6 tips voor een stedentrip Parijs

6 tips voor een stedentrip Parijs

26 november 2018 7 Comments

Parijs: de stad van de liefde. Zelf mocht ik deze prachtige stad vorig jaar in april bezoeken en hoewel het weer niet helemaal mee zat heb ik toch ontzettend genoten van deze prachtige stad met al haar mooie gebouwen. Ik ben zelf drie dagen geweest en heb in die drie dagen zo veel mogelijk gezien en gedaan. In dit artikel deel ik al mijn tips voor een stedentrip Parijs: wat moet je nu echt gezien hebben?

6 tips voor een stedentrip Parijs

Loop door Montmartre en bezoek de Sacré Coeur

Zelf zaten wij in een hotel vlakbij Montmartre, waardoor we de eerste dag meteen besloten dit schattige gedeelte van Parijs te verkennen. De straten zijn schattig en knus maar lopen ook relatief stijl omhoog. Helemaal bovenaan vind je namelijk de wel bekende Sacré Coeur: een ontzettend indrukwekkende kerk. Zelf zijn wij ook in de kerk geweest en ik kan je vertellen dat al het glas in lood van de ramen prachtig was om te zien. Daarnaast is de wijk Montmartre zelf ook echt de moeite waard om rond te wandelen. Je vind er de leukste straatjes, schattigste restaurantjes en ook een enorme hoeveelheid aan kunstenaars. Het enige nadeel? Er lopen wel een heleboel bedelaars en zakkenrollers rond: let dus goed op je eigendommen.

6 tips voor een stedentrip Parijs

Bezoek de Eiffeltoren

Parijs staat natuurlijk bekend om de Eiffeltoren, en wanneer je deze stad bezoekt kun je dan ook niet thuis komen zonder dit bouwwerk gezien te hebben. Zelf vond ik het een indrukwekkend ding, maar om nu te zeggen dat hij mooi is: dat dan weer niet. Vanaf een afstand vind ik het echter een romantisch beeld en het is dan ook niet gek dat heel Instagram vol staat met foto’s met dit bouwwerk op de achtergrond. Overigens kun je ook de Eiffeltoren op, maar omdat mijn moeder hoogtevrees heeft hebben wij dit zelf niet gedaan. Het uitzicht lijkt me echter wel prachtig, maar hiervoor kun je ook naar het dak van Galeries Lafayette.

6 tips voor een stedentrip Parijs

Bekijk de Arc de Triomphe en winkel op de Avenue des Champs-Élysées

Nog zo’n bekend bouwwerk is de Arc de Trimphe, die aan het begin van de grote winkelstraat Avenue des Champs-Élysées staat. Het is een enorme boog die midden op een grote rotonde staat. De boog ziet er prachtig uit maar zelf vonden we de straat te druk om daadwerkelijk over te steken. Wij besloten dan ook om direct door te lopen richting de Avenue des Champs-Élysées. Hier vind je de grote winkelketens en ook vooral veel duurdere winkels. Zelf shop ik liever in Londen, aangezien de prijzen hier een stuk aantrekkelijker zijn. De grote Sephora aan de Champs-Élysées is echter wel een aanrader: mega groot en vol met producten die in Nederland moeilijk verkrijgbaar zijn.

6 tips voor een stedentrip Parijs

Bezoek de indrukwekkende Notre Dame

Waar ik de Sacré Coeur de eerste dag al indrukwekkend vond, vond ik de Notre Dame eigenlijk nog veel indrukwekkender. Deze kathedraal is in principe minder groot en staat op een minder indrukwekkende plek, maar ik vind de manier van bouwen zoveel mooier. De rij was hier helaas te lang om naar binnen te gaan en daarnaast begon het keihard te regenen toen we hier aankwamen, maar de Notre Dame is me zeker bijgebleven.

6 tips voor een stedentrip Parijs

Maak een wandeling langs de Seine

Wanneer ik in een nieuwe stad ben vind ik het heel erg fijn om de stad wandelend te ontdekken. Je komt op deze manier op de gekste plekken en ziet dingen die je anders nooit was tegengekomen. Zo liepen wij langs de Seine richting de Eiffeltoren, waarbij we Griekse en Romeinse gebouwen tegen kwamen die ik anders nooit had gezien. Daarnaast zijn alle bruggen in Parijs ook echt ongelofelijk mooi en zeker het bekijken waard.

6 tips voor een stedentrip Parijs

Maak foto’s bij het Louvre en in de Jardin des Tuileries

Als laatste ding om te doen in Parijs kan ik natuurlijk niet dit artikel afsluiten zonder het Louvre te noemen. Zelf ben ik niet naar binnen geweest, maar alleen al de buitenkant van dit museum is indrukwekkend om te zien. Naast het bekijken van het Louvre zelf en eventueel wat foto’s te maken kan ik je ook aanraden om gelijk door te lopen naar de Jardin des Tuileries. Hier hebben wij zelf meerdere keren zitten genieten van de zon (tijdens de weinige momenten dat die er was tijdens onze stedentrip) en genoten van een crêpe. Wat geeft je nu meer het gevoel dat je in Parijs bent dan dat?


Ik snap het als je na het lezen van dit artikel het liefst direct richting Parijs vertrekt, en daarom wil ik jullie als tip meegeven dat Transavia op het moment hele goede winterdeals heeft voor stedentrips Parijs. Ik zou heel graag nog eens gaan, zodat ik nog meer mooie plekken in Parijs kan ontdekken. Mocht je het leuk vinden dan kun je natuurlijk ook mijn vlog van Parijs bekijken, waarin ik je mee neem op mijn tripje. Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Dit artikel is een samenwerking

6 Tips voor een stedentrip Parijs

7 Comments

 • Naomi 11 december 2018 at 17:53

  AH ik ben dol op Parijs! Als het goed is hoef je de straat niet over te steken maar kan je ondergronds onder de straat door om zo onder de Arc te komen!

 • Jouvence 29 november 2018 at 10:56

  Parijs is mooi! Daar zou ik nog wel een keer heen willen.

 • Jolanda 27 november 2018 at 16:49

  Ik ben er al meerdere keren geweest en het blijft een prachtige stad! Ik ga er het liefst net voor kerst heen. Is het nog magischer!

 • Claudia Struijck 26 november 2018 at 14:48

  Ik ben verliefd op de stad Parijs. We hebben daar Dick zijn 50ste verjaardag gevierd met vrienden en zijn naar de Mouline rouge geweest!

 • Tania 26 november 2018 at 12:08

  Parijs is zo’n zalige stad. Het is op NY en Londen na één van mijn favoriete steden. Heb meteen zin om terug te gaan.

 • Natascha - Beautyopinie 26 november 2018 at 09:01

  Parijs is mijn lievelingsstad! Ik ben er een jaar of 4 geleden geweest en zou het liefst asap weer terug gaan haha. Ik wil alleen graag ook andere steden bekijken vandaar dat het even moet wachten 😉

 • hillybillybeauty 26 november 2018 at 08:55

  Amy en Fenna gaan eind januari naar Parijs met mijn broertje en zijn vriendin. Ze staan nu al de stuiteren 😉

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×