7 Tips om met een bullet journal te beginnen

13 oktober 2017 No Comments

Zelf ben ik in maart 2017 begonnen met mijn bullet journal en ik ben echt helemaal gek op dit systeem. Of eigenlijk: het feit dat er geen systeem is en je dit lekker zelf kunt verzinnen. Dat is ook de reden waarom ik onder vrijwel iedere plan with me video vragen en opmerkingen krijg van jullie over dat jullie niet zo goed weten hoe jullie moeten beginnen met een bullet journal. Vandaag geef ik je dan ook 10 tips voor wanneer jij wilt beginnen!

Tip 1. Kies een bullet journal dat bij je past

Zelf heb ik een Leuchtturm1917 bullet journal aangeschaft omdat ik hier veel goede verhalen over heb gehoord. Ik kocht mijn bullet journal bij deze webshop, omdat hij hier net iets goedkoper was dan bij bol.com. Er zijn echter nog veel meer soorten bullet journals, dus ga eens op onderzoek uit op het internet en kies een journal dat bij je past.

Tip 2. Houdt het lekker simpel wanneer je net begint

Wanneer je (net als ik) veel bullet journal video’s bekijkt op internet, dan heb je al snel het idee dat een bullet journal bijhouden een heel creatief proces moet zijn en alles er ontzettend artistiek uit moet zien. Geloof me: dit hoeft niet! Het fijne aan een bullet journal is juist dat je het helemaal kunt maken zoals jij het fijn vind. Begin dus juist lekker simpel wanneer je net begint en kijk wat fijn voor jou werkt. Je kunt later altijd nog gaan experimenteren met leuke versieringen en lettertypes.

7 Tips om met een bullet journal te beginnen

Tip 3. Pinterest is je beste vriend

Als er één plek is waar je een heleboel inspiratie op kunt doen voor je bullet journal, dan is het wel Pinterest. Ik heb toen ik net begon met mijn bullet journal Pinterest regelmatig gebruikt als mijn inspiratiebron en genoeg pagina’s uit mijn bullet journal heb ik dan ook zo goed als overgenomen. Helemaal niks mis mee!

Tip 4. Probeer uit wat wel en niet werkt

Het leuke van een bullet journal is dat je er veel meer in kan bijhouden dan alleen een agenda. Zelf heb ik dan ook al verschillende trackers uitgeprobeerd: habit trackers, mood trackers en sleep trackers. De habit tracker is blijven hangen, maar heb ik wel flink verkleind in verhouding met hoe ik er ooit aan begon. De andere trackers heb ik toch weer afgeschaft: ik vond ze niets toevoegen. Probeer wat verschillende dingen uit en je zult zien dat je langzaam maar zeker jouw ideale planning zult weten te vinden.

Tip 5. Durf creatief te zijn

Hoewel ik je net vertel het lekker simpel te houden wanneer je begint wil ik je ook aanmoedigen om creatief te zijn. Een bullet journal kan namelijk een heerlijke creatieve uitlaat zijn en hierdoor ontzettend ontspannend werken. Toen ik net begon met mijn bullet journal was ik zo bang om fouten te maken, dat ik niet creatief durfde te zijn. Zonde! Natuurlijk gebeuren er foutjes, maar ook die maken ons menselijk en later zul je zien dat juist deze foutjes jouw bullet journal zo leuk en uniek maken.

7 Tips om met een bullet journal te beginnen

Tip 6. Volg inspirerende Instagram accounts

Iets wat ik heel erg leuk vind om te doen is inspiratie opdoen voor mijn bullet journal op Instagram. Een account dat ik zelf heel erg leuk vind om te volgen is Boho Berry, van het gelijknamige YouTube kanaal (ook een aanrader!). Er zijn echter nog veel meer leuke bullet journal accounts te vinden, dus zoek eens rond op #bujo of #bujoinspiration.

Tip 7. Have fun!

Een bullet journal is dan wel een planner/agenda, maar het is ook voornamelijk gewoon leuk! Heb plezier met het bijhouden van je bullet journal en laat je creativiteit er op los. Dat is het leuke van een bullet journal: je kunt er helemaal mee los gaan.

Dat zijn dan alweer mijn tips voor wanneer je wilt beginnen met een bullet journal. Ik ben heel erg benieuwd wie van jullie er ook een bullet journal bijhoudt en op welke manier jullie dit doen. Echt alleen als planner of laten jullie ook je creativiteit er in los? Laat het weten in de reacties!

7 Tips om met een bullet journal te beginnen

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×