Alles wat je moet weten over shampoobars

Alles wat je moet weten over shampoo bars

7 april 2020 10 Comments

Zelf gebruik ik sinds een aantal maanden geen vloeibare shampoo meer voor mijn haar, maar een shampoo bar. Deze kleine verpakkingsvrije variant is niet alleen beter voor het milieu maar ook nog eens ontzettend fijn in gebruik. Ik schrijf hier op mijn blog pas sinds kort wat uitgebreidere artikelen over verzorgingsproducten en kwam er dan ook achter dat ik mijn nieuwe shampoo bar-ontdekking nog nooit eerder met jullie had gedeeld. Vandaag vertel ik je er dan ook alles over: alle voordelen t.o.v. een vloeibare shampoo, hoe je ze nu eigenlijk gebruikt en ik laat je mijn huidige shampoo bar zien.

De voordelen van shampoo bars

Zoals ik kort al even noemde zijn shampoo bars een stuk beter voor het milieu dan dat vloeibare shampoos dit zijn. Voor iedere shampoo bar die jij gebruikt bespaar je maar liefst 3 plastic flessen. Shampoo bars worden namelijk niet alleen gemaakt zonder enig gebruik van plastic, maar zijn ook nog eens verpakkingsvrij. Je bergt een shampoo bar dan ook gemakkelijk op in je badkamer in een apart herbruikbaar tinnetje of op bijvoorbeeld een zeepbakje, waardoor ook hier geen enkel plastic bij wordt gebruikt.

Als dat voor jou nog niet genoeg reden is om te geloven dat je het milieu helpt door een shampoo bar te gebruiken dan is er zelfs nog een ander voordeel te benoemen. Er passen namelijk aanzienlijk meer shampoo bars in een vrachtwagen/vliegtuig/etc. dan dat er shampoo flessen passen. Dit scheelt dus weer enorm in de hoeveelheid uitstoot die wordt veroorzaakt tijdens het transport.

Naast het feit dat je door het gebruik van een shampoo bar ervoor zorgt dat jij jouw steentje bijdraagt aan het milieu, is het ook erg fijn voor jouw eigen portemonnee. Een shampoo bar gaat namelijk zo’n 80 wasbeurten mee waardoor hij in verhouding een stuk goedkoper is. Je zult veel minder vaak een shampoo bar kopen dan dat je dit zou doen met een vloeibare shampoo. Kun je het geld dat je hierdoor overhoudt mooi gebruiken voor andere dingen.

Als laatste voordeel wil ik ook vooral het uiterlijk van de shampoo bar even benoemen. Deze kleine ronde shampoos zien er namelijk niet alleen ontzettend leuk uit (waardoor ze ook heel erg leuk zijn als cadeautje!) maar nemen ook aanzienlijk minder ruimte in dan dat vloeibare shampoos doen. Wanneer we straks weer mogen reizen kun je een shampoo bar dan ook ontzettend gemakkelijk met je meenemen zonder dat hij veel ruimte/gewicht toevoegt aan jouw bagage en daarnaast hoef je jezelf ook geen zorgen te maken over een shampoo die zal gaan lekken in je tas.

Alles wat je moet weten over shampoobars

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Ik snap het als je jezelf afvraagt hoe zo’n vaste shampoo bar eigenlijk moet gebruiken, aangezien je waarschijnlijk nog nooit iets anders hebt gebruikt dan een vloeibare shampoo. Dit had ik zelf in eerste instantie ook, waardoor ik het aanschaffen van een shampoo bar tijden lang heb uitgesteld. Inmiddels weet ik wel beter: een shampoo bar is namelijk ontzettend gemakkelijk in gebruik. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je een shampoo bar het beste kunt gebruiken om je haren mee te wassen:

 1. Zorg ervoor dat zowel je haren als je handen goed nat zijn.
 2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen. Je kan de shampoo bar ook rechtstreeks over je natte haren wrijven: dit heeft persoonlijk mijn voorkeur.
 3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
 4. Spoel de shampoo uit je haren zoals je dit altijd doet.
 5. Leg de shampoo bar op een droge plek weg zodat hij kan opdrogen en hij is klaar voor een volgend gebruik.

Alles wat je moet weten over shampoobars

De Citroen shampoo bar van Shampoobars.nl

Zelf gebruik ik inmiddels alweer mijn tweede shampoo bar, die ik dit keer heb mogen ontvangen van Shampoobars.nl. Ik koos hierbij voor de Citroen Shampoo Bar variant. Deze shampoo bar is niet alleen perfect geschikt voor haar dat snel vet wordt, maar ruikt ook nog eens heerlijk lekker fris: ideaal voor deze tijd van het jaar.

Ingrediënten
Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Palmate, Sodium palm Kernelate, Clycerin, Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Extract, Citric Acid, Thymus Serpyllum Mongolicus Extract, Ci 11680.

Als jullie mijn weekvlogs volgen dan weten jullie dat ik een tijd lang problemen heb gehad met het feit dat mijn haar heel snel vet werd. Toen ik zag dat deze shampoo bar speciaal bedoeld is voor vet haar en ook nog eens naar citroen rook wist ik meteen dat ik deze moest proberen. Inmiddels heb ik de shampoo bar in gebruik genomen en merk ik dat hij mijn haar echt heel erg goed en grondig reinigt. Mijn haar voelt weer heerlijk schoon aan en heeft weer volume wanneer ik het heb gewassen. Daarnaast merk ik ook dat mijn hoofdhuid die gevoelig is voor roos geen enkel probleem lijkt te hebben met deze shampoo bar: ik gebruik hem dan ook met heel erg veel liefde.

Ben je zelf ook benieuwd geworden naar deze variant? Klik hier om hem te shoppen voor €6,95.

Alles wat je moet weten over shampoobars

Ik hoop dat ik met dit artikel alle vragen heb beantwoord die jullie hadden over shampoo bars, maar mochten er alsnog vragen onbeantwoord zijn dan mag je die natuurlijk stellen in de reacties. Ik ben ook erg benieuwd of jullie al eens een shampoo bar hebben gebruikt en hoe dit je is bevallen. Laat het vooral weten!

Dit artikel is een samenwerking

Alles wat je moet weten over shampoobars

10 Comments

 • Rosanne 7 april 2020 at 12:21

  Ik ben al maanden fan van shampoo bars en ze doen ook veel voor mijn hoofdhuid. Bovendien voelt mijn haar na gebruik echt schoon en fris aan en jeukt mijn hoofdhuid een heel stuk minder.

 • Dagmar 7 april 2020 at 11:44

  Leuke blog! Ik gebruik sinds een maand ook een shampoo bar, na uitgebreid opzoekwerk.
  Had in het begin wat schrik of mijn haar wel zuiver zou zijn na een wasbeurt. Maar dat blijkt ok te zijn.
  Helaas merk ik wel dat ik er geen 80 wasbeurten uit zal halen. Ik volg het gebruik goed op, heb ‘m nu voor 16 wasbeurten gebruikt en de bar is al voor de helft weg (heb ‘m gewogen :-). Ik gok dat ik er max 50 wasbeurten uit zal halen. Ik gebruik ‘m alleen voor mijn hoofd, dus niet voor de punten en ik heb halflang haar. Misschien doe ik iets verkeerd, maar zo wordt het natuurlijk wel een pak duurder (vooral omdat er extra verzendkosten bijkomen naar België).

  • Irina 7 april 2020 at 13:04

   Wat gek! Voor mijn halflange haar kan ik er toch zeker wel rond de 80 wasbeurten uit halen.

   Misschien kun je proberen minder product op te gebruiken per wasbeurt door de shampoobar tussen je handen op te laten schuimen i.p.v. op je hoofd? (Ik weet natuurlijk niet hoe je het nu doet). Qua verzendkosten kun je natuurlijk altijd besparen door meerdere shampoo bars tegelijkertijd te bestellen!

 • Rachel Kromdijk 7 april 2020 at 10:05

  Ik vind het ideaal, ik maakte mijn haar nat.. rolde de bar over mijn haar en soppen maar! Ik vond die van Lush de Goddiva ook altijd geweldig. Je doet er langs mee en je neemt het makkelijk mee op reis! En laten we eerlijk zijn, het is ook beter voor het milieu!

 • Hilde Janbroers-Stolk 7 april 2020 at 09:09

  Ik heb er een paar in mijn kast liggen om te gebruiken. Sowieso ideaal voor de mannen hier in huis met hun korte haar. Mooie foto’s ook trouwens!

 • Natascha - Beautyopinie 7 april 2020 at 09:06

  Toffe blogpost Irina! Ik heb dus nog nooit een shampoo bar gebruikt, stom eigenlijk. Ben wel heel benieuwd want het duurzame aspect spreekt me erg aan!

 • Tania 7 april 2020 at 08:40

  Ik ben wel benieuwd naar die shampoo bars. Na mijn no buy ga ik er eens uitproberen

 • Yvonne 7 april 2020 at 08:37

  Ik ben altijd benieuwd of het ook goed zou kunnen werken voor krullend haar. Maar ik zou er graag eens aan beginnen!!

 • Jolanda 7 april 2020 at 08:20

  Ik vind het moeilijk om te gebruiken met lang en vol haar. Maar uiteraard is het wel een veel milieuvriendelijk alternatief!

  • Irina 7 april 2020 at 09:48

   Wat vind je er precies lastig aan in gebruik?

   Zelf breng ik de shampoobar direct op mijn haar aan door hem over mijn hoofd te masseren: het schuim wat je hiermee creëert kun je vervolgens gemakkelijk met je handen verspreiden en hiermee ook naar ‘lastigere’ gebieden verdelen zoals de achterkant/onderkant van het haar.
   De lengtes van het haar hoef je in principe niet compleet in te smeren: door je haar uit te spoelen komt de shampoo hier namelijk al langs en dit zorgt ervoor dat je haar vanzelf schoon wordt: focus je altijd op de hoofdhuid.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×