5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

7 september 2019 1 Comment

Een tijdje terug kwam ik een artikel tegen op de blog van Evelien over 5 steden die zij dolgraag zou willen bezoeken. Ik vond dit zo leuk om te lezen dat ik besloot dit ook graag met jullie te willen delen. Zelf ben ik de afgelopen jaren eigenlijk ieder jaar wel een keer op stedentrip geweest, waarbij ik inmiddels Londen, Parijs, Athene en Lissabon heb bezocht. Natuurlijk zou ik Irina niet zijn als mijn lijst met steden om te bezoeken nog veel langer is. Vandaag deel ik dan ook 5 van deze steden, waar ik graag nog eens naartoe zou gaan op stedentrip.

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

New York

Een stedentrip die denk ik aardig wat mensen op hun bucketlist hebben staan is toch wel New York: zo ook bij mij. Deze enorme wereldstad in Amerika lijkt me geweldig om een keer bezocht te hebben. Helaas heeft mijn moeder helemaal niets met Amerika, dus zal ik iemand anders moeten zoeken die met me mee wilt. Toch weet ik zeker dat als ik ooit de kans krijg om naar New York te gaan, ik hem ga pakken. Wandelen door Central Park, het 9/11 memorial bezoeken, alle bill boards zien op times square en simpelweg rondlopen door the city that never sleeps. Het lijkt me ontzettend gaaf.

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

Marrakesh

Marrakesh is een stad die voor mijn gevoel anders is dan alle andere steden waar ik al geweest ben, of nog naartoe zou willen gaan. Het lijkt me geweldig om eens echt een compleet andere cultuur op te snuiven en rond te wandelen door alle straten van de stad. Alle foto’s en video’s die ik van Marrakesh gezien heb zien er zo ontzettend mooi uit dat ik niet kan wachten om er zelf eens naartoe te gaan. Rond snuffelen in alle souks, slapen in een prachtige Riad en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

Praag

Ik zie de afgelopen tijd steeds meer mensen die richting Praag gaan en ik snap dit helemaal. De stad lijkt me ontzettend mooi met allerlei prachtige gebouwen, maar tegelijkertijd denk ik dat ze ook iets schattigs en knus heeft. Sowieso lijken alle uitzichtpunten over de stad me echt geweldig, door alle leuke oranje daken die de stad telt. Dit vond ik destijds in Lissabon ook echt prachtig om te zien. Dit lijkt me echt een stad om uren door rond de wandelen en je ogen uit te blijven kijken.

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

Budapest

Sinds ik jaren terug een vlog keek van Rhoda wist ik het zeker: ik wilde een keer naar Budapest. Inmiddels is de stad een stuk populairder geworden, waardoor ik op social media regelmatig foto’s en video’s voorbij zie komen waar ik verliefd op word. De stad is prachtig: geweldige bruggen, ontzettend mooie gebouwen en ook nog eens toffe badhuizen en een waanzinnig mooie burcht. Ik kan niet wachten tot ik daadwerkelijk mijn reis hier naartoe geboekt heb en kan gaan plannen wat ik allemaal wil doen.

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

Rome

Italië is sowieso een land dat me aantrekt: het Gardameer, het prachtige Venetië, maar ook de eilanden trekken me ontzettend erg aan. Toch is er één stad waarvan ik zeker weet dat ik hem gezien wil hebben: de imposante hoofdstad Rome. Mijn moeder is hier jaren terug geweest voor haar werk en kwam terug met verhalen over enorme gebouwen en ontzettend druk verkeer. Sindsdien weet ik dat ik dit met eigen ogen wil gaan zien: ’s ochtends vroeg een vers stokbroodje eten langs een mega drukke straat, het Colosseum met eigen ogen zien en een wens doen bij de Trevifontein. Rome is echt zo’n bucketlist-stad.


Eigenlijk is dit maar een kleine greep van de steden die nog op mijn bucketlist staan, maar ik denk dat ik hiermee toch wel de 5 steden heb benoemt waar ik op dit moment het liefst naartoe zou gaan. Ik ben benieuwd welke steden ik daadwerkelijk ga bezoeken en welke steden er vervolgens voor op de plaats zullen komen op mijn bucketlist. Mocht jij nu inspiratie voor me hebben met toffe steden om te bezoeken: laat die dan vooral achter in een reactie.

5 Stedentrips die ik graag zou willen maken

1 Comment

 • Tessa 7 september 2019 at 17:07

  Rome en New York staan ook hoog op mijn lijstje! Liverpool en Helsinki zijn ook super toffe steden voor een city trip en niet zo heel toeristisch

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×