7 Gekke dingen die bloggers doen

7 Gekke dingen die bloggers doen

30 april 2018 10 Comments

Ik blog inmiddels alweer zo’n 4,5 jaar en inmiddels zijn sommige dingen die ik doe dan ook erg normaal geworden. Toch betrap ik mezelf er nog wel eens op gekke blikken te krijgen van anderen of vragen van vrienden te krijgen over wat ik nu weer aan het doen ben. Heel erg begrijpelijk, want wij bloggers doen soms nu eenmaal gekke dingen. Ik besloot zeven van deze rare blogger-dingen op een rijtje te zetten voor jullie. Neem alles vooral met een korreltje zout en lach mee om de gekke dingen die wij bloggers regelmatig doen.

7 Gekke dingen die bloggers doen

1. Haar wassen en nagels lakken afstemmen op foto momenten

Wanneer ik foto’s ga maken van bijvoorbeeld mijn outfit voor Instagram of mijn blog wil ik er wel voor zorgen dat mijn haar goed zit en het niet net op dat moment vettig lijkt. Het wassen van mijn haren is dan ook iets dat ik vaak afstem op de dagen dat ik foto’s ga maken. Daarnaast lak ik altijd mijn nagels de avond voor ik mijn bullet journal video ga opnemen: mijn handen zijn tenslotte de hele tijd in zicht en dan wil ik wel dat het er verzorgd uit ziet.

7 Gekke dingen die bloggers doen

2. Beste vrienden worden met mensen die je nog nooit hebt ontmoet

De hoeveelheid mensen die ik inmiddels al heb leren kennen door mijn blog had ik nooit bedacht toen ik aan dit hele avontuur begon. Het leuke is ook dat je vaak al maanden (soms zelfs jaren) lang contact hebt met andere bloggers zonder ze ooit in het echt te hebben gezien. Wanneer je elkaar dan uiteindelijk ontmoet voelt het meteen aan alsof je al jaren bevriend bent en kun je over alles praten. Door elkaars blog te volgen weet je soms de kleinste details uit elkaars leven en dat zorgt soms voor grappige momenten.

7 Gekke dingen die bloggers doen

3. Producten kopen speciaal voor je blog

Zo vaak als ik tegen mezelf heb gezegd ‘Dat is leuk voor mijn blog!’ kun je echt niet meer op twee handen tellen. Leuke lipsticks, mooie nagellak, alles moest getest. En vaak zag ik dan een interessante nieuwe lijn in de winkel liggen waarvan ik dan zelf 1 of 2 kleurtjes mooi vond, maar een review was natuurlijk een stuk completer wanneer je de complete lijn liet zien. Dat de producten vervolgens na de review stof liggen de happen zullen we maar even niet benoemen… Oeps!

7 Gekke dingen die bloggers doen

4. Fotoshoots houden van je eten

Dit is iets wat inmiddels niet meer alleen door bloggers gedaan wordt, waardoor je er iets minder gauw gek op aangekeken wordt. Toch is het eigenlijk gek dat wanneer wij iets bestellen in een restaurant er eerst een kwartier lang foto’s genomen moeten worden van wat we besteld hebben voor we er eindelijk aan beginnen. Bij een broodje is dit overigens nog niet eens heel erg, maar wanneer het iets is dat je toch liever warm had willen opeten baal je toch stiekem wel. Maar hè: je hebt wel een mooie foto voor je Instagram/week dagboekje!

7 Gekke dingen die bloggers doen

5. Midden in de stad omkleden voor de beste foto’s

Dit is iets dat ik afgelopen week nog heb gedaan toen ik samen met Evelien een shoot dagje hield in Leiden. Op zo’n dag wil je het liefst een heleboel verschillende foto’s maken voor je Instagram account en blog, dus dan is het wel zo leuk om ook meteen verschillende outfit’s te shooten. Het nadeel daarvan? Je moet ook alsmaar omkleden. Midden in de stad zoek je dan ergens een rustig straatje op en hier wissel je snel van trui of trekt een wijde broek aan over je skinny jeans. Gekke blikken van voorbijgangers gegarandeerd!

7 Gekke dingen die bloggers doen

6. Zomerjurkjes dragen met lage temperaturen

Misschien hebben jullie mijn Instagram foto van gisteren wel voorbij zien komen, waar ik midden in een bloemenveld sta. Ik ging voor deze foto eerst op zoek naar inspiratie op Instagram en kwam een heleboel foto’s tegen van meiden die in een schattig zomerjurkje door deze velden heen huppelden. Negen van de tien keer zijn dit soort foto’s gemaakt terwijl het buiten nog veel te koud was voor blote benen en sta je dus in werkelijkheid te bibberen tijdens het maken van de foto’s. Ook dit keer weer: wat we wel niet over hebben voor een mooie foto.

7 Gekke dingen die bloggers doen

7. Vragen om 1 foto maar er eigenlijk 100 willen

En ook dit laatste gekke ding dat bloggers doen heeft te maken met foto’s maken. Het komt namelijk regelmatig voor dat je als blogger ergens bent met vrienden en ineens de perfecte locatie tegen komt voor een mooie outfit foto. Op dit moment vraag je aan een vriend of ze misschien een foto van je willen maken, maar eigenlijk willen we het liefst dat je er dan meteen een stuk of 100 maakt die allemaal op elkaar lijken. Dan hebben we tenminste keuze en kunnen we precies die ene uitzoeken waar we én leuk kijken, én onze outfit goed zit, én ons haar precies mooi meebeweegt met de wind.

Dat waren alweer de zeven gekke dingen die bloggers doen die ik met jullie wilde delen. Er zijn waarschijnlijk nog veel meer gekke dingen te bedenken, dus mocht jij nu iets weten laat het vooral weten in een reactie. Wie weet maak ik dan ooit wel een vervolg op deze blogpost!

10 Comments

 • kaylee 30 april 2018 at 20:21

  Hahaha, ik herken zoveel!

  • Irina 30 april 2018 at 20:53

   Leuk om te horen! Ben ik toch niet de enige, haha.

 • Julie 30 april 2018 at 15:23

  Erg leuk en herkenbaar om te lezen! Al neem ik zelf geen outfitfoto’s, ik kan me er zeker wel iets bij voorstellen!

  • Irina 30 april 2018 at 16:55

   Hihi, dat is soms echt een struggle! Leuk dat je je er toch in herkende <3

 • Joyce 30 april 2018 at 13:34

  Hahaha heeeel herkenbaar! Vooral die laatste. Dus ik zeg er inmiddels maar gewoon bij ‘maak er maar een paar’ haha.

  • Irina 30 april 2018 at 14:13

   Hahaha ja precies. Het is altijd zo awkward wanneer je al van pose staat te wisselen terwijl iemand blijkbaar al klaar was…

 • Linda 30 april 2018 at 10:26

  Deze blog dingen zijn zo herkenbaar, heel erg grappig om ze zo op een rijtje te zien. Bij mij was het gelukkig wel 20 graden toen ik met mijn jurkje in een bollenveld stond, dat was een welkome verrassing haha!

  • Irina 30 april 2018 at 10:37

   Aah dat scheelt een hoop inderdaad! Had je een goede dag uitgekozen ^^

 • Ria 30 april 2018 at 07:30

  Leuk blog irina, ik heb het met plezier en glimlach gelezen!

  • Irina 30 april 2018 at 09:27

   Leuk om te horen! ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×