De toevoeging van planten in jouw interieur

5x Waarom planten een echte toevoeging zijn aan jouw interieur

17 december 2019 1 Comment

Zoals jullie weten ben ik het afgelopen jaar veel bezig geweest met interieur, aangezien ik mijn complete kamer een make-over heb gegeven. Tijdens deze make-over (en ook al tijdens het bedenken van hoe de kamer moest gaan worden) wist ik één ding heel zeker: ik wilde zorgen dat er veel planten in mijn kamer kwamen te staan. Of dit nu echte planten of kunstplanten zouden worden maakte me niet uit: groen in huis halen was voor mij sowieso een must. Vandaag vertel ik je dan ook waarom planten een echte toevoeging zijn aan jouw interieur.

Je haalt buiten naar binnen

Door planten in je interieur te plaatsen haal je als het ware buiten naar binnen. Van buiten zijn worden mensen gelukkiger: ze hebben frisse lucht, doen vitamine D op en voelen zich dan ook een stuk prettiger. Aangezien we buiten omringt worden door planten koppelen we deze al snel aan buiten zijn. Wanneer we dan ook planten naar binnen halen en in ons interieur verwerken zal ons hoofd automatisch deze koppeling maken en deze zal er vervolgens voor zorgen dat we dit prettige gevoel van buiten zijn binnen ook kunnen ervaren.

Planten maken een kamer levendig

Wanneer ik in een kamer zonder planten om me heen kijk vind ik de kamer al snel erg kaal en saai eruitzien. De kamer mist gezelligheid en levendigheid. Dit is precies hetgeen waar planten voor kunnen zorgen: levendigheid in je interieur. Een plant is natuurlijk een levend ding, maar ook een kunstplant kan dit levendige effect prima in huis halen. De kunstplanten van tegenwoordig zien er immers vaak ontzettend echt uit en zijn dan ook een perfecte oplossing voor mensen zonder groene vingers.

Met planten vul je kale plekken gemakkelijk op

Planten zijn ideaal om kale/lege plekken in je interieur mee op te vullen. Zo heb ik zelf een zolderkamer met een hoog dak, waardoor de nok van het dak al snel wat leeg kan ogen. Met meubels en planken kom ik in dit geval niet ver aangezien het dak schuin omhoog loopt. De oplossing die ik hiervoor heb gevonden? Planten: kunstplanten om precies te zijn. In de nok van mijn dak komt namelijk lang niet genoeg zonlicht, waardoor echte planten hier niet overleven. Kunstplanten zijn wat mij betreft dan ook de perfecte oplossing om dit kale gedeelte van mijn kamer op te vullen.

Je hebt planten in alle soorten en maten

Je hebt altijd ruimte om planten in je interieur toe te voegen. Planten komen namelijk in ontelbaar veel verschillende soorten en maten. Denk aan mooie grote kamerplanten voor een lege hoek in je kamer of juist een schattige kleine vetplant voor op de salontafel. Daarnaast heb je planten die compleet groen van kleur zijn maar ook juist planten met de mooiste kleuren bloemen. Voor ieder interieur is er wel een mooie passende plant te vinden die de kamer compleet af maakt.

Planten geven je een positievere stemming

De kleur groen staat voor vernieuwing. Een mooie evenwichtige kleur groen in je interieur geeft een gevoel van tevredenheid en optimisme. Planten zijn natuurlijk de perfecte manier om meer groen in huis te halen. Voeg een aantal mooie (kunst)planten toe aan een kamer en je zult merken dat jouw eigen stemming positief verbetert. Het is op zijn minst de moeite waard om te proberen: vind je niet?


Ik ben erg benieuwd hoe jullie kijken naar planten in een interieur. Ben jij net zo’n plantenliefhebber als dat ik ben en staat jouw kamer compleet vol, of voeg je liever hier en daar een subtiele kleine variant toe? Laat het vooral weten in een reactie!

Dit artikel is een samenwerking

5x Waarom planten een echte toevoeging zijn aan jouw interieur

1 Comment

 • Janneke 26 februari 2020 at 10:10

  Een paar plantjes kunnen inderdaad al een wereld van verschil maken. Je interieur wordt er veel leven(dig)er van. Ik heb mijn kamer er niet compleet mee vol staan, maar zonder de vijf plantjes die er staan zou het wel een kille boel zijn.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×