5x Voorbereidingen op een zonvakantie

13 juni 2017 4 Comments

Zomer artikelen: ik hoop dat jullie er nog lang geen genoeg van hebben. Ik houd er namelijk ontzettend erg van om ze te maken, en dat hebben jullie inmiddels al duidelijk kunnen merken. Vandaag leek het me dan ook leuk om een artikel te maken met voorbereidingen op een zonvakantie. Ik noem vijf dingen die ik van te voren geregeld/gedaan wil hebben. Lees je mee?

1. Naar de kapper

Voor ik op vakantie ga naar een warm land ga ik eigenlijk altijd naar de kapper. Ik ben zelf echt heel erg lui als het aankomt op naar de kapper gaan, en geef eerlijk toe dat ik maar zo’n twee keer per jaar ga. EÊn daarvan is dus eigenlijk altijd voor mijn zonvakantie. Lekker de dode punten van mijn haar af, waardoor mijn haar leuker zit zonder er iets mee te doen. Daarnaast is het net iets korter, wat altijd lekker is in een warm land. Want zeg nou zelf: lang haar is behoorlijk warm tijdens warme zomerse dagen!

2. Een zomerse playlist samenstellen

Zomervakantie betekend lekker relaxen aan het strand. Tijd voor een goed boek en leuke muziek dus! Ik maak dan ook van te voren eigenlijk altijd een playlist aan op mijn telefoon met allemaal zomerse muziek. Dit jaar heb ik eindelijk Spotify aangeschaft (I know, lekker laat) wat die klus een stuk gemakkelijker maakt! Hebben jullie nog playlists die jullie me kunnen aanbevelen voor de zomer?

5x Voorbereidingen op een zonvakantie

3. Tijd voor een mani- en pedicure

Mijn nagels lakken doe ik eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer vind ik het extra leuk. Lekker felle kleurtjes op mijn nagels: niets geeft mij een zomerser gevoel! Daarnaast is het natuurlijk ook tijd om mijn teennagels weer te lakken. Hoe slecht ik er ook in ben, niks geeft me meer een gevoel van zomer. Het feit dat je je teennagels lakt betekend namelijk dat je lekker met sandaaltjes gaat lopen! Hell to the yeah.

4. Zomerkleding inslaan

Nog zoiets waar ik gek op ben: shoppen! Zoals jullie hebben kunnen zien in mijn weekvlogs gaat het shoppen voor zomerkleding dit jaar niet helemaal soepel maar dat mag de pret niet drukken. Zomerkleding blijft toch wel mijn favoriet: playsuits en zomerse jurkjes zijn toch heerlijk? Ik kan niet wachten om alles te dragen.

5. Zonnebrand inslaan

Als er iets is wat er doorheen vliegt op een zonvakantie dan is het wel de zonnebrand. Tijd om dit in grote aantallen in te slaan dus! Mijn favoriet is van P20, die je maar een paar keer hoeft aan te brengen op een dag. Heerlijk vind ik dat want ik heb een hekel aan het alsmaar insmeren, haha. Daarnaast neem ik overigens meestal een speciale lippenbalsem mee met SPF en natuurlijk een aparte zonnebrand voor mijn gezicht. Voor mijn haar gebruik ik eigenlijk niks speciaals, oeps…

Dit zijn de vijf dingen die ik eigenlijk altijd wel doe vlak voor ik op zonvakantie ga. Zijn er dingen die jij nog toevoegt aan deze lijst? Dingen als benen scheren doe ik eigenlijk het hele jaar door, dus die staan niet op mijn lijstje. Ik ben erg benieuwd wat jullie allemaal doen!

4 Comments

 • Joyce 13 juni 2017 at 17:11

  Aaah wat een heerlijk artikel om te lezen! Door jou bedenk ik me net dat ik ook maar weer eens naar de kapper moet, haha. Ook weer ff lekker een stukkie eraf voor de zomer ^^

 • Amy 13 juni 2017 at 15:40

  Ik ga juist altijd naar de kapper NA mijn vakantie, omdat de zon mijn haar altijd lichter maakt, haha!

 • Malou | Blonde Blossom 13 juni 2017 at 12:17

  Ik moet ook weer even naar de kapper, dan zit mijn haar inderdaad veel beter. En ik ga ook echt amper naar de kapper, ik ben er te lui voor en vind het te duur, haha! Zomerkleding instaan vind ik ook zoooo leuk, echt er heerlijk fashionable uitzien! Malou x

 • Ria 13 juni 2017 at 09:15

  Zelf gebruik ik meestal anti-zonnebrand factor 50, 1 x smeren voor ik ga wandelen en de rest van de dag vergeet ik het meestal, soms tussen de middag nog een keer

  Maar ja, ik heb ook meestal loop-vakanties, dat is wat anders dan strandvakantie 🙂

  Als ik met openbaar vervoer ga, e-boeken mee ipv op papier. En muziek neem ik gewoon niet mee. Beetje anders dan jou lijstje dus. O ja, voor ik weg ga probeer ik backup van de pc te maken, PC is oud, kan het dus opgeven… Tussendor ook vaak backeups dus …

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×