3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

4 augustus 2020 1 Comment

Sinds de afgelopen jaren ben ik steeds meer bezig met het vervangen van mijn verzorgingsproducten met producten die minder schadelijk zijn voor het milieu en mijzelf. Zo gebruik ik al een hele tijd een shampoo bar om mijn haren mee te wassen en ook gebruik ik steeds vaker zeep i.p.v. douchegel om mezelf mee te wassen. Toch was er nog een product waar ik geen goede vervanger voor had weten te vinden: mijn spuitbus deodorant. Toen HappySoaps mij drie varianten van hun Natuurlijke Deodorant opstuurde was ik dan ook enorm benieuwd.

De missie van HappySoaps

HappySoaps is opgericht door twee broers die keihard gaan voor een plasticvrije cosmeticamarkt. Met hun assortiment van plasticvrije alternatieven voor shampoo, douchegel en sponzen wordt het gebruik van plastic al een stuk teruggedrongen. Hun ambitie gaat echter verder: zij willen de hele cosmeticamarkt plasticvrij maken. Productontwikkeling, brainstormsessies en ander onderzoek naar plasticvrije cosmetica zijn altijd in volle gang.

Alle producten bevatten natuurlijke ingrediënten. Zo worden er bijvoorbeeld noten gebruikt, maar zijn ze ook groot fan van natuurlijke olijfolie in de producten. Er is tijdens de productie, verzending en het bewaren van de producten van HappySoaps geen enkel plastic nodig. De bars worden bijvoorbeeld verzonden in natuurvriendelijk karton, zonder plastic omhulsels en kunnen worden bewaard op een bakje (buiten de douche). De Natuurlijke Deodorant die ik je vandaag laat zien komt in kleine ronde tinnetjes.

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

HappySoaps Natuurlijke Deodorant – Neutraal

Zoals ik al kort noemde ontving ik drie varianten van de Natuurlijke Deodorant. De eerste variant is de neutrale geur: die ik zelf ideaal vind om te gebruiken op dagen dat ik een parfum op heb. Op deze manier ‘botst’ de geur van mijn parfum niet met de geur van mijn deodorant maar ben ik toch beschermd tegen een zweetgeur.

Ingerdiënten:
Natrium Bicarbonaat, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Hydrogenated Coconut Oil, TocoPherol, Helianthus Annuus Seed Oil.

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

HappySoaps Natuurlijke Deodorant – Kokos en Limoen

Als tweede ging ik voor een lekker frisse variant: Kokos en Limoen. Hoewel ik zelf over het algemeen niets heb met kokosgeur of -smaak vind ik deze deodorant echt heerlijk ruiken. Je ruikt een heerlijk frisse limoengeur met een subtiele zweem van kokos. Dit is wat mij betreft dan ook echt een deodorant voor tijdens de zomermaanden.

Ingerdiënten:
Natrium Bicarbonaat, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Hydrogenated Coconut Oil, TocoPherol, Parfum, Helianthus Annuus Seed Oil, Limonene, Lianool, Citronellol, Citral.

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

HappySoaps Natuurlijke Deodorant – Sweet Roots

En als laatste koos ik een lekker kruidige variant uit, zodat ik van alles iets zou hebben. Sweet Roots is namelijk een hele natuurlijke, aarde-achtige geur. Op de website wordt hij alsnog als zoet omschreven en dit ruik ik er ook zeker in terug, ondanks het feit dat ik hem wel in de kruidige hoek vind passen. Deze deodorant is van de drie toch wel echt mijn favoriet.

Ingerdiënten:
Natrium Bicarbonaat, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Hydrogenated Coconut Oil, TocoPherol, Parfum, Helianthus Annuus Seed Oil, Limonene, Lianool, Citronellol, Citrol, Geraniol. 

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

De werking van de HappySoaps Natuurlijke Deodorant

Wanneer je de verpakking van de natuurlijke deodorant open draait komt er een soort crème tevoorschijn. Wanneer je eerder alleen spray deodorant hebt gebruikt kan ik me dan ook voorstellen dat je hier wat gek naar zult kijken. Het gebruik van de natuurlijke deodorant is echter heel erg simpel: je haalt met je vinger een kleine hoeveelheid deodorant uit het potje (ongeveer ter grootte van een erwt) en brengt dit aan op je oksels door het in te smeren. Naderhand vind ik het zelf fijn om mijn handen even af te spoelen met water om het vettige laagje van mijn vingers te halen and that’s it! Super simpel en heel erg effectief.

Zelf heb ik helaas sinds mijn pubertijd last van een behoorlijk sterke zweetgeur, dus een goede deodorant vinden is voor mij altijd al lastig geweest. Deze natuurlijke deodorant werkt echter ontzettend fijn. Wanneer ik een rustige thuiswerkdag heb dan hoef ik het product alleen ’s ochtends aan te brengen en ben ik voor de rest van de dag veilig wat betreft nare zweetluchtjes. Wanneer ik sport of bijvoorbeeld met de fiets op en neer ga dan vind ik het wel fijn om het product opnieuw aan te brengen, maar voor mij is dit heel erg normaal en ik heb nog nooit een deodorant gevonden waarbij dit niet nodig was.

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

Mijn mening over de HappySoaps Natuurlijke Deodorant

Het zal je vast niet verbazen dat ik fan ben van mijn nieuwe natuurlijke deodorant. Ik heb weer een nieuw plasticvrij cosmeticaproduct toegevoegd aan mijn routine, houd mijn sterke zweetgeur onder bedwang en help mezelf ook nog eens in de portemonnee. Een natuurlijke deodorant kost namelijk maar €8,95 per stuk en hier kun je zo’n 2 tot 3 maanden mee doen. Ideaal ook om mee te nemen op reis overigens: neemt een stuk minder ruimte in dan een traditionele spuitbus en kan zelfs in je handbagage mee door het handige formaat van 50ml. Waar wacht jij nog op? Heb je ook al eens een natuurlijke deodorant geprobeerd?

Dit artikel is een samenwerking

3x Natuurlijke Deodorant van HappySoaps

1 Comment

 • Yvonne 5 augustus 2020 at 09:30

  Ik ben ook helemaal over op de natuurlijke deo! Heel fijn!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×