15 feitjes over mijn blog

11 mei 2017 20 Comments

Alweer een hele tijd terug zag ik bij Daphne en Brittany een artikel verschijnen waarin zij 15 feitjes over hun blog vertelden. Ik besloot toen al dat dit me een erg leuk idee leek voor een artikel en zette het in mijn concepten. Veel meer dan een concept werd het niet, omdat ik zoveel andere ideeën had voor artikelen dat ik het vergat. Tot Joyce afgelopen week ook zo’n artikel online zette: toen besloot ik dat het tijd werd. Vandaag dus 15 feitjes over mijn blog die jij waarschijnlijk nog niet wist!

Wist je bijvoorbeeld dat…

1 … ik voor ik begon met Ordinary Odd, nog andere blogs gehad heb? Ik hield het echter nooit langer vol dan een paar weken/maanden en stopte hierna. Volgens mij is Ordinary Odd mijn 4e poging? Ik ben eerlijk gezegd de tel kwijt geraakt, haha.

2 … ik ben begonnen met bloggen doordat ik veel andere blogs las? Volgens mij ontdekte ik de wereld van het bloggen via Teske en Vera. Vera volg ik nu nog altijd, Teske niet meer zo aangezien haar blog op een erg laag pitje staat.

3 … ik zonder mijn blog waarschijnlijk nooit de opleiding had gevonden die ik nu doe? Voor mijn blog dacht ik namelijk helemaal niet in de richting van media of communicatie. Ik keek alleen naar opleidingen richting paardenhouderij. Toen ik echter stopte met mijn opleiding Dier- en Veehouderij ben ik me verder gaan verdiepen en door mijn liefde voor bloggen heb ik nu mijn plekje gevonden bij Media, Informatie en Communicatie.

4 … ik mijn blog echt zie als mijn eigen bedrijf(je)? Hoewel het allemaal klein begonnen is met de intentie om überhaupt te kijken of ik het wel zou volhouden dit keer (zie punt 1) is mijn blog uitgelopen tot een uit de hand gelopen hobby. Ik ben er inmiddels dagelijks mee bezig, en wanneer ik ’s avonds laat nog geen artikel voor de volgende dag klaar heb staan werk ik liever tot diep in de nacht door dan dat ik de volgende dag later of geen artikel plaats. Jep: zo serieus neem ik mijn blog.

5 … ik door mijn blog nog meer van plannen ben gaan houden? Het maken van to-do lijstjes zat eigenlijk altijd wel in me, maar sinds ik blog is mijn liefde voor plannen nog veel groter geworden. Ik ben dan ook niet voor niets begonnen met een bullet journal een paar maanden terug!

15 feitjes over mijn blog

6 … ik door mijn blog een echte liefhebber ben geworden voor camera’s? Voor mijn blog nam ik altijd gewoonweg de fotocamera van mijn moeder over wanneer zij een nieuwe kocht. Het maakte mij echt niet uit wat de functies allemaal waren: zolang ik maar foto’s kon schieten. Inmiddels ben ik verslaafd aan mijn spiegelreflexcamera, verdiep me regelmatig in mooie lenzen en heb zelfs een extra vlogcamera gekocht.

7 … ik nooit van te voren had bedacht dat bloggen zo’n dure hobby zou zijn? Ik maakte een gratis WordPress blog aan met simpel gratis lay-out en dacht dat ik gewoon lekker artikelen kon typen. Wat had ik het fout! Investeringen in een domeinnaam, camera’s, props, lampen, lay-out’s en natuurlijk producten om te reviewen. Dure hobby? Check!

8 … ik door mijn blog allemaal leuke nieuwe mensen heb leren kennen? Ik had toen ik begon echt nooit verwacht dat ik vriendschappen zou kunnen sluiten via mijn blog: maar het is gebeurd! Inmiddels heb ik er een aantal hele goede vriendinnen bij waar ik regelmatig contact mee heb en waar ik heel dankbaar voor ben.

9 … ik al meer dan 700 artikelen online heb staan en nog nooit een artikel heb verwijderd? Genoeg leesvoer dus, mocht je je ooit vervelen! Haha.

10 … ik voor mijn blog al meerdere leuke samenwerkingen heb gehad? Ik blijf het bizar vinden dat er gewoonweg merken zijn die met mij willen samenwerken vanwege mijn blog! Iedere keer opnieuw voel ik me vereerd.

15 feitjes over mijn blog

11 … ik graag voor een goede afwisseling wil zorgen tussen beauty, fashion en lifestyle artikelen maar dit niet altijd goed lukt? Ik vind het schrijven van beauty artikelen het makkelijkst, omdat ik dan simpelweg producten kan testen. Fashion artikelen zijn lastiger omdat ik dan outfit foto’s moet zien te maken met iemand anders (dus ook een andere agenda) en lifestyle artikelen vind ik vaak lastiger om te bedenken.

12 … ik meerdere keren heb getwijfeld om te stoppen met bloggen en me fulltime te focussen op YouTube? Ja, het is waar. Niet schrikken! Ik ga het voorlopig namelijk zeker niet doen, aangezien ik het bloggen toch juist als uitlaatklep zie en het niet wil missen. Toch moet ik zeggen dat ik over het algemeen meer plezier haal uit het maken van video’s.

13 … mijn uploadschema er niet altijd zo heeft uitgezien? Ik begon met twee keer per week een artikel, dat veranderde al snel naar drie keer per week, vijf keer per week en sinds februari vorig jaar zet ik dagelijks nieuwe content online.

14 … ik negen van de tien keer een artikel de avond van te voren pas typ? Ik wil heel erg graag vooruit werken en mijn doel is om ook eigenlijk één à twee weken vooruit te werken maar dit lukt me vrijwel nooit. Soms gaat het een periode heel erg goed, maar dat stopt dan ook al weer snel en dan zit ik dus weer ’s avonds laat het artikel voor de volgende dag te typen.

15 … ik blij word van iedere reactie die wordt achtergelaten op mijn artikelen? Dus voel je vooral vrij om te reageren onder dit artikel! (En natuurlijk ook onder al mijn andere.)

Wat zijn leuke feitjes over jouw blog?

20 Comments

 • Shiralee 13 mei 2017 at 10:03

  Oh wat tof dat je MIC doet! Bevalt het je een beetje? Leuk om te lezen wat het allemaal brengt ook inderdaad. En dure hobby? My god! haha 🙂

  • Irina 13 mei 2017 at 20:56

   Ja het bevalt me heel erg goed! Nu bijna aan het einde van het eerste schooljaar en tot nog toe ook alles gehaald ^^

 • Dhini 12 mei 2017 at 21:01

  Wat leuk geitjes over je blog. Ik typ artikelen ook een paar dagen van tevoren.

  • Irina 13 mei 2017 at 20:59

   Hihi, volgens mij doet vrijwel iedere blogger dat!

 • Joyce 12 mei 2017 at 20:24

  Wat een ontzettend leuke feitjes! Ik typ artikelen over het algemeen ook de avond van tevoren (you know me), maar ik hou ook wel van plannen. Maar ik hou ook van niks doen en lui zijn en dan gaat het mis, haha.

  • Irina 13 mei 2017 at 20:59

   Haha heel herkenbaar! Iedereen houdt toch wel van lui zijn?

 • Natascha 12 mei 2017 at 08:19

  Wat leuk dat je zo geëvolueerd bent met je blog! Ik herken het ook wel ergens ? Bloggen is hier ook al snel een dure hobby geworden en mijn nieuwe job heb ik grotendeels te danken aan mijn blog.

 • Maikel 12 mei 2017 at 08:13

  Wat leuk om te lezen dat je zo goed bezig bent. Ga vooral zo door!

 • Brittany 11 mei 2017 at 23:14

  Aaaah super leuk om te lezen dit. Zo grappig hoe dingen lopen door onze blogs!

 • Girls-things 11 mei 2017 at 17:13

  Wat leuk! Dit is ook bij mij begonnen als hobby en ik ben er nu 24/7 mee bezig haha.
  Ook hiervoor meerdere blogs gehad, maar na een tijdje weer gestopt. Met Girls-Things ben ik nu zo’n 1.,5 jaar bezig en i love it!

 • Kevin 11 mei 2017 at 16:20

  Hele leuke feitjes! Vind het erg knap dat je er zoveel tijd in steekt.. door mijn werk lukt dat helaas niet

 • Neverdullmoments 11 mei 2017 at 14:48

  Wat ontzettend leuk geschreven! Het is alsof ik je meteen heb leren kennen door deze blogpost 😉 Zeer herkenbaar, dat lastminute schrijven haha! Maar dat vind ik alleen maar leuk: ’s avonds lekker bloggen 🙂

 • Annika - Mrs. Marvelous 11 mei 2017 at 13:04

  Ik heb expres mijn deadline op 12 uur gezet, zodat ik eventueel ’s ochtends nog wat kan doen. Mijn jongste zoon zorgt regelmatig voor een kink in de kabel, waardoor ik heel erg laat nog met een artikel bezig ben. De ergste was nog het uploaden van een artikel om 11.59 uur die een minuut later online ging. Stress!

  Ik werk nu zoveel mogelijk vooruit, in ieder geval een dag of drie.

 • Peggy | Your Lifestyle Notebook 11 mei 2017 at 12:09

  Ik herken mijzelf in het proberen ‘van te voren te schrijven’, maar ik doe het op de dag zelf haha! Wellicht nog erger ;).

 • Nicole 11 mei 2017 at 11:47

  Wat leuk om te lezen wat het bloggen jou allemaal heeft gebracht. Echt fijn dat het je zelfs heeft geholpen bij je studiekeuze!

 • kim 11 mei 2017 at 09:33

  Leuk om te lezen en eigenlijk heel erg herkenbaar!!

 • Lonneke 11 mei 2017 at 09:23

  Wat een leuke weetje over jouw en je blog. Ik wist echt niet dat je eerdere blogs gehad hebt. Je mag en kan zeggen dat je blog erg goed loopt nu!

 • Nathalie - Volgmama 11 mei 2017 at 08:48

  Punt vijf is wel heel herkenbaar. Leuk om zo meer over jou en jouw blog te lezen.

 • Chantal 11 mei 2017 at 07:48

  Wat een leuke post! Ik blog zelf nu twee keer per week, aangezien ik ook een een baan heb van 36 uur. Anders hou ik helemaal geen tijd meer over voor mijn liefde. Hihi. Ik zie mijn blog ook echt als mijn bedrijfje, zo leuk. Ik zit er ook aan te denken om in de loop van tijd ook een kvk nummer aan te vragen. Xxx

  • Eveline Fleur 11 mei 2017 at 08:48

   Haha ik heb precise hetzelfde, alleen werk ik dan 40 uur. Ik ben wel aan het ’testen’ met 3 keer in de week een artikel, omdat ik meer ideeen heb dan artikelen en ik wil ze eigenlijk allemaal schrijven haha.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×