6 Netflix series die ik kan aanraden

25 januari 2015 3 Comments

Ik kijk nogal vaak series, dat moet ik eerlijk toegeven. Zeker op momenten waarop ik eigenlijk aan schoolwerk moet zitten, maar hier gewoonweg echt geen concentratie of zin in heb is Netflix erg aantrekkelijk. Vandaag deel ik 6 van mijn favoriete series die op Netflix te vinden zijn, omdat ik weet dat de meeste van mijn volgers hier series op zullen kijken. Er zit van alles tussen, dus vast ook wel iets voor jou!

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is een serie die bij veel meiden vast wel bekend is. Zelf heb ik een hele tijd gedacht dat het niets voor mij zou zijn, maar er zit toch aardig wat spanning in, en daardoor vind ik hem wel heel erg goed.

De serie gaat over 4 meiden die hun beste vriendin zijn verloren. Allison Dilourentes zou vermoord zijn, en de moordenaar is een jaar later nog niet gevonden. Vanaf het moment van de begrafenis krijgen de meiden mysterieuze berichtjes van ‘A’. De berichtjes worden steeds heftiger en de meiden beginnen bang te raken wanneer er ook fysieke dreigementen ontstaan. Ik ben zelf inmiddels al bezig aan seizoen 5, en nog altijd is niet duidelijk wie A is, erg spannend dus!

The Vampire Diaries

The Vampire Diaries leek me eerst een soort van verlengde van Twiglight, en aangezien ik daar nooit veel aan heb gevonden dacht ik dat ik dit ook niets zou vinden. Toen ik het toch een kans gaf heb ik de serie echter in een maand volledig af gekeken, alle 5 de seizoenen. Waarschuwing: verslavend!

De serie gaat over Selena die verlieft wordt op een vampier. Dit komt natuurlijk samen met allerlei gevaren, waaronder zijn broer Damon. Damon is een vampier die gewoon leeft van mensenbloed en haar beste vriendin Caroline hiervoor manipuleert. In de loop van de serie kom je er echter achter dat Damon helemaal niet zo slecht is als hij zich voordoet, en Selena begint ook op hem te vallen. Naast deze liefdesdriehoek zijn er nog allemaal gevechten die moeten worden gestreden, waarin een andere vriendin van Selena, Bonnie, een belangrijke rol speelt. Bonnie is namelijk een heks. Een serie voor mensen die fantasy leuk vinden dus!

The Originals

The Originals is een soort van vervolg op The Vampire Diaries, en toen ik reclame hiervoor langs zag komen op Netflix was het dan ook niet heel raar dat ik een paar minuten later zat te kijken.

The Originals gaat over de allereerste vampiers: de originelen. Het verhaal gaat erover dat de twee broers en zus samen terug keren naar New Orleans, de stad die ze vroeger hebben geholpen op te bouwen. Klaus heeft hier wonder boven wonder een zwangere weerwolf op zich wachten, waardoor het hele verhaal begint. Het loopt echter steeds verder uit de hand wanneer blijkt dat er veel meer aan de hand blijkt te zijn dan een baby. De hele stad is een groot uit de hand gelopen hol van vampiers en heksen, die een verbond hebben met de mensen om ze niets aan te doen. Dit kan natuurlijk niet goed gaan, en daarin helpen de originele vampiers natuurlijk maar wat graag mee.

Gossip Girl

Dit is een serie waarvoor ik mezelf aan het begin heel hard heb uitgelachen dat ik eraan ben begonnen. Het is namelijk een serie waarvoor ik normaal gesproken heel erg snel pas. Toen ik me een keertje verveelde ben ik er toch aan begonnen, en sindsdien kijk ik het af en toe om even lekker te relaxen zonder een verhaal te hebben waar je echt je hoofd bij moet houden.

De serie gaat over een groep tieners in New York die in de hoogste klasse leven. Ze hebben het geluk dat hun ouders rijk zijn, en daar gedraagt het grootste deel zich ook naar. Daarom komen ze soms in de raarste conflicten terecht, waar ik vaak heel erg hard om kan lachen omdat ik weet dat het alleen maar kan gebeuren in zo’n buurt.

Teen Wolf

Teen Wolf begon ik met kijken toen ik heel The Vampire Diaries had gezien. Het leek me een zelfde soort serie, en dat was het ook. Je moet ook hiervoor van fantasy houden, maar dan vind je hem vast leuk!

De serie gaat over een jongen die samen met zijn beste vriend het bos in gaat op het moment dat er maar een half lijk gevonden is. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar de andere helft van het lijk. Onderweg hier naartoe wordt hij gebeten door een raar soort wolf, en al gauw merkt hij dat hij veel sterker en sneller wordt en hij kan ineens mensen horen praten van grote afstand. Zijn beste vriend zoekt op internet en al gauw blijkt dat hij veranderd in een weerwolf. Hij komt in aanraking met andere weerwolven, wat niet erg soepel verloopt en moet veel gevechten doorstaan.

Once Upon A Time

Dit is niet de meest goede serie wat betreft acteerwerk of filmen, maar zeker wel een leuke serie wanneer je van sprookjes houdt. De sprookjes worden hier namelijk allemaal met elkaar verbonden op de gekste manieren, wat het een heel erg leuk verhaal maakt. Zelf heb ik de serie al helemaal af gekeken.

Het verhaal begint door de vloek die de boze koningin uitspreekt over alle sprookjesfiguren, waardoor ze terecht komen in de wereld waarop wij leven, in het stadje Storybrook. Ze weten niets meer van hun leven in de sprookjeswereld af, en de koningin heeft alle macht als burgemeester van de stad. De burgemeester haar geadopteerde zoon brengt echter zijn biologische moeder naar Storybrook, wie de dochter van Sneeuwwitje blijkt te zijn. Op deze manier neemt het verhaal steeds raarder wendingen, waarbij alle verschillende sprookjesfiguren in beeld komen.

En dat waren de 6 Netflix series die ik jullie zeker kan aanraden. Als jullie nou nog een aanrader hebben voor mij, laat hem dan vooral achter in de reacties! Ik ben altijd op zoek naar leuke series voor de momenten waarop ik eigenlijk huiswerk zou moeten doen, haha!

3 Comments

 • Carolien 27 januari 2015 at 16:57

  ik ken ze bijna allemaal en ze zijn super haha! ik ken alleen teen wolf niet en lijkt me dan weer niet zo, maar zelf wil ik nog the originals kijken die lijkt me echt tof

  xxx

 • diana 26 januari 2015 at 09:49

  gossip girl is echt mijn favoriet! vind het nog steeds zoo jammer dat het afgelopen is.
  ik ben nu Californication aan het kijken.
  daarna ga ik pretty little liars kijken. hoor er zo veel goeds over.

  • Irina 26 januari 2015 at 10:15

   Californication ken ik niet! Misschien dat ik daar dan ook maar eens naar moet kijken!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×