7 tips om een healty levensstijl aan te wennen

23 juni 2015 2 Comments

161H

De afgelopen maanden ben ik weer heel erg bezig om mijn healty lifestyle van afgelopen zomer terug te krijgen. Het is me aardig snel gelukt, en zelfs (eigenlijk juist) de weken dat mijn ouders op vakantie waren en ik alleen thuis was heb ik gezond gegeten. Ook ben ik weer meer gaan bewegen, en ik merk dat ik het ook gewoon echt heel erg leuk vind om te doen! Vorig jaar deed ik het echt omdat ik wilde afvallen, maar nu doe ik het niet daarom. Ik doe het omdat het goed voelt, en ik er plezier in heb. Vandaag geef ik 7 tips om jezelf een gezonde levensstijl aan te wennen, en om deze vol te houden.

Eten en drinken

 1. De eerste tip die ik je kan geven is om alle frisdrank, limonade etc. om te ruilen voor water. Wanneer je dit in een keer doet heb je kans dat je het niet gaat volhouden: bouw het daarom af. Drink je nu iedere dag een glas frisdrank? Ga het 6 dagen in de week drinken, of om de dag, en bouw het zo geleidelijk af.
 2. Hetzelfde geld voor snoepen. Zelf ben ik iemand die naast het ontbijt, de lunch en het avondeten nog een heleboel snacks eet tussendoor. Dat ben ik blijven doen. Ik snack nu alleen gezonder. In plaats van chips, koekjes etc. neem ik nu fruit of nootjes. Dit is veel beter voor je, en toch hoef je geen honger te leiden.
 3. Ontzeg jezelf niet compleet alle lekkere ongezonde dingen, op die manier houd je het niet vol. Wanneer ik op de manege een glas cola aangeboden krijg? Ik zeg met een gerust hart ja. Waarom zou ik ook niet? Wanneer ik alleen maar bezig zou zijn met de hoeveelheid calorieën die overal in zou zitten, zou ik het niet volhouden. Bedenk je: je gaat voor een gezonde levensstijl, niet voor een ontzegging van alles wat je lekker vind.
 4. Probeer verschillende dingen uit en ontdek wat je wel en niet lekker vind. Op die manier heb je straks helemaal niet meer zo’n behoefte aan patat of pizza, omdat jij veel meer uitkijkt naar een lekkere zelfgemaakte salade. Zelf merk ik dat ik dingen die ik vroeger heerlijk vond zoals pizza, nu helemaal niet meer zo bijzonder vind. Geef mij nu maar gewoon sla, aardappeltjes en vlees: maak je me een stuk blijer mee

Sporten

 1. Vind een ritme wat voor jou werkt. Ik weet nog dat ik vorig jaar de workout kalender van Blogilates volgde, en zodra het schooljaar begon was dit gewoon niet meer haalbaar voor mij. Het resultaat: ik stopte compleet. NIET DOEN. Vind een ritme wat voor jou werkt, bedenk je wanneer je tijd hebt en plan gewoon op die tijden je workouts in. Op die manier weet je waar je aan toe bent.
 2. Je gaat het sporten niet volhouden wanneer je het niet leuk vind. Vind iets wat je leuk vind om te doen. Zelf vond ik vorig jaar het sporten niet leuk, maar deed ik het echt volledig omdat ik wilde afvallen en vond dat ik gezonder moest leven. Op die manier ga je het niet volhouden. Probeer verschillende dingen uit: hardlopen, fietsen, youtube workout filmpjes, verzin het maar; maar zorg dat je het leuk vind om te doen, want op die manier kun je het volhouden.
 3. Zorg voor afwisseling. Je kunt het nog zo leuk vinden, maar als je iedere dag hetzelfde doet, wordt het alsnog saai en zul je willen stoppen. Daarom merk ik dat het belangrijk is om af te wisselen. Zelf doe ik dat door de ene dag intensief paard te rijden als workout, en de andere dag youtube filmpjes te doen. Ook zit ik er aan te denken om als cardio te gaan hardlopen. Natuurlijk kun je wanneer je alleen youtube filmpjes doet als workouts al genoeg afwisselen door iedere dag andere filmpjes te doen: op die manier wordt sporten niet saai.

Daarnaast wil ik jullie meegeven: begin je net met sporten; ga dan nog niet voluit. Je moet dit echt opbouwen, anders zorg je voor blessures en kun je de komende maanden alsnog niet sporten.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad. Als je nog vragen hebt of zelf jou tips wilt delen zet deze dan vooral in de reacties en dan spreek ik jullie donderdag!

2 Comments

 • Ria 23 juni 2015 at 17:02

  Leuke verhaal.

  Tegen te veel snoepen tussendoor helpt het ook om gewoon genoeg (meer) te eten. Dus meer ontbijt, meer boterhammen bij de lunch en meer warm eten. Dan heb je nl gewoon minder trek (bij mij werkt het 🙂 )

 • Gea 23 juni 2015 at 15:17

  Hele fijne en goede tips! x

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×