6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

21 augustus 2018 6 Comments

Ik merk dat ik het schrijven van travel artikel echt steeds leuker en leuker begin te vinden, en na mijn afgelopen vakantie heb ik weer genoeg plekken om over te schrijven. Vandaag is het dan ook tijd om mijn tips voor Athene met jullie te delen. Mocht je benieuwd zijn naar de Griekse eilanden, dan staan er al artikelen online over Kreta, Zakynthos en Kefalonia. Athene is compleet anders dan de eilanden, maar ik ben echt verliefd geworden op deze stad. Vandaag dan ook zes dingen om te doen wanneer je  in Athene bent.

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

Wandel door de schattige wijk Plaka

De wijk Plaka stond hoog op mijn lijstje om te gaan bezoeken in Athene, omdat ik er zo ontzettend veel goede verhalen over had gehoord. Het bleek dan ook al snel de gezelligste wijk van de stad te zijn met al haar kleine straatjes vol met winkeltjes en restaurantjes. Wij verbleven op ongeveer tien minuten loopafstand van Plaka, waardoor we hier iedere avond wel doorheen wandelden om bij één van de vele restaurantjes te gaan zitten eten. Daarnaast hebben de verschillende winkeltjes echt de leukste dingen te koop: leren Griekse sandalen, typisch Griekse jurken, olijfhouten items en nog veel meer. Wat mij betreft is dit echt het schattigste gedeelte van de stad.

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

Beklim de Akropolis en bezoek het Akropolis museum

Dat de Akropolis in dit lijstje staat zal jullie allemaal niet verbazen: het is immers de grootste toeristische trekpleister van Athene (misschien wel heel Griekenland). Iedereen van over de hele wereld heeft van de Akropolis gehoord en ook ik wilde deze prachtige oude bouwwerken dan ook maar wat graag met mijn eigen ogen zien. De klim naar boven viel me ontzettend erg mee: we waren binnen een half uur boven. Wel kan ik je aanraden om zo vroeg mogelijk naar boven te gaan, want zeker in het hoogseizoen wemelt het bovenop de berg van de toeristen. Daarnaast is de klim naar boven rond een uur of 8 à 9 nog prima te doen qua temperatuur en staat er zelfs schaduw op de plekken waar je loopt.

Naast de indrukwekkende bouwwerken op de Akropolis berg zelf is ook het bijbehorende museum een echte aanrader. Zelf ben ik helemaal geen museum-ganger, maar dit museum vond ik toch echt erbij horen. Het voordeel is ook dat je als student zowel de Akropolis als het Akropolis museum gratis in mag: de Grieken vinden educatie heel erg belangrijk. In het museum vind je een heleboel beelden en overige brokstukken die ze hebben gevonden in de verschillende bouwwerken. Heel erg tof om gezien te hebben en het geeft je toch net een completer plaatje dan alleen de bouwwerken zelf.

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

Geniet van het uitzicht vanaf de Lycabettus berg

Naast de Akropolis wilde ik graag nog een berg beklimmen: de Lycabettus berg. Deze berg is een stuk minder bekend, maar wel hoger dan de Akropolis zelf. Vanaf deze berg heb je dan ook een adembenemend mooi uitzicht over de stad, waaronder de Akropolis. Je kunt helemaal rondom kijken: prachtige panorama foto’s zijn dus gegarandeerd.

Wat me wel tegen viel is het feit dat er geadverteerd wordt met een gondellift, terwijl deze pas hoog op de berg zit. We moesten dan ook eerst een heleboel trappen op lopen voordat we eenmaal bij de gondellift uit kwamen. Mocht je dus wat slechter te been zijn dan zou ik je aanraden om de taxi te nemen tot aan de gondellift: met de bus kom je namelijk niet zo ver. Het liftje kost overigens niet heel veel: €5,- per persoon voor een enkele rit, €7,50 per persoon voor een retour kaartje. Helemaal naar boven lopen is natuurlijk ook een optie, maar gezien ik de dag ervoor mijn knie had open gehaald vond ik dit niet zo’n goed idee.

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

Rijd door de stad met een hop-on hop-off bus

Omdat we graag veel van de stad wilden zien in de 3 dagen dat we hier verbleven, besloten we een hop-on hop-off bustour te nemen. Zelf gingen wij voor de rode bus, maar er rijden genoeg tours om uit te kiezen.

Het voordeel van deze bussen is dat je op verschillende toeristische plekken kunt stoppen om uit te stappen en je onderweg meteen een heleboel van de stad te zien krijgt. Daarnaast krijg je oortjes mee die je kunt inpluggen in de bus en waarmee je vervolgens uitleg kunt horen over alles wat je tegen komt. Ik vind dit soort manieren van steden ontdekken altijd ontzettend fijn, omdat je meteen weet wat er allemaal te zien is in een stad.

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

Bekijk de wisseling van de wacht

Ik heb zelf jaren terug al eens de wisseling van de wacht gezien in Londen, waar ik toen destijds niet heel erg veel aan vond. Toen we uit de bus stapten bij het parlementsgebouw in Athene en zagen dat de wisseling van de wacht bezig was verwachtte ik dan ook niet heel erg veel, maar ik moet zeggen dat ik dit ontzettend indrukwekkend vond. De klederdracht van de mannen alleen al is ontzettend mooi om te zien. Onder de schoenen zitten een soort spijkers, waardoor je tijdens de wisseling van de wacht alsmaar een knal hoort wanneer ze hun voeten neerzetten.

De wisseling van de wacht is hier overigens ieder uur te zien, waardoor het een stuk toegankelijker is dan de wisseling in Londen. Zeker de moeite waard om naar te kijken wanneer je in de buurt bent. Oh, en een kleine tip: aan de zijkant van de Nationale Tuinen staan ook wachters. De wisseling van de wacht gebeurt hier met minder man, maar hier is het wel een stuk rustiger. Een goed zicht is hier dan ook gegarandeerd.

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

Haal een ijsje bij Davinci Gelato

Op onze laatste dag in Athene waren we vooral tijd aan het doden door opnieuw rond te lopen door Plaka. We hadden namelijk later die dag de boot naar Milos vanaf Piraeus en moesten de tijd in de gaten houden. Ik had echter een hele toffe ijszaak gezien in Plaka, waar ik besloot graag nog even een ijsje te halen. Zoals je al kunt zien aan de foto hierboven is dit toch geen ijs’je’ geworden, maar een flinke hap. Ze zorgen ervoor dat ieder bolletje er mooi uit komt te zien, je kunt kiezen uit een heleboel smaken, horens en toppings en naderhand ziet het er prachtig uit. Ook niet onbelangrijk: de smaak was heerlijk. Wanneer ik deze foto alleen al zie loopt het water me weer in de mond

Dit waren alweer mijn tips om te doen in Athene. We hebben zelf nog meer gedaan, maar dit zijn toch wel echt de highlights om te bezoeken wat mij betreft. Wil je alles nog een keer goed bekijken op bewegend beeld dan kun je natuurlijk ook mijn Athene vlog bekijken. Ik ben erg benieuwd: ben jij wel eens in Athene geweest?

6 Dingen om te doen wanneer je in Athene bent

6 Comments

 • Joyce 22 augustus 2018 at 16:35

  Ik zou ook nog weleens naar Athene willen, het ziet er supermooi uit altijd!

  • Irina 22 augustus 2018 at 19:47

   Dat is het ook! Ik ben echt verliefd geworden op de stad <3

 • Naomi 21 augustus 2018 at 18:15

  Oh wat prachtig is het daar! Ik zou in September een bezoek brengen aan Athene, maar helaas moesten we dat afzeggen en gaan we nu naar Stockholm. Toch wil ik wel nog graag een keer naar Athene!

  • Irina 21 augustus 2018 at 19:22

   Wat jammer! Maar Stockholm is vast ook heel erg mooi! ^^

 • Nicole 21 augustus 2018 at 13:33

  Wauw wat ziet het er daar onwijs mooi uit zeg! Hele fijne tips! Ik zal ze zeker eens raadplegen wanneer ik ooit naar Athena ga!

  • Irina 21 augustus 2018 at 13:36

   Athene is ook echt prachtig! Ik ben echt verliefd geworden op de stad <3

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×