9 dingen om te doen wanneer het slecht weer is

17 september 2015 4 Comments

IMG_1720

We balen er allemaal van: het is september en de herfst is nu al begonnen. Dagen lang alleen maar hoosbuien en kou, waardoor het merendeel van ons al weer in warme truien of vesten rond loopt en misschien zijn eerste warme chocolademelk alweer op heeft (I’m guilty). Het is even switchen, wanneer je terug komt van vakantie en het lekkere weer gewend bent, vandaar dat ik vandaag een aantal dingen op een rijtje zet die je kunt doen met slecht weer. Zodat je ook nu, je niet hoeft te vervelen.

IMG_1721

1. Opruimen

Dit is misschien niet je favoriete klusje, dat is het bij mij ook zeker niet, maar dat maakt het niet minder belangrijk om te doen. Zoals je ziet is mijn kledingkast nog hard nodig, en dat ben ik dan ook zeker van plan de komende weken te gaan oplossen, voordat ik op vakantie ga. Mijn kamer zelf heb ik vorige week al onder handen genomen, en ik kan je vertellen dat het echt een opluchting is om alles weer even netjes en schoon te hebben. Zet je favoriete muziek op en begin met opruimen! Je zult jezelf er naderhand echt voor bedanken.

IMG_1732

2. Probeer eens iets nieuws uit

Iets wat ik zelf leuk vind om te doen met slecht weer is om eens lekker creatief bezig te zijn. Dat kan door bijvoorbeeld eens lekker de tijd te nemen om een hele nieuwe make up look te verzinnen, en daar de tijd voor te nemen. Natuurlijk hoeft het niet per se met make up, je kunt ook eens proberen om op een hele andere manier te tekenen, als dat iets is wat jij leuk vind om te doen. Of misschien kun je eens iets doen wat je anders nooit doet, en ontdek je op die manier weer een nieuwe hobby.

IMG_1734

3. Maak dat DIY project wat je al een tijd lang wilt maken

Het is slecht weer dus je wilt de deur niet uit: perfect om eens lekker de tijd te nemen voor dat DIY projectje wat je al een tijd lang wilt doen. Zelf vind ik het altijd heerlijk om creatief bezig te zijn, dus op regenachtige dagen kom ik ook nog wel eens met de leukste ideeën. Heb je nou nog geen idee wat je wilt maken? Youtube staat vol met filmpjes van leuke DIY projecten, en er is er vast wel een waar je de benodigdheden al voor hebt liggen. Ik zal hieronder ook nog even 2 van mijn DIY filmpjes linken ter inspiratie.

DIY Whiteboard Planner
3x DIY Room Decor

IMG_1736

4. Speel weer eens dat spelletje waar je nooit meer tijd voor hebt

Iedereen heeft wel van die spelletjes die die vroeger geweldig vond om te doen, maar nu eigenlijk nooit meer tijd voor heeft. Dit is je kans! Pak die gameboy, Wii of playstation er weer eens bij en ga eens lekker zitten gamen. Een paar van mijn favorieten? Zoo Tycoon 2 en Sims 3 voor op de computer en Animal Crossing voor op de Nintendo DS en de Wii.

IMG_1745

5. Begin je eigen blog

Denk jij er al tijden over na om te gaan bloggen? Doe het. Maak een website aan en post je eerste artikel. Ga brainstormen voor ideeën, maak foto’s wanneer je daar de mogelijkheid toe hebt en doe het. Er is geen perfecte timing om te beginnen met bloggen, dus wanneer je het wilt: doe het gewoon. Geloof me: het is een van de leukste hobby’s die je maar kunt hebben.

IMG_1260

6. Lezen

Iets wat voor mij ook echt een favoriete bezigheid is, zeker wanneer het slechter weer is is lezen. Ik schreef al eens een artikel over waarom lezen zo leuk is en ik blijf bij dat standpunt. Verlies je even helemaal in het boek, waardoor je misschien wel in een heerlijk zonovergoten oord terecht komt en even niet denkt aan het slechte weer dat er nu echt buiten afspeelt.

IMG_0508

7. Kijk je favoriete serie of film

Wat is er nu heerlijker dan lekker onder een warme deken op bed kruipen en je favoriete films en series kijken op Netflix. Als je het mij vraagt? Niet veel. Ik ben (lichtelijk) verslaafd aan Netflix, en heb dan ook al een heleboel series en films gezien. Hebben jullie nog aanraders voor me? Binnenkort wil ik nog een artikel schrijven over alle series die ik heb gezien, en deze reviewen voor jullie.

IMG_1725

8. Knuffelen met je huisdieren

Iets wat natuurlijk nooit verkeerd is is om lekker te knuffelen met je huisdieren. Zij vinden het gezellig, jij vind het gezellig en jullie hebben allebei weer even je aandacht gehad. Daarnaast kun je proberen een aantal leuke foto’s van ze te maken, want mooie foto’s van je huisdieren zijn nooit verkeerd om te hebben.

IMG_0961

9. Een warm bad nemen

Iets waar ik ontzettend veel van houd is toch wel het nemen van een bad. En zeker wanneer het koud en regenachtig is buiten kan ik daar nog extra van genieten. Geef jezelf even een lekker verwen momentje in een warm bad, met een lekker Lush product en een maskertje. Pak je er gelijk dat boek bij en dan ben jij de komende uurtjes wel eventjes zoet.

Heb jij nog dingen die jij graag doet wanneer het slecht weer is? Dit zijn toch wel een aantal van mijn favorieten. Deel vooral jou favoriete bezigheden wanneer het slecht weer is, zodat we elkaar op leuke ideeën kunnen brengen in de comments!

4 Comments

 • Iep 17 september 2015 at 16:28

  Wat een leuke tips!

 • Eilish (artisticstateofmind) 17 september 2015 at 16:01

  Ja, opruimen, dat moet ik ook eens doen. Maar t kost me zoveel energie en meer pijn, dat ik het steeds uitstel

 • Ria 17 september 2015 at 12:41

  Leuk blog weer!

 • Floor 17 september 2015 at 11:13

  Wat een leuke tips 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×