7x de leukste Instagram spots in Leiden

7x de leukste Instagram spots in Leiden

22 september 2020 No Comments

Sinds zo’n 2,5 jaar ben ik serieus bezig met mijn Instagram account: ik plan regelmatig shoot-dagen in, plaats meerdere keren per week foto’s en probeer ook daadwerkelijk iets mee te geven aan mijn volgers. De stad waar ik veruit het meeste shoot? Leiden. Simpelweg omdat het lekker dichtbij is maar ook omdat Leiden ontzettend veel leuke onontdekte Instagram spots kent! Vandaag deel ik 7x de leukste Instagram spots in Leiden met je: mocht je zelf ook nog op zoek zijn naar een toffe fotolocatie.

1. Stadstimmerwerf

Laat ik direct beginnen met denk ik wel de meest onontdekte Instagram spot uit dit lijstje: de Stadstimmerwerf aan de oude haven. Dit gebouw is ontzettend populair bij toeristen, maar op Instagram zie ik dit vrolijke gebouw met haar leuke luikjes bijzonder weinig voorbij komen. En dat terwijl ik dit toch wel echt één van mijn persoonlijke favorieten kan noemen.

De Stadstimmerwerf zit misschien een beetje uit de route wanneer je vanaf het Centraal Station richting het centrum loopt. I.p.v. direct richting de winkelstraten te lopen zul je namelijk even een korte afslag moeten nemen om deze Instagram spot te bereiken. De wandeling is kort en absoluut de moeite waard: ik krijg altijd complimenten over de toffe locatie wanneer ik hier een foto maak.

In de buurt vind je overigens ook een molen en een mooie houten gele brug die, wanneer het weer meewerkt, ook heel erg mooi zijn voor een foto. Even verderop is ook de Morspoort, waar ik vooral graag foto’s maak in het najaar: wanneer het terras er niet voor staat.

Locatie: Kort Galgewater 21

2. Hooglandse Kerk

Leiden kent een aantal stukken met heerlijk ouderwetse straten vol met kinderkopjes. Ik vind dit soort straten altijd ontzettend veel sfeer geven en zoek ze dan ook graag op voor mijn foto’s.

Eén van die buurten met dit soort sfeervolle straten bevindt zich rondom de Hooglandse Kerk. Ik heb inmiddels al vanaf heel erg veel verschillende hoeken foto’s gemaakt in deze buurt en gok dat er ook nog heel veel foto’s zullen gaan komen.

Misschien ook leuk om te weten: rondom de kerst vind je een grote hoge kerstboom vlakbij de kerk waarin mensen zelf wensen kunnen ophangen. Hij is niet bepaald Instagram waardig helaas, maar wel leuk om rondom deze tijd eens te bezoeken.

Locatie: Nieuwstraat 20

3. Hooglandse Kerkgracht

Vlakbij de Hooglandse Kerk vind je de Hooglandse Kerkgracht: mijn favoriete locatie wanneer ik op zoek ben naar een leuk gekleurd huisje voor op mijn foto. In dit stukje vind ik namelijk zowel rode, roze en gele huisjes die ik graag afwissel voor wat kleur in mijn feed.

Dit stuk van Leiden bevindt zich overigens vlak achter de grote winkelstraat, wat ervoor zorgt dat het er relatief druk is met voetgangers. Ga hier dan ook niet shooten op het moment dat je het spannend vindt om te poseren wanneer er mensen langslopen.

Tip: ga hier eens shooten wanneer de bladeren van de bomen mooi verkleuren tijdens de herfst. In het midden van deze straat vind je namelijk twee rijen met bomen, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de Hooglandse Kerk. Een prachtig plaatje om te nemen in het najaar.

Locatie: Hooglandse Kerkgracht

4. Lavendi Coffee

Wat betreft Instagram spots om iets te gaan eten en drinken is Lavendi Coffee aan de Steenstraat een echte aanrader. Ze verkopen hier freakshakes, wafels, pancakes, bowls en zelfs koffie waar je zelf een foto op kunt laten zetten.

Wat betreft Instagram waardig eten zit je hier dan ook al snel goed, maar ook het interieur is prachtig. In de zomer kun je lekker in het zonnetje genieten van je koude drankje en ’s winters kun je hier juist heerlijk opwarmen tussen het shooten door.

Je vindt Lavendi Coffee aan de weg die je vanaf het Centraal Station naar het centrum brengt. Het is een kleine zaak, dus je loopt hem zo voorbij: even goed opletten dus!

Locatie: Steenstraat 12

5. Pieterskerkhof

Verder met de volgende buurt vol met leuke straten gemaakt van kinderkopjes. De Pieterskerkhof vind je aan de andere kant van de stad, waardoor hij misschien wat uit de route ligt wanneer je de andere spots langs gaat. Toch is hij absoluut de moeite waard.

Op de Pieterskerkhof heb je namelijk het beste van alles: sfeervolle straten gemaakt van kinderkopjes, vrolijke kleurrijke huisjes en ook nog eens prachtige authentieke gebouwen.

Loop overigens ook eens door de straten die tussen de Pieterskerkhof en de Breestraat in liggen: hier vindt je opnieuw allerlei schattige gekleurde huisjes terug. Valt het al op dat ik hier gek op ben?

Locatie: Pieterskerkhof

6. De Burcht

De Burcht van Leiden is niet alleen een toeristische trekpleister: ook voor (Instagram) foto’s is dit een prachtige plek. Zorg er wel voor dat je de Burcht niet bezoekt in een vakantie of tijdens het weekend: dan wil het al snel heel erg druk zijn en daardoor lastig voor een mooie foto.

De Burcht is niet alleen een mooie fotoplek vanwege de prachtige toegangspoort en muren om overheen te lopen. Met helder weer kun je vanaf hier ook een prachtige foto maken met het uitzicht op de Hooglandse Kerk.

Onderaan de trap die naar de Burcht zelf loopt zit overigens ook een leuk klein terras waar het met mooi weer al snel vol zit. Heerlijk om even uit te rusten tussen het shooten door.

Locatie: Van der Sterrepad 5

7. Hét roze huisje

Ik denk dat dit roze huisje toch wel de Instagram spot van Leiden is die ik het meest voorbij zie komen. Instagrammers die voor een dagje naar Leiden komen vragen me dan ook regelmatig waar dit schattige huisje nu eigenlijk staat.

Dit roze huisje vind je ook niet zomaar, wanneer je de stad niet goed kent. Hij zit niet direct naast een winkelstraat of in één van de buurten die ik eerder benoemde: hiervoor zul je echt specifiek moeten omlopen naar de Groenhazengracht.

Hier in de buurt vind je overigens ook een aantal hele schattige straatjes met mooie authentieke gebouwen. Dwaal eens rond en zie wat je tegenkomt.

Locatie: Groenhazengracht 3

Dit waren mijn 7 favoriete Instagram spots in Leiden, maar natuurlijk is er nog veel meer moois te ontdekken. Dwaal dan ook eens rond door de achteraf gelegen straten en blijf vooral niet hangen op de winkelstraat. Leiden heeft een heleboel moois te bieden: ga op zoek!

Mis jij een Instagram spot in Leiden in dit artikel? Laat hem dan vooral achter in een reactie, of vertel me jouw favoriete stad om te shooten voor Instagram. Ik ben benieuwd!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×