6x dingen om te doen op Ibiza wanneer je niet gaat feesten

6x dingen om te doen op Ibiza behalve feesten

13 februari 2020 1 Comment

Met het vieze weer van de afgelopen dagen krijg ik (en velen met mij) steeds meer zin in de lente en zomer en is het idee om het vliegtuig te pakken naar een zonnige bestemming erg aantrekkelijk. Om die drang een beetje te voeden besloot ik dan ook weer eens een artikel te maken over reizen: één van mijn favoriete onderwerpen. Zoals jullie wellicht weten ben ik afgelopen oktober een weekje naar het mooie Ibiza geweest en ik deel dan ook graag mijn tips voor jouw trip. Wat is er namelijk te doen op dit party eiland wanneer je niet zo van feesten houdt? Ik geef je vandaag zes tips!

6x dingen om te doen op Ibiza wanneer je niet gaat feesten

Ontdek Ibiza stad – Dalt Villa

Zelf zijn wij gek op het ontdekken van steden in onbekende landen dus ook de hoofdstad van Ibiza (Eivissa) moesten wij gezien hebben tijdens onze vakantie. Hoewel de stad vooral erg modern lijkt wanneer je de bus uit stapt en rondloopt in het gedeelte rondom de grote haven met alle grote winkelketens is er ook een heel mooi oud gedeelte: Dalt Villa. Dalt Villa is het historische oude centrum van de stad en wordt omsloten door prachtige oude stadsmuren. Deze stadsmuren kun je betreden en op deze manier kun je steeds hoger en hoger komen waardoor je een prachtig uitzicht krijgt over de stad. Vooral ’s avonds met zonsondergang schijnt dit een waanzinnig mooi beeld te zijn maar helaas kan ik dit niet uit ervaring vertellen. Zelf verkenden wij Dalt Villa midden op de dag en vonden we vooral de schattige kleine straatjes van het centrum erg leuk.

Dalt Villa bestaat (naast de stadsmuren en het oude fort) namelijk uit ontelbaar veel kleine straatjes met schattige winkels vol met echte ‘Ibiza-kleding’. Wanneer je dan ook op zoek bent naar de perfecte Ibiza bikini of jurk dan kun je hier zeker terecht. Houdt wel rekening met hoge prijzen: vrijwel alle items worden handgemaakt en dit is ook te zien aan het prijskaartje.

Mocht je overigens na je tocht over de stadsmuren van Dalt Villa even willen gaan zitten om uit te rusten dan kan ik je de toffe hotspot S’Escalinata aanraden. Deze zit eigenlijk perfect gelegen aan het einde van de route over de stadsmuren en ziet er ontzettend schattig uit. Zoals de naam al doet vermoeden is het café op een trap geplaatst en kun je dus heerlijk onderuit zakken op een zitzak met een heerlijk hapje of drankje.

Ga naar de Hippy Market in Es Canar 

Ga naar de Hippy Market in Es Canar

Wanneer je in Dalt Villa niet slaagt voor een leuke Ibiza bikini of jurk dan is de Hippy Market in Es Canar de place to be. Deze hippiemarkt wordt iedere woensdag (in de maanden april, mei, juni, juli,  augustus en oktober) gehouden en trekt toeristen over het hele eiland. Wees er dan ook zo vroeg mogelijk bij om de ergste drukte te voorkomen. Zelf waren wij er in het naseizoen en alsnog werd de markt druk bezocht: in het hoogseizoen zal het er dan ook propvol zijn. Houdt hier van tevoren rekening mee.

Ondanks de drukte vind ik de markt absoluut de moeite waard: dit was waarschijnlijk wel mijn favoriete plek op heel Ibiza. De markt is enorm groot, ze verkopen er allerlei verschillende echte Ibiza/hippie items en daarnaast is de sfeer ontzettend gezellig. Tussendoor kun je even gaan zitten voor een hapje en drankje voor je verder gaat met het ontdekken van de vele winkeltjes.

Naast de markt in Es Canar heeft Ibiza nog een grote hippiemarkt: Las Dalias. Deze markt wordt op zondag gehouden en ook hier hebben wij rondgestruind. Helaas viel deze markt ontzettend tegen na onze goede ervaring met Es Canar: hij is veel minder groot, de items die verkocht worden vonden wij zelf aanzienlijk minder mooi en daarnaast was de sfeer minder gezellig. Mocht je dan ook moeten kiezen tussen de twee dan zou ik je aanraden om absoluut de variant in Es Canar te bezoeken.

Disclaimer: Mocht je van plan zijn om lekker te gaan shoppen op de markt dan mag je een flink gevulde portemonnee meenemen. De items die op deze markt verkocht worden zijn net als de items in de winkels van Dalt Villa handgemaakt en dan ook aan de prijzige kant. Omdat wij zelf in het naseizoen op de markt waren hadden we het geluk dat veel items afgeprijsd waren waardoor ze aantrekkelijker geprijsd werden maar alsnog is het zeker niet goedkoop te noemen.

Geniet van het uitzicht op Es Vedra

Geniet van het uitzicht op Es Vedra

Wanneer je foto’s op Instagram voorbij ziet komen van Ibiza is het bijna altijd bij de magische rots Es Vedra. Deze rots ligt voor de kust van het eiland en er zijn ontzettend veel verhalen te vinden met theorieën over de magische kracht van de rots. Eén ding is zeker: het rotseiland heeft door een extreem hoge concentratie van mineralen en metalen een sterk magnetisch veld om zich heen. Dit zorgt ervoor dat het de 3e meest magnetische spot op aarde is. Het veld kan kompassen verstoren en zou zelfs een invloed kunnen hebben op gevoelige personen.

Zelf ben ik hoogsenstief en daarmee kan ik mezelf dan ook wel onder de cagtegorie gevoelig laten vallen. Toch moet ik zeggen dat Es Vedra geen speciale uitwerking op me had, behalve dan het feit dat het er echt prachtig uit zag met het licht van de bijna ondergaande zon. Rondom zonsondergang is het bij Es Vedra dan ook vaak druk: veel mensen komen het rotseiland bekijken terwijl de zon onder gaat omdat dit er ontzettend mooi uit zou zien. Zelf gingen wij voor de ergste drukte zodat we nog rustig konden kijken en wat foto’s konden maken. Wat mij betreft is de rots met daglicht ook al waanzinnig mooi om te zien en op deze manier kun je de drukte fijn ontlopen.

6x dingen om te doen op Ibiza wanneer je niet gaat feesten

Bezoek de onbekende Time & Space kunstwerken

Een plek op Ibiza die nog een stuk minder bekend is ontdekte ik zelf via Instagram: Time & Space. Dit kunstwerk wordt nergens in de boekjes aangegeven en ook het vinden van de locatie was een redelijke uitdaging. Eenmaal daar stelt het in principe niet zo veel voor, maar zelf vond ik het toch erg tof om hier een aantal foto’s te maken.

Time & Space bestaat uit twee verschillende kunstwerken. Het eerste kunstwerk wordt ook wel het Stonehenge van Ibiza genoemd. Het is in 2014 gemaakt door Andrew Rodgers in opdracht van miljardair Guy Laliberte, de oprichter van Cirque du Soleil. De langste pilaar is 10 meter hoog en weegt 12.5 ton. Daarnaast bevat de top van de middelste kolom een bekleding van 23 karaats bladgoud om de boodschap te reflecteren van de ondergaande zon op de dag van de winterzonnewende.

Het tweede kunstwerk bestaat uit twee deuren: de Puertas Can Soleil, oftwel de deuren naar de zon. De deuren vormen samen een kamer zonder muren. Op de grond tussen de twee deuren in vind je  een prachtige mozaieken vloer en op de deuren zelf staat de hand van Fatima. Deze hand staat symbool voor geluk maar ook steun en de deugden, geduld en trouw. Wanneer de deuren open staan en je via de goede hoek kijkt kun je Es Vedra door de openingen heen zien liggen. Ook dit schijnt tijdens zonsondergang een prachtig gezicht te zijn en daarnaast een stuk minder druk.

Geniet van het uitzicht op Es Vedra

Rijd rond over het eiland

Naast de toffe plaatsen die ik in dit artikel benoem is het eiland ook gewoonweg ontzettend mooi om te verkennen met de auto. Je vindt onderweg de mooiste landschappen, schattigste dorpjes en stopt regelmatig om te genieten van een prachtig uitzicht.

De foto hierboven is genomen in Portinatx, met uitzicht op de vuurtoren. We waren helemaal niet van plan om hier naartoe te gaan en hadden ook nergens in de boekjes gelezen hoe mooi het was. Toch werden we benieuwd en besloten uit te stappen: wat ben ik daar achteraf blij mee want ik heb mijn ogen uitgekeken op deze prachtige rotskust.

Daarnaast reden we later door het binnenland en ontdekten hier het schattige dorpje Santa Gertrudis de Fruitera met allemaal schattige winkeltjes en restaurantjes. Ondanks het feit dat het klein was en je er dus zo doorheen bent gelopen was dit ook zeker de moeite waard. Rijd dan ook gewoon wat rond en stap her en der uit: op die manier ontdek je te leukste plekken.

Geniet van het uitzicht op Es Vedra

Maak een dagtrip naar buureiland Formentera

Wanneer je denkt het eiland zelf wel gezien te hebben of gewoon benieuwd bent naar de prachtige stranden van het buureiland Formentera kun je vanuit de haven van Ibiza Stad de boot nemen. Er gaan ontzettend veel verschillende boten maar zelf kozen wij voor de goedkoopste variant: de Aqua Bus. Deze vertrekt twee keer per dag heen en twee keer per dag terug (in oktober) waardoor je met gemak een dagtrip ervan kunt maken. De maatschappij geeft zelf aan dat de tocht ongeveer 40 minuten duurt, maar reken hier maar 1 uur en 10 minuten voor. Daarnaast is het handig om rekening te houden met het weer: wanneer de zee onstuimig is zal deze relatief kleine boot erg heen en weer/op en neer bewegen en heb je dus kans op zeeziekte.

Eenmaal op Formentera raad ik je aan om een fiets te huren bij een van de vele verhuurders in de haven/de straten achter de haven. Zelf deden wij dit niet omdat we dachten dat er een strand op loopafstand zat. Dit is zeker het geval, maar absoluut niet het mooiste strand van het eiland. Met een fiets kom je hier een stuk gemakkelijker naartoe en heb je dan ook meer aan je (strand)dag.


Dit waren mijn favoriete bezienswaardigheden op Ibiza, maar ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar die van jullie. Ben jij wel eens op Ibiza geweest en wat was dan jouw favoriete plek? Wat mij betreft is dit zeker de hippiemarkt in Es Canar en daarna het prachtige Es Vedra.

TRAVEL 6x dingen om te doen op Ibiza behalve feesten

1 Comment

 • Rachel Kromdijk 14 februari 2020 at 09:31

  Wat heb je hier een prachtig artikel over gemaakt zeg, en wat een mooie foto’s!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×