6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

16 april 2019 No Comments

Santorini: dit Griekse eiland staat op de bucket list van menig reiziger. Zelf heb ik het geluk dit prachtige stukje Griekenland al drie keer te hebben bezocht en ik kan dan ook vandaag mijn ultieme tips met je delen. Van de prachtige bekende steden bovenop de rotsen tot aan de bijzondere kleuren stranden. Santorini is ontzettend toeristisch, maar oh zo mooi. Vandaag dan ook 6 dingen om te doen wanneer je op Santorini bent.

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

Bezoek het vulkanische deel van het eiland

Santorini is een vulkanisch eiland, wat dan ook betekent dat een uitstapje naar het vulkanische gedeelte een echte must-do is. Je kunt overal (dag)tochtjes naar dit bijzondere gebied vinden. De ene uitgebreider dan de andere. Zo kun je simpelweg naar dit vulkanische gebied varen, om hier rond te wandelen en vervolgens te gaan zwemmen bij de hot springs, maar je kunt er ook een uitgebreide dagtrip van maken. Zo zijn er tochten bij zonsondergang, waardoor je de zon vanaf de boot kunt zien ondergaan. Hier hangt overigens wel een prijskaartje aan, gezien de zonsondergang op Santorini sowieso mega populair is.

Het wandelen over de vulkaan zelf vond ik overigens niet bijzonder indrukwekkend, omdat je geen daadwerkelijke krater of iets dergelijks tegen komt. Toch is het iets wat je in mijn ogen echt gedaan moet hebben wanneer je dit prachtige eiland bezocht hebt. Het is onderdeel van de geschiedenis, en daarmee naar mijn idee een belangrijk onderdeel van jouw vakantie.

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

Geniet van het uitzicht vanaf de vuurtoren

Wat betreft geweldige uitzichten die niet zo ontzettend druk zijn, kan ik je het uitzichtpunt van de vuurtoren aanraden. Deze ligt aan de noordkant van het eiland op het zuidelijkste puntje. Vanaf hier kun je het volledige eiland en de caldera (het vulkanische gedeelte) in één oogopslag zien. Dit is dan ook een perfecte locatie om de zon te zien ondergaan zonder de massa’s toeristen die je in bijvoorbeeld Oia tegen komt. Wel is het een tocht over rotsen en stenen om hier te komen, dus wanneer je minder goed ter been bent is het lastig te bereiken.

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

Bezoek de verschillende kleuren stranden

Hetzelfde geld voor het bekende rode strand, dat lastig bereikbaar is. Er zijn een aantal dagtochten die hier hun bootjes aanleggen, maar anders zul je ook hiervoor je een tocht over rotsachtige paden moeten zien te banen. Zelf ben ik nooit naar het rode strand geweest om daadwerkelijk te zonnen of zwemmen, gezien het hier mega druk is. Toch is het zeker indrukwekkend om deze bijzondere kleuren zand en steen met eigen ogen gezien te hebben.

Wanneer je niet zo goed ter been bent of net als ik geen zin hebt in deze intense drukte, is de oostkust in het zuiden van het eiland een aanrader. Hier vind je de dorpjes Kamari en Perissa, waar je het bekende zwarte strand vindt. Deze stranden zijn georganiseerd met ligbedden, strandtenten en restaurants waardoor je het er gemakkelijk de hele dag lang vol kunt houden. Zorg er wel voor dat je goede schoenen draagt wanneer je over het zand loopt, want dit zwarte zand is ontzettend heet.

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

Ga winkelen in Perissa en Kamari

Wat betreft Perissa en Kamari zijn dit ook direct mijn favoriete plekken om te winkelen. Deze kleinere dorpjes zijn misschien toeristisch, maar lang niet zo toeristisch als Fira en Oia. De prijzen van de winkels die je hier vindt liggen dan ook aanzienlijk lager, waardoor het veel leuker winkelen is. Wat betreft verblijf kan ik je dan ook aanraden om hier te gaan zitten, i.p.v. aan de noordzijde van het eiland. Je zit hier aan het strand, het is aanzienlijk minder druk (alleen al de hoeveelheid dagjesmensen van cruiseschepen die je hier mist scheelt een hoop) en zelf vind ik het ook een stuk gezelliger. Mijn favoriete plek is Perissa, omdat je hier minder last hebt van de overvliegende vliegtuigen en ik het toch nog net iets minder toeristisch vind. Al is dit natuurlijk ook een kwestie van tijd, want het eiland wordt met het jaar drukker en drukker.

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

Wandel door het prachtige Fira

Wanneer je naar Santorini gaat kun je natuurlijk niet vergeten om de prachtige hoofdstad Fira te bezoeken. Deze stad is volledig tegen de rotswanden van het eiland opgebouwd en bestaat dan ook uit ontelbaar veel kleine smalle straatjes vol met winkeltjes en restaurantjes. Daarnaast kun je via de kabelbaan of het ezelspad (ga dan alsjeblieft wel zelf lopen) de oude haven bezoeken waar je ook direct de boot kan nemen voor een uitstapje naar de vulkaan. Oh, en mocht je een echt lekker verse pistache milkshake willen drinken dan kan ik je ook echt aanraden om dit in de oude haven te doen. Beste pistache milkshake EVER.

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

Maak foto’s in het adembenemende Oia

Mijn laatste tip zal je vast niet verbazen, want Oia is toch wel het meest bekende plaatje wanneer mensen aan Santorini denken. Je kunt hier ook weer dwalen door alle smalle straatjes, genieten van de prachtige uitzichtpunten en natuurlijk de bekende zonsondergang. Zelf heb ik dit laatste nog altijd niet gedaan, gezien de drukte en het feit dat we nooit aan deze kant van het eiland verbleven. Wanneer je namelijk de zonsondergang in Oia wilt zien, ga er dan vanuit dat je in een enorme menigte zult staan en er vroeg bij moet zijn voor een goede plek. Reserveren in restaurants is dan ook een echte must: alle plekken met een goed uitzicht zitten al ver van tevoren volgeboekt.


Dit waren mijn ultieme tips voor wanneer je op Santorini bent. Mocht je benieuwd zijn naar meer over dit prachtige eiland, dan kun je mijn vlog van 2016 en 2018 bekijken, maar ook dit en dit fotodagboek uit 2016. Ik ben ook wel erg benieuwd: zijn jullie al eens op dit prachtige eiland geweest en wat vonden jullie ervan?

6 Dingen om te doen wanneer je op Santorini bent

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×