Anastasia Modern Renaissance palette

Anastasia Modern Renaissance palette

11 augustus 2018 6 Comments

Dat ik de laatste tijd gek ben op high end oogschaduw palettes is jullie inmiddels vast wel opgevallen. Ik voegde in de afgelopen maanden al het Naked Heat en het Ultimate Naked Basics palette van Urban Decay toe aan mijn collectie. Dit keer was het tijd om een andere beauty van mijn wishlist af te strepen: het Modern Renaissance palette van Anastasia. Na zo ontzettend veel goede verhalen erover te hebben gehoord wilde ik hem maar wat graag zelf uitproberen. Vandaag laat ik hem dan ook uitgebreid aan je zien.

De verpakking van het Anastasia Modern Renaissance palette

De verpakking van het Anastasia Modern Renaissance palette is heel erg simpel maar mooi vormgegeven. De voorkant/deksel van het palette heeft een prachtige koele lila tint en is ook nog eens gemaakt van een soort mat fluweel: heerlijk zacht in je handen dus. Verder staat er in witte hoofdletters de naam van het palette op vermeld en de merknaam in glanzend rose goud.

Het palette sluit magnetisch en sluit hiermee ook erg stevig: hij zal dus niet zo snel open gaan wanneer je hem mee neemt in je tas. Nog een extra pluspunt vind ik toch wel dat er een grote spiegel in het palette verwerkt zit. Dit is voor mij echt onmisbaar omdat ik dit soort palettes graag mee neem wanneer ik ergens anders heen ga. Dan heb je direct een mooie grote spiegel bij je om je make-up mee te doen.

Anastasia Modern Renaissance palette

De inhoud van het Anastasia Modern Renaissance palette

Wanneer je het palette opent vind je naast de spiegel natuurlijk ook een heleboel oogschaduws. 14 stuks om precies te zijn, die allemaal binnen de warme kleurenrange passen. Zelf viel ik vooral op dit palette vanwege de prachtige rood/roze tinten die je aan de rechterkant kunt vinden, maar ook voor natuurlijke bruine looks is dit palette prima geschikt.

Onderin het palette vind je ook nog een dubbelzijdige kwast met aan de ene kant een stijf oogschaduw kwastje en aan de andere kant een blending kwast. Ik vind het leuk dat Anastasia dit heeft toegevoegd aan het palette, maar ik had het palette ook zonder deze kwast gekocht.

Anastasia Modern Renaissance palette

Aangezien de kwast bij het palette zit besloot ik hem meteen te testen. Deze platte oogschaduwkwast gebruikte ik dan ook om oogschaduw mee aan te brengen op mijn bewegend ooglid en dit vond ik erg gemakkelijk werken. De kwast neemt genoeg product op, zonder meteen erg veel fall-out te creëren en werkt ook erg precies door het kleine formaat. Zeker een kwast die ik er vaker bij ga pakken wanneer ik met dit palette werk, maar niet speciaal genoeg om in mijn everyday kwasten stash te komen.

Anastasia Modern Renaissance palette

Vervolgens pakte ik ook de blending kwast om mijn oogschaduw (je raad het al) te blenden in de arcadeboog. Ik vond hem hier erg fijn voor werken: hij is luchtig genoeg en vervaagd de oogschaduws geleidelijk, zonder ze direct te laten verdwijnen. Wel moet ik toegeven dat er af en toe een haartje tussen zat dat een beetje prikte: iets wat ik zelf toch niet erg fijn vind aanvoelen.

Anastasia Modern Renaissance palette

De swatches van het Anastasia Modern Renaissance palette

Dan is het tijd voor het leukste deel van deze review: de oogschaduws zelf. Ik besloot de kleuren eerst allemaal te swatchen op mijn arm. Van links naar rechts zie je de kleuren Tempera, Golden Ochre, Vermeer, Buon Fresco, Antique Bronze, Love Letter en Cyprus Umber.

Anastasia Modern Renaissance palette

En dan de tweede rij met van links naar rechts de kleuren Raw Sienna, Burnt Orange, Primavera, Red Ochre, Venetian Red, Warm Taupe en Realgar.

Zoals je kunt zien zijn alle oogschaduws van goede kwaliteit en zit er ook veel variatie tussen matte en glanzende tinten. Zelf werd ik vooral erg enthousiast van Love Letter, Red Ochre en Venetian Red. Dit zijn dan ook de kleuren uit het palette die sowieso al de meeste aandacht trokken naar mijn idee en ik werd dan ook heel erg blij van het pigment.

Daarnaast word ik ontzettend blij van de leuke namen die Anastasia heeft bedacht voor de oogschaduws. Dit voegt naar mijn idee toch altijd wat extra’s toe aan een palette: heel erg leuk gedaan.

Anastasia Modern Renaissance palette

Een ooglook met het Anastasia Modern Renaissance palette

Dan was het tijd om de oogschaduws te gaan proberen op mijn ooglid: altijd een spannend moment. Oogschaduw kan namelijk nog zo mooi lijken op een swatch: op je ooglid kan hij alsnog helemaal wegvallen.

Ik besloot de look te beginnen door de kleur Tempera aan te brengen over mijn gehele ooglid als basis, en ook direct als highlight op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Vervolgens maakte ik een mengeling van de kleuren Red Ochre en Venetian Red en bracht deze aan in de arcadeboog om wat diepte aan te brengen. Op het buitenste deel van het bewegend ooglid bracht ik Realgar aan om deze vervolgens steeds verder door te blenden in Primavera aan de binnenste zijde van het bewegend ooglid. Om toch nog wat meer dimentie aan te brengen bracht ik Cyprus Umber heel voorzichtig aan in de arcadeboog en dit alles bleef ik blenden en oogschaduw extra toevoegen tot het geheel een goed in elkaar overlopend geheel was geworden. Daarna bracht ik nog een laagje mascara aan om de look af te maken.

Ook in gebruik vind ik de oogschaduws ontzettend gemakkelijk werken. Ze hebben voldoende pigment, waardoor je goed moet opletten niet te veel product aan te brengen. Daarnaast blenden ze goed in elkaar over, zonder direct weg te blenden. Ook qua fall-out heb ik eigenlijk niets te klagen: prima oogschaduw dus.

Anastasia Modern Renaissance palette

Mijn conclusie over het Anastasia Modern Renaissance palette

Zoals ik al had verwacht door de vele positieve verhalen ben ik ontzettend blij met dit palette. De oogschaduws werken fijn, de kwast die erbij zit is (zeker voor een kwast die je ergens bij krijgt) fijn in gebruik en de oogschaduws zijn op zo ontzettend veel manieren te gebruiken dat je hier honderden verschillende looks mee kunt maken. Wat mij betreft is dit palette dan ook zeker de moeite waard: hij kost wat maar is ook zeker het geld waard.

Het Anastasia Modern Renaissance palette is hier te koop voor €54,95

6 Comments

 • Soraya 12 augustus 2018 at 22:07

  Leuke review! Ik heb dit palette ook en ik ben ook heel blij met de kwaliteit. De kleuren zijn mooi en ik denk dat deze mooi bij jouw haarkleur staan! Soft glam & Norvina staan ook nog op mijn wishlist maar of ik ze ook ga kopen..?
  heb al zooveel.. ik ben aan het proberen om producten op te gebruiken!

  • Irina 13 augustus 2018 at 07:50

   Die wil ik inderdaad ook nog heel graag hebben, maar inderdaad: ik heb al zo veel en ze zijn niet bepaald goedkoop…

 • Kim 12 augustus 2018 at 02:30

  Stiekem wil ik deze ook! Maar zal toch echt moeten wachten, want ik heb net het soft glam palette!

  • Irina 12 augustus 2018 at 09:03

   Oh die staat dan juist weer op mijn wishlist, hihi

 • Nicole 11 augustus 2018 at 14:45

  Dit is echt zo een mooi palette. Het zijn wel kleuren die mij echt niet zouden staan, maar ik vind jouw look ermee echt prachtig!

  • Irina 11 augustus 2018 at 16:42

   Wat lief! Je kunt altijd een goedkoper palette met dit soort tinten proberen, dan weet je of de kleuren je staan en kun je altijd deze nog aanschaffen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×