grafiek een aantal gegevens. Hier staat bijvoorbeeld hoe lang je in bed hebt gelegen: de periode vanaf het moment dat je de app aan zette tot het moment dat je je wekker uit drukte. Daarnaast kun je hier de slaap kwaliteit vinden in percentages: deze vind ik zelf soms erg onlogisch, want als ik een nacht lang heel diep heb geslapen zegt hij soms dat ik 75% slaap kwaliteit had, terwijl hierboven op een onregelmatigere nacht 100% staat.

Ook vind je de hoeveelheid uren die je in bed hebt besteed die nacht. Zo heb ik hier bijna 9 uur slaap gehad, ervan uitgaande dat ik meteen in slaap viel toen ik de app aan zette en pas wakker werd van de wekker.

Je kunt een online backup maken van je slaapritmes per nacht, zelf heb ik deze optie uit staan. Als laatste gegeven vind je het gemiddelde aantal uren dat je per nacht hebt geslapen/in bed hebt doorgebracht. Dit maakt een gemiddelde van alle nachten die je hebt geslapen met de app aan.

App - Sleep Cycle

In het tablad trends kun je extra gegevens vinden over je slaapritme, maar hier moet je voor betalen. Zelf doe ik dit niet dus over deze opties kan ik helaas niets vertellen.

Wel kan ik je mijn ervaringen met de app vertellen. Ik gebruik de app nu al bijna een maand en moet zeggen dat ik in deze periode nooit moe wakker ben geworden. Zelfs toen ik afgelopen maandag om half 7 de wekker had gezet, en de app mij om 6:08 uur wakker maakte had ik geen moeite met opstaan. Dit vind ik zelf echt ontzettend fijn, want op deze manier begin ik mijn dag een stuk vrolijker en vaak ook productiever.

Mijn ervaringen met de app zijn tot nog toe ontzettend goed en ik ga de app dan ook zeker blijven gebruiken. Ik vind het ook erg grappig om de statistieken van verschillende nachten te vergelijken, en te zien hoe mijn slaapritme vaak op elkaar lijkt.

De Sleep Cycle app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en Playstore

9 Comments

 • Nicole 30 januari 2017 at 11:57

  Deze app gebruikte ik een tijdje geleden ook heel veel. Tegenwoordig heb ik een wakeup light, dat werkt nog fijner! Ik word echt een stuk frisser wakker. Je gaat alleen wel een beeeetje een hekel krijgen aan het gefluit van vogeltjes omdat dat het deuntje is dat je wakker maakt haha.

  • Irina 30 januari 2017 at 12:09

   Hahha. Ik vind deze app echt heel fijn werken.

 • Lonneke 26 januari 2017 at 21:04

  Wat een leuke en interessante app kende ik nog niet. Ga hem ook eens testen ben wel nieuwsgierig ๐Ÿ˜€

  • Irina 26 januari 2017 at 21:55

   Leuk! Ik ben benieuwd hoe het jou gaat bevallen!

   • Lonneke 26 januari 2017 at 22:05

    Hij staat erop dus ga hem zo gelijk proberen ?

 • Ria 26 januari 2017 at 17:47

  Interessante app. Ik ga hem niet gebruiken, bij gebrek aan nachtkastje ๐Ÿ™‚
  Misschien een keer als ik ergens anders slaap waar ik wel een nachtkastje heb . Lijkt me wel grappig

  • Irina 26 januari 2017 at 18:43

   Ik vind het echt heel fijn werken! Zeker een keer proberen als je een nachtkastje hebt ๐Ÿ˜‰

 • Floor 26 januari 2017 at 07:29

  Wat leuk dat er zo’n app bestaat haha. Ik doe het altijd gewoon nog met mn oud vertrouwdje wekkertje :p

  • Irina 26 januari 2017 at 08:08

   Deed ik ook altijd hoor, haha. Het voordeel hiervan is dat ik echt een stuk minder moe wakker wordt ๐Ÿ˜‰

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×