5 dingen die ik wil leren als blogger

22 februari 2018 2 Comments

Door mijn blog heb ik de afgelopen jaren al ontzettend veel geleerd. Zo heb ik een eigen schrijfstijl ontwikkeld, weet ik van alles over content planning, affiliate marketing en nog een heleboel termen die veel van jullie niks zullen zeggen. Toch blijft er nog genoeg over om te leren op het gebied van bloggen en dat is ook één van de vele dingen die ik er zo leuk aan vind. Je bent nooit uitgeleerd! Toen ik dit artikel van Esmée tegen kwam besloot ik dan ook om een aantal dingen, die ik graag als blogger nog wil leren, met jullie te delen.

1. Marketing

Iets waar ik me graag nog wat meer in zou willen verdiepen is de marketing van mijn blog. Na 4 jaar bloggen is het maken van content een soort tweede natuur voor me geworden en dit is dan ook geen probleem. Diezelfde content vervolgens bij mijn doelgroep zichtbaar maken is echter nog wel een dingetje. Waar ik sommige bloggers binnen een paar maanden een enorm bereik zie opbouwen is dit mij nog niet gelukt in de afgelopen jaren. Soms erg frustrerend: dus de motivatie om iets aan mijn marketing te veranderen is zeker aanwezig.

2. Search Engine Optimization

Naast marketing is ook de positie van je website in Google een erg belangrijk onderdeel om je doelgroep aan te trekken. SEO, of Search Engine Optimization is iets dat hier erg goed voor te gebruiken is. Tot nog toe vind ik het een ontzettend lastig begrip en moet ik dan ook eerlijk toegeven dat ik er nog niet veel van snap. Ik gebruik dan ook maar al te graag de Yoast plugin om mijn artikelen iets meer SEO-waardig te maken, maar me er zelf verder in verdiepen is zeker geen onnodige stap.

5 dingen die ik wil leren als blogger

3. Slim tijd inplannen

Zoals de meeste van jullie wel weten zit ik op dit moment overspannen thuis. Dit komt grotendeels door het gebrek aan planning dat ik lange tijd heb gehad. Wanneer je mijn blog een paar maanden terug zag dan zou je niet denken dat mijn planning stroef verliep: er kwam iedere dag opnieuw content online. Die content werd echter vrijwel altijd de avond van tevoren gemaakt. Iets dat ik dan ook maar al te graag wil leren is om goed te plannen waardoor ik in minder tijd meer uit mijn blog kan gaan halen. Denk aan het inplannen van een hele dag voor het schrijven van artikelen of het filmen van video’s en weer een ander moment voor het maken van foto’s of het inplannen van mijn social media posts. Dit zodat ik hier de rest van de week niet naar om hoef te kijken en tijd heb voor andere dingen. Slim omgaan met mijn tijd waardoor ik juist tijd over houd dus.

4. Omgaan met geavanceerde bewerkingsprogramma’s

Begrijp me niet verkeerd, ik wil zeker niet al mijn foto’s zo erg gaan photoshoppen dat ik niet eens meer lijk op de persoon die op de foto te zien is. Ook voor productfoto’s is photoshoppen niet nodig, aangezien ik een review juist schrijf om iemand te laten zien hoe een product er nu daadwerkelijk uit ziet. Toch zou ik mezelf graag verder verdiepen in programma’s als Photoshop, Premiere Pro, etc. Alleen al voor het maken van mijn thumbnails voor YouTube denk ik dat dit een enorme boost kan geven. Dat soort kennis komt altijd wel een keer van pas.

5 dingen die ik wil leren als blogger

5. Netwerken

In de online wereld van het bloggen is het heel erg belangrijk om connecties te hebben. Toch moet ik zeggen dat netwerken niet mijn sterkste punt is. Ik ben wel al een paar keer naar evenementen geweest waar ik andere bloggers en YouTubers heb leren kennen, maar vaak verwatert het contact daarna al weer snel. Het is tijd om me wat meer bezig te gaan houden met netwerken en het onderhouden van contacten met andere bloggers en YouTubers, maar ook met bedrijven en pr-bureaus. We kunnen elkaar immers alleen maar helpen om verder te komen in wat we doen.

Er zijn vast nog veel meer dingen die ik in de loop van de jaren tegen zal komen en (onbewust) zal gaan leren op het gebied van bloggen. Op dit moment zijn deze 5 punten toch wel de voornaamste. Voor de bloggers onder mijn lezers: wat zou jij graag nog willen leren?

2 Comments

 • Darina 24 februari 2018 at 09:08

  Leuk om te lezen en mooie doelen heb je opgesteld. Ik wil ook wel meer over SEO en marketing leren. Ik probeer er zoveel mogelijk over te lezen en hopelijk gaat het zijn vruchten afwerpen 🙂

 • Ria 23 februari 2018 at 17:53

  Leuke blog. Waarschijnlijk helpt het ook als je niet persee elke dag iets wilt plaatsen. BEter 1 of 2 x per week iets plaatsen, dan elke dag, en daarna stilvallen omdat het niet is vol te houden!!

  Succes meid, ik volg je met belangstelling!!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×