5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

19 juni 2018 2 Comments

Inmiddels beginnen deze Griekenland-tips artikelen al een aardige serie te vormen. Ik gaf jullie eerder al tips voor de eilanden Kreta en Kefalonia, en vandaag is het tijd om mijn favoriete dingen om te doen op Zakynthos met jullie te delen. Zakynthos is uit deze drie eilanden mijn minst favoriet. Niet omdat het geen mooi eiland is, maar meer door de hoeveelheid toeristen die overal rondwandelt. Maar wauw: wat een prachtige landschappen zijn hier te vinden!

5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

Maak foto’s van/met het scheepswrak op Navagio beach

Mijn eerste tip is toch wel het meest bekende ding om te doen wanneer je naar Zakynthos gaat. Het eiland staat echt bekend om het scheepswrak strand: Navagio beach. Het scheepswrak ligt al sinds 1982 op dit strand en was oorspronkelijk gevuld met smokkelwaar zoals sigaretten en drank. Inmiddels is het een enorme toeristentrekpleister en wordt het strand dagelijks door honderden bootjes met toeristen bezocht.

Zelf namen wij de boot vanuit Agios Nikolaos: de dichtstbijzijnde haven bij het scheepswrak. Op de dag dat wij hier naartoe gingen was de zee echter erg onstuimig waardoor we alleen voor het strand zijn blijven liggen met de boot. Voordeel: geen massa’s toeristen op mijn foto’s en geen problemen met vertoeven op een overvol strand. Mocht dit dus niets voor jou zijn dan kan ik je aanraden om het bekende strand van bovenaf te bekijken. Er is namelijk een prachtige uitkijkplek gemaakt vanaf waar je foto’s kunt maken.

5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

Vaar langs de rotskust en bezichtig de Blauwe Grotten

In het noorden van het eiland (waar ook Navagio beach zich bevind) vind je de mooiste kusten. Zelf hebben wij deze kunnen bezichtigen vanaf het bootje dat ons naar het scheepswrak bracht. De enorm hoge rotskusten zijn mega indrukwekkend en wanneer je deze ziet kun je je ook goed voorstellen hoe het schip ooit heeft kunnen stranden. Met stormweer wil je hier echt niet varen.

Aan de noordkust bevinden zich daarnaast ook de blauwe grotten waarmee overal geadverteerd wordt. Dit zijn inkepingen in de rotskust en wanneer je hier naar binnen zwemt blijken het onderwater grotten te zijn. Helaas was onze boot te groot om echt een grot in te gaan, maar ik heb genoeg mensen zien roeien of zwemmen rondom deze plekken.

Mocht je nu benieuwd zijn naar het scheepswrak en/of de blauwe grotten en de prachtige rotskusten dan kun je deze alvast bekijken in deze vakantievlog die ik ervan heb gemaakt.

5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

Verken Zakynthos Stad

Onze eerste dag op Zakynthos verbleven wij op 30 minuten loopafstand van Zakynthos Stad. Natuurlijk hebben wij deze kans gegrepen om de stad eens goed te verkennen en ik moet zeggen dat dit echt de moeite waard is.

De stad heeft echt tientallen kerken, een prachtig groot plein bestaande uit marmer en allerlei schattige winkelstraatjes en leuke terrasjes om even uit te rusten. Zelf hebben wij ook een rondrit gemaakt met een treintje wat zorgde dat we nog wat extra informatie kregen van de gids. Heel erg leuk om Zakynthos stad eens gezien te hebben en wat mij betreft echt een must see wanneer je op dit eiland verblijft.

Mocht je meer willen zien van Zakynthos Stad dan kun je deze vakantievlog bekijken waarin ik je mee neem.

5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

Bezoek het schattige eilandje Agios Sostis

Wanneer je op Google zoekt op Zakynthos vind je naast de enorme hoeveelheid foto’s van het scheepswrak en de blauwe grotten ook heel veel foto’s van Agios Sostis. Agios Sostis is een heel klein eilandje aan de zuidkust, dat met een loopbrug verbonden is met Zakynthos zelf.

Ik wilde dit schattige eilandje zelf graag eens met mijn eigen ogen zien, aangezien het er op foto’s zo ontzettend leuk en gezellig uit ziet. Je moet wel €5,- betalen om het eiland op te mogen, maar vervolgens krijg je wel een gratis drankje bij de bar boven.

Toen wij er waren was er helaas een bruiloft op het strand beneden, waardoor we dit gedeelte niet op mochten. Toch heb ik genoten van het uitzicht over de baai en een groot deel van het eiland, onder het genot van een heerlijk koud drankje. Nee, er is niet heel erg veel te doen op Agios Sostis, maar wat mij betreft is het zeker de moeite waard om te bezoeken.

5 dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

Ga schildpadden spotten langs de zuidkust

Nog zo’n tour op het eiland die enorm veel wordt geadverteerd is een schildpadden tour in de baai van Laganas. Aan deze kant van het eiland is de baai zelfs beschermd door het Nationale Maritieme Park en hier kunnen de schildpadden dan ook zonder bemoeienis van mensen hun eieren leggen.

Zoals je ziet op de foto hierboven wordt het strand afgezet vanaf zo’n 5 meter na de kust en zetten vrijwilligers iedere ochtend dit soort houten hokjes neer op plekken waar eieren liggen. Op deze manier komen toeristen niet bij de eieren en heb je de meeste kans dat de kleine schildpadden het zullen overleven.

Zelf zijn wij ook op een bootje door de baai gevaren om schildpadden te spotten en te zwemmen bij Marathonissi: het eiland van de schildpadden. Dit eiland vond ik tof om gezien te hebben, maar voor het spotten van schildpadden moet ik zeggen dat ik de haven van Argostoli (op Kefalonia) een betere plek vond. Mocht je echter alleen naar Zakynthos gaan dan is zo’n tour zeker de moeite waard.

Wil je meer zien van Agios Sostis en de schildpadden tour die wij hebben genomen, dan kun je deze vakantievlog van mij bekijken.


Zakynthos is niet het eerste eiland waar ik zelf naar zou terugkeren, maar het is zeker de moeite waard wanneer je nog nooit naar Griekenland bent geweest. Ik snap dat het een grote toeristentrekpleister is, want je kunt er genieten van de natuur, leuke excursies doen en feesten in Laganas. Ik ben erg benieuwd of jij wel eens naar Zakynthos bent geweest en of je misschien nog andere aanraders hebt om hier te doen. Laat ze vooral achter in de reacties!

5 Dingen om te doen wanneer je op Zakynthos bent

2 Comments

 • Ria 19 juni 2018 at 07:44

  Wat een enthousiast blog wer! Leuk gedaan!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×