9 Dingen om te doen in het vliegtuig

9 Dingen om te doen in het vliegtuig

5 juli 2018 5 Comments

Vliegen: de één houdt ervan en de ander vindt het een ramp. Zelf vind ik vliegen absoluut niet erg: ik ben niet bang en kan ontzettend genieten van het uitzicht. Toch snap ik dat je (zeker tijdens een lange vlucht) je enorm kunt vervelen in het vliegtuig. Vandaar dat ik vandaag 9 dingen voor je op een rijtje heb gezet om te doen in het vliegtuig: zo kom jij die reis wel door!

1. Lees een boek of tijdschrift

Ik houd ontzettend van lezen, maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen tijdens mijn vakantie ook echt de tijd hiervoor neem. Wanneer ik in het vliegtuig zit is het dan ook de perfecte gelegenheid om in een boek te beginnen of juist nog even dat boek uit te lezen voordat ik weer thuis kom en hem stof laat happen. Mocht een boek nu niet helemaal jouw ding zijn, neem dan gewoon een aantal van je favoriete tijdschriften mee. Ook hier kun je je uren mee vermaken.

2. Luister muziek

Wanneer ik even geen zin hebt om echt bewust iets te doen pak ik al snel mijn oortjes/koptelefoon erbij en ga muziek zitten luisteren. Lekker dagdromen, naar buiten kijken en even helemaal niets hoeven is namelijk ook wel erg lekker. Soms doe ik een hele vlucht lang niets anders dan muziek luisteren en een beetje naar buiten kijken: heerlijk rustgevend en je blokt ook meteen het nare gezoem van het vliegtuig buiten.

9 Dingen om te doen in het vliegtuig

3. Doe een dutje

Zeker wanneer je een lange vlucht hebt is het slim om even te gaan slapen. Probeer bijvoorbeeld tijdens je vlucht al te bedenken hoe laat het is op jouw bestemming, zodat je jouw slaapritme daar al op kunt instemmen. Maar ook wanneer je een korte vlucht hebt is slapen zeker een goede optie. Ik vlieg bijvoorbeeld vaak ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat en dan is het heerlijk om je ogen even dicht te doen. Het leukste is nog wel dat je ze vervolgens opent en je op een compleet andere plek op de wereld bent: zo gaat de tijd nog eens hard!

4. Gebruik je tijd nuttig

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je in het vliegtuig zit, maar je kunt je tijd natuurlijk prima nuttig besteden. Zo kun je alvast aan een verslag werken voor school of werk, de foto’s van je vakantie bewerken of een video editen. Zorg dat je een computer mee hebt en dat je bij alle benodigde informatie kunt komen zonder internetverbinding zodat wanneer jij landt je dat lekker niet meer hoeft te doen. Wel zo nuttig!

9 Dingen om te doen in het vliegtuig

5. Teken/schrijf: wees creatief

Iets wat ik vooral vroeger heel erg graag deed was tekenen. Ik nam standaard een schriftje mee waarin ik zowel kon tekenen, schrijven als plakken. Tegenwoordig heb ik mijn bullet journal vaak met me mee op reis dus kan ik hier lekker in zitten freubelen wanneer ik er zin in heb. Een tip: vergeet niet de schaar uit je etui te halen want anders ben je deze kwijt bij de checks. Die fout heb ik ooit per ongeluk gemaakt.

6. Speel een spelletje

Spelletjes spelen is echt een van de beste manieren om tijd te verdrijven als je het mij vraagt. Zet een aantal leuke spelletjes op je telefoon/tablet/laptop en je bent gegarandeerd van uren lang vermaak. Zorg er overigens wel voor dat de spelletjes het ook zonder internet doen, dus check dit thuis eventjes. Mocht je nu niet zo houden van al deze elektronische spelletjes dan kun je natuurlijk ook een puzzelboekje en een pen meenemen. Sudoku’s zijn bijvoorbeeld perfect om in het vliegtuig te doen.

9 Dingen om te doen in het vliegtuig

7. Kijk een film of serie

Veel vliegtuigmaatschappijen spelen tijdens de vlucht zelf een film af die je met oortjes kunt luisteren. Nu is dit natuurlijk niet altijd een film waar je zelf voor zou kiezen, dus vind ik het handig om zelf een film mee te nemen. Zo download ik vaak een aantal afleveringen van een Netflix serie om deze offline te kunnen kijken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een dvd meenemen en deze in je laptop stoppen. Een aflevering van een serie duurt vaak al zo’n 45 minuten en een film vaak rond de 2 uur: zo gaat de tijd wel snel voorbij.

8. Geniet van het uitzicht

Zoals ik al zei vind ik het bekijken van het uitzicht in het vliegtuig echt een van de leukste dingen aan vliegen. Ik probeer dan ook altijd de stoel aan het raam te claimen zodat ik goed naar buiten kan kijken. Boven zee is het uitzicht vaak niet heel erg boeiend, maar boven land is het ontzettend leuk om te zien hoe het landschap veranderd. Zo zie je het meteen als je boven Nederland vliegt aan alle rechte vlakken, maar ook bergen vind ik altijd heel erg indrukwekkend om te zien.

9 Dingen om te doen in het vliegtuig

9. Plan je reis

Neem op de heenreis vooral je reisgids mee in je handbagage zodat je in het vliegtuig lekker hier doorheen kunt bladeren. Bedenk je welke bezienswaardigheden je graag wilt gaan zien of hoe je het makkelijkst naar je accommodatie kunt komen vanaf het vliegtuig. Op deze manier zit je al helemaal in de vakantiesferen en heb je ontzettend veel voorpret. Probeer overigens niet alles zo strak te plannen dat er geen ruimte is voor andere dingen want je zult vast en zeker ergens iets tegenkomen waar je graag ook nog even wilt gaan kijken.


Dat waren dan alweer mijn tips wat betreft dingen om te doen in het vliegtuig. Zelf vlieg ik eigenlijk nooit langer dan een uur of 4, aangezien ik eigenlijk altijd naar Griekenland ga. Toch merk ik dat ik me vaak ook begin te vervelen tijdens het laatste uur en dan zijn deze tips ontzettend handig. Laat vooral in de reacties achter wat jij graag doet om de tijd te doden in het vliegtuig!

9 Dingen om te doen in het vliegtuig

5 Comments

 • Ria 5 juli 2018 at 19:42

  Lekker lezen in net vliegtuig, en ter afwisseling een sudoku. Ik neem er altijd een paar mee, plus potlood en gum. Goede terugreis alvast!

  • Irina 6 juli 2018 at 17:48

   Dankjewel!

  • Aya 25 november 2019 at 19:24

   Het helpt goed.

 • Joyce 5 juli 2018 at 11:41

  Superhandige tips! Enige wat ik dus echt niet kan is slapen in het vliegtuig, haha.

  • Irina 5 juli 2018 at 17:23

   Aah wat jammer! Mij lukt het wel als ik aan de raamkant zit, omdat ik dan tegen de kant van het vliegtuig kan leunen. Lukt het je ook niet als je om een kussen vraagt? Die hebben ze vaak wel voor je als je het vraagt.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×