7 Dingen waar ik trots op ben

7 Dingen waar ik trots op ben

29 oktober 2020 2 Comments

Een tijdje terug was ik lekker relaxed wat blogjes aan het lezen van anderen en kwam ik dit artikel van Rosanne tegen waarin ze deelde waar zij nu ècht trots op was. Ik vond dit zo’n ontzettend leuk idee en heb het artikel met een glimlach op mijn gezicht zitten lezen, waardoor ik al snel besloot om dit concept over te nemen. Vandaag is het dan ook tijd om 7 dingen waar ik trots op ben met je te delen. We mogen dit soort dingen namelijk wel wat vaker benoemen.

1… Ik ben trots dat ik mijn mentale gezondheid voorop stel. Dit was lang niet altijd het geval: sterker nog ik heb mijn mentale gezondheid jarenlang genegeerd met als uitkomst een burn-out. Sindsdien heb ik geleerd dat mijn mentale gezondheid het belangrijkste is en handel ik hier ook naar. Ik durf nee te zeggen of een afspraak af te zeggen wanneer ik mentaal rust nodig heb. Iets waar ik (zeker in de maatschappij waar we nu in leven) enorm trots op ben.

2… Ik ben trots dat ik mijn hart durf te volgen. Hoe moeilijk sommige keuzes soms ook zijn: ik maak ze met mijn hart en achteraf zijn dit altijd de beste keuzes die ik had kunnen maken. Of het nu gaat om het stoppen met mijn studie of het beginnen van mijn bedrijf: ik ben trots dat ik het lef heb om mijn hart te volgen en daarmee tegen de stroming in te gaan. Het heeft me gebracht waar ik nu ben.

3… Ik ben trots dat ik mijn eigen bedrijf heb opgericht. Al van jongs af aan wist ik dat ik later mijn eigen bedrijf wilde hebben. Welk bedrijf dit zou zijn is in de loop van de jaren behoorlijk veranderd, maar de wil om te ondernemen is altijd blijven hangen. Toen ik in september 2019 de Kamer van Koophandel uitstapte met een mapje vol officiële papieren was ik dan ook zo trots als maar kon.

4… Ik ben trots dat ik zowel een depressie als een burn-out heb overwonnen. Zoals ik al eerder noemde: mijn mentale gezondheid was niet altijd een prioriteit. Ik heb om die reden dan ook zowel een depressie als een burn-out achter de rug waarbij ik allebei flink in de put heb gezeten. Ik wist ze echter allebei te overwinnen en ben nog altijd trots op hoe sterk ik hieruit ben gekomen.

5… Ik ben trots op hoe ik anderen met mijn kanalen help. Door mijn ervaringen te delen rondom mijn burn-out, depressie en mijn weg naar body positive thinking merk ik dat ik een heleboel anderen kan helpen. Iedere dag weer krijg ik meerdere berichtjes van volgers die dankzij mij nu beter in hun vel zitten. Naast het feit dat ik enorm blij wordt van zo’n berichtje ben ik ook trots dat ik mijn platform op zo’n positieve manier weet te gebruiken.

6… Ik ben trots op alle dingen die ik mezelf heb aangeleerd. Het feit dat ik in 2013 besloot om te beginnen met bloggen heeft ervoor gezorgd dat ik nu dingen kan die ik toen niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb mezelf in de loop der jaren een heleboel geleerd: van video’s bewerken tot affiliate marketing en het begrijpen van algoritmes. Alles heb ik zelf gedaan en ook nu leer ik nog altijd met de dag nieuwe dingen bij: daar ben ik toch wel erg trots op.

7… Ik ben trots op mijn zelfdiscipline. Waar ik vroeger echt dagenlang in mijn pyjama rond kon lopen, de hele dag Netflix kon kijken en chips kon eten kan ik mezelf tegenwoordig ontzettend gemakkelijk aan het werk zetten. Heel erg handig wanneer je een eigen bedrijf hebt en dus geen baas die je vertelt wat te doen natuurlijk. Ik houd nog steeds van mijn pyjama dagen waarop ik niets doe, maar tegenwoordig plan ik dit zo in dat ik wel voldoende tijd heb om alles wat ik moet doen gedaan te krijgen. Ik weet dat dit voor lang niet iedereen zo gemakkelijk gaat en ben er dan ook best wel trots op.


Dit waren 7 dingen waar ik trots op ben, maar ik ben ook vooral heel erg benieuwd naar waar jij trots op bent. Het is namelijk ontzettend belangrijk om bij dit soort dingen stil te staan: we kijken er maar al te gemakkelijk overheen bij onszelf. Dus: waar ben jij nu ècht trots op?

2 Comments

 • Amber / Ambers Things 29 oktober 2020 at 09:00

  Wat een heerlijk lijstje heb je ervan gemaakt! Je mag inderdaad ontzettend trots zijn op al die dingen. Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik eindelijk niet meer bang ben om mezelf te zijn.

  • Irina 29 oktober 2020 at 13:18

   Daar mag je ook echt trots op zijn! <3

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn blog over body positivity, mental health, fashion, lifestyle en beauty, afgewisseld met travel en interieur. Hier vind je wekelijks meerdere artikelen en video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×