4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

25 juni 2020 No Comments

Tijdens deze quarantaine periode is vrijwel iedereen druk bezig met het opruimen van zijn of haar huis en het uitzoeken van spullen. Het meest opgeruimde deel van het huis? De kledingkast. Zelf heb ik laatst mijn kleding ook weer grondig uitgezocht en heb ik nu weer een kast vol met items waar ik blij van wordt en die ik daadwerkelijk draag. Ik heb het geluk dat mijn vader jaren terug een walk-in kledingkast voor mij heeft gemaakt en ik me daardoor nooit zorgen hoef te maken over opbergruimte. Ik weet echter ook dat dit een enorme luxe positie is, dus leek het me handig om voor jullie een aantal handige manieren op een rijtje te zetten om ook jouw kleding gemakkelijk op te ruimen.

4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

Aan de kapstok

Het klinkt misschien wat simpel: je kleding aan de kapstok ophangen. Dat is het ook, maar simpel betekent niet direct dat mensen hier daadwerkelijk aan denken. De meeste mensen hebben één kapstok in huis: die waar je je jas(sen) aan ophangt wanneer je thuis komt. Een kapstok kan echter voor veel meer gebruikt worden dan alleen je jassen, sjaals en mutsen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine kapstok in de badkamer voor de badjassen of een kapstok aan de deur van je slaapkamer waar je items hangt die je er vaker bij pakt.

Door optimaal gebruik te maken van kapstokken in je huis zul je niet alleen ruimte in je kledingkast zelf besparen, maar ook direct dode ruimte (zoals bijvoorbeeld aan je deur) nuttig gebruiken. Een win-win situatie, lijkt me zo!

4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

In ladeverdelers/bakken

Veel mensen bergen hun kleding op in kasten, waarbij er vaak gebruik wordt gemaakt van stapeltjes kleding die alsmaar om vallen zodra je iets pakt. Zeker in lades wil het dan ook al gauw een grote warboel worden waar je het overzicht compleet in kwijt raakt.

Afgelopen jaar werd de KonMari methode van Marie Kondo erg populair. Deze methode is voornamelijk gericht op het opruimen van je spullen en alle items waar je niet gelukkig meer van wordt weggooien. Ik heb het zelf echter over het tweede gedeelte van haar methode: de manier waarop zij haar kleding organiseert. Ze vouwt alle kleding zo op dat ze alles in ladeverdelers of bakken kan leggen, waarbij je ieder item heel gemakkelijk tussen alle anderen uit kunt halen zonder alles overhoop te gooien. Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd (gezien ik zelf voornamelijk een hanggedeelte heb in mijn kledingkast) maar ik hoor veel goede verhalen van anderen.

Mocht je niet full on Marie Kondo willen gaan dan kan ik je alsnog aanraden om met bakken of ladeverdelers te gaan werken. Zo kun je heel gemakkelijk bijvoorbeeld je ondergoed, sokken en zwemkleding van elkaar scheiden zonder dat alles binnen de kortste keren weer door elkaar heen ligt.

4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

Aan een kledingrek

Dan komen we bij de (in mijn ogen) mooiste opbergmethode aan: een kledingrek. Tijdens mijn room make-over vorig jaar wilde ik eigenlijk ook een kledingrek kopen om neer te zetten. Ik vind kledingrekken zelf namelijk ontzettend mooi staan en daarnaast leek hij me ontzettend handig voor sommige fashion video’s die ik film. Uiteindelijk heb ik er zelf voor gekozen om toch geen kledingrek te kopen, gezien het feit dat ik ruimte-technisch genoeg hangruimte had voor mijn kleding, maar stiekem staat hij nog altijd op mijn wishlist.

Een kledingrek is wel ontzettend handig wanneer je kledingkast niet voldoende hangruimte heeft voor je favoriete jurkjes, blazers en jassen. Op een studentenkamer is een kledingrek om deze reden bijvoorbeeld een echte uitkomst, waar je bijvoorbeeld je veel gedragen items van dat moment aan kunt hangen. Een extra pluspunt? Wanneer je een item hebt dat aan een kledinghanger moet drogen wanneer het uit de was komt kun je het direct aan je kledingrek hangen en heb je geen probleem met wasgoed dat veel te lang blijft liggen.

4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

In een vacuümzak

Deze laatste opruim methode is ideaal wanneer jij jouw kast graag per seizoen wisselt. Zo kun je al die dikke truien die zoveel ruimte in je kast innemen tijdens de zomermaanden simpelweg aan de kant halen en op die manier ruimte maken voor alle leuke zomerse jurkjes en crop tops.

Al die dikke truien stop je namelijk met zijn allen in een vacuümzak, net als bijvoorbeeld je winterjassen en andere items die je tijdens dat seizoen toch niet zult dragen. Vervolgens zorg je dat de zak vacuüm zuigt door de stofzuiger erop te zetten en nemen al deze dikke winterse items ineens aanzienlijk minder ruimte in. Je schuift de zakken onder je bed, of legt ze bijvoorbeeld onderin of bovenop je kast en voila: extra opbergruimte voor alle items die je wel draagt!


Dat waren alle opbergtips die ik vandaag met je wilde delen. Ik ben zelf erg benieuwd of jij de afgelopen tijd jouw kledingkast ook hebt opgeruimd en of je bijvoorbeeld gebruik maakt van een seizoens-kledingkast? Laat het vooral weten in een reactie!

Dit artikel is een samenwerking

4 Manieren om je kleding makkelijk op te ruimen

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×