5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

21 april 2018 4 Comments

Een tijdje terug schreef ik een artikel met hierin mijn tips voor een vakantie naar het Griekse eiland Kreta. Ik kreeg hier  zo ontzettend veel leuke reacties op dat ik zeker verder wil gaan met deze ‘serie’ artikelen. Vandaag dan ook mijn tips voor een andere bestemming: het Griekse eiland Kefalonia. Hier ging ik afgelopen zomer voor het eerst naartoe en wat heb ik genoten van dit (nog redelijk onbekende) pareltje van Griekenland! Vandaag mijn 5 favoriete dingen om te doen wanneer je hier op vakantie bent.

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

1. Vaar door de prachtige Melissani Cave

Kefalonia is nog een redelijk onbekend eiland als je het mij vraagt, maar wanneer je googled naar Kefalonia kom je vrijwel meteen foto’s tegen van de Melissani Cave. Toen ik deze foto’s zag wist ik het meteen: hier moest ik naartoe!

Ik ben zelf gek op het bezoeken van grotten, maar deze grot is toch wel een van de mooiste die ik ooit heb gezien. Het is een grot waar je doorheen kunt varen met een ontzettend schattig bootje. Aan de bovenkant van de grot is een groot gat waardoor het daglicht naar binnen komt. Dit zorgt voor een prachtige weerkaatsing op het water en vooral rondom het middaguur (wanneer de zon bijna recht boven de opening staat) is de grot prachtig om te bezoeken.

De rondvaart door de grot duurt zo’n 20 minuten maar is zeker je moeite waard. Mocht je nu niet zo veel hebben met varen door een grot dan kun je ook een kijkje nemen bij de Drogarati Cave. Deze zit op maar een paar kilometer afstand van de Melissani Cave en zit diep onder de grond. Mocht je het leuk vinden om de grotten beter te kunnen bekijken dan kun je mijn bezoekje aan beide grotten in deze vlog terugkijken.

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

2. Bezoek het schattige Assos

Iets dat wij maar al te graag doen wanneer we op vakantie zijn is het bezoeken van verschillende dorpjes en steden. Het dorp op Kefalonia dat de meeste indruk op mij heeft achtergelaten is toch wel het schattige Assos. Dit is een enorm klein dorpje waar je met een stijle slingerweg met de auto naartoe kunt komen. Aangezien het zo klein is mogen er ook geen auto’s rijden op het eiland zelf, waardoor de kleine parkeerplaats bijna altijd vol is.

Eenmaal in het dorpje aangekomen tref je een schattig baaitje aan waar een strandje is en een aantal gezellige eettentjes. Verder stelt het niet heel erg veel voor maar de sfeer hier is ontzettend gezellig en de pizza die ik hier at was heerlijk. Daarnaast kun je ook de bergen oplopen naar een Venetiaans kasteel. Dit hebben wij zelf niet gedaan vanwege de hitte op de dag dat we hier waren, maar ook dit schijnt prachtig te zijn om te doen.

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

3. Ga schildpadden spotten in Argostoli

Waar het eiland Zakynthos grotendeels bekend staat om de Caretta Caretta zeeschildpadden hoor je er vrijwel niks over wanneer je het hebt over Kefalonia. Toch heb ik zelf veel meer (en van veel dichterbij) schildpadden gezien toen ik op Kefalonia was.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het bekijken van deze prachtige bedreigde diersoort dan raad ik je aan om ’s ochtends naar de haven van Argostoli (de hoofdstad van Kefalonia) te komen. De vissers komen op dit moment aan met hun boten vol met vers gevangen vis en de schildpadden komen hier met grote getalen op af. Hoe meer bootjes er nog liggen op het moment dat jij in de haven aankomt, hoe meer kans je hebt om de vissen te zien. In deze vlog zie je een aantal beelden van de prachtige dieren die wij zelf hebben kunnen spotten.

Wanneer je dan toch in de hoofdstad bent, kijk dan meteen even verder dan de haven. In de straten achter de haven kom je namelijk allerlei gezellige restaurantjes, souvenirshops en andere winkeltjes tegen die zeker de moeite waard zijn.

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

4. Maak prachtige foto’s in Fiskardo

Instagrammers opgelet: naast het schattige Assos is ook het dorpje Fiskardo ontzettend geschikt om foto’s te maken. Zelf schoot ik hier destijds een van mijn outfits voor de lookbook van mijn vakantie. Kijk verder dan de winkeltjes aan de haven en duik de zijstraatjes in. Hier kom je de leukste huisjes, schattigste straatjes en enorme hoeveelheden bloemen tegen.

Mocht je nu niet zo veel hebben met Instagram of fotograferen over het algemeen dan is Fiskardo alsnog heel erg leuk om een keer te bezoeken. Het dorp is erg toeristisch en daardoor misschien iets minder gezellig dan andere plekjes, maar alsnog is het prachtig om te zien. In de zijstraatjes waar ik het over had om foto’s in te maken zijn ook verschillende winkeltjes te vinden met handgemaakte kleding, sieraden en nog veel meer. Voor ieder wat wils dus!

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

5. Geniet van een stranddag op Antisamos beach

Als laatste favoriet wil ik nog een prachtig strand met jullie delen waar ik toch zeker wel een aantal dagen heb liggen genieten van het prachtige weer. Antisamos beach ligt vlakbij het dorpje Sami, waar wij verbleven. Het is handig om een auto te huren wanneer je dit strand wilt bezoeken, aangezien het met kronkelende bergweggetjes te bereiken is en toch wel een aardig stuk is om te lopen. We zagen echter ook genoeg taxi’s rijden dus dit is ook nog een optie.

Het strand bevindt zich in een baai, waardoor je eigenlijk nooit veel last hebt van de wind. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende strandtenten voor eten en drinken, is er de optie om een stoel te huren maar ook om gewoon met je handdoekje op het strand te gaan liggen. Zeker een aanrader voor de dagen dat je lekker wilt ontspannen. Mocht je het strand wat beter willen bekijken dan laat ik het je in deze vlog wat beter zien.


Dit waren dan alweer mijn 5 favorieten op het eiland, maar er is zeker nog meer te zien. Naast de vlogs die ik hierboven al noemde heb ik ook nog een vlog gemaakt van onze eerste dag op het eiland. Hierbij reden we rond en heb ik vooral veel beelden gemaakt van de wegen en een aantal dorpjes die ik hier niet heb benoemd.

Ik ben erg benieuwd of jij al eens op Kefalonia bent geweest of dat je dit misschien nog een keer van plan bent. Laat het me vooral weten in de reacties, samen met jouw vakantieplannen voor deze zomer!

5 dingen om te doen wanneer je op Kefalonia bent

4 Comments

 • Eugene 21 april 2018 at 18:52

  Wij zijn voor de 5e keer geweest en gaan de laatste 4 x naar Agia Efemia. Vergeet niet de stranden Myrthos beach, en het strand boven bij Fiskardo. Waanzinnig mooi eiland en voor altijd in ons hart. PS bezoek ook een Ithaki, daar ook al 3x geweest !

  • Irina 21 april 2018 at 20:20

   Wat leuk! Ithaki lijkt mij inderdaad ook leuk om een keer te zien, maar dit hebben wij vorige keer zelf niet gedaan. Agia Efimia zag er inderdaad erg leuk uit toen we er doorheen reden, maar ik heb er zelf niet heel veel van gezien.

 • Ria 21 april 2018 at 07:39

  Leuk verhaal Irina!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×