1 jaar bloggen, en nu?

8 december 2014 4 Comments

Hieperdepiep, hoeraa!! Vandaag is het dan toch echt de dag dat ik alweer een jaar lang bezig ben met bloggen hier op Ordinary Odd. Nog nooit heb ik het bloggen zo lang volgehouden en ik ben ook zeker niet van plan om er mee te stoppen. Ondanks het feit dat ik zo mijn blog- up’s en down’s heb gehad beleef ik er heel erg veel plezier aan. Vandaag blik ik met jullie terug op het afgelopen blogjaar, en ga ik jullie ook vertellen hoe het nu verder gaat met Ordinary Odd!

Ordinary Odd, het afgelopen jaar

Het afgelopen jaar is er op blog gebied best veel gebeurt. Ik ben begonnen met iedere woensdag en zondag het posten van een artikel. Op een gegeven moment ben ik ook begonnen met filmpjes maken en ik merk dat ik dat toch ook wel erg leuk vind. Later ging ik zelfs iedere dag een artikel posten. Jammer genoeg was dit in een vakantie, en merkte ik zodra mijn school weer begon dat ik dit niet kon volhouden. Vervolgens stond mijn privéleven zo ongeveer op zijn kop waardoor ik mijn blog een tijdje heb stilgelegd. Toen ik na die stop weer door ging met bloggen zat er niet erg veel regelmaat in het posten van mijn artikelen. Ik postte soms tijden lang niets, en dan ineens weer een paar dagen achter elkaar. Dit vind ik erg jammer, maar ik weet ook dat het voor mij niet haalbaar was om regelmatig te bloggen, hoe graag ik dit ook zou willen.

Wat ik het afgelopen jaar wel echt heb gemerkt is hoe leuk ik het bloggen vind. Ik vind het heerlijk om mijn gedachten van me af te kunnen schrijven en zulke lieve reacties van jullie te krijgen. Ik vind het heerlijk om de hele dag door om me heen te kijken om inspiratie op te doen voor nieuwe artikelen. Jammer genoeg is die inspiratie vaak ver weg, maar wanneer ik dan een tijdje ben gestopt dan ineens ontploft er weer een bom aan inspiratie en heb ik vervolgens weer ideeën genoeg. Nu nog zien op te schrijven wanneer ik de inspiratie bommen heb dus!

Een aantal blogfeitjes over het afgelopen jaar op Ordinary Odd:

 • Het afgelopen jaar zijn er 84 artikelen online gekomen
 • 7 van deze artikelen bestonden uit een zelf gemaakt filmpje
 • Ordinary Odd heeft een eigen domein gekregen (een .nl website)
 • Na een jaar bloggen ligt het aantal bloglovin’-volgers op 15
 • Het afgelopen jaar ben ik 3 keer van header veranderd

Na een jaar bloggen, hoe nu verder?

Een jaar bloggen heb ik nog nooit eerder volgehouden. Vandaar dat ik goed heb zitten nadenken hoe ik nu verder wil. Want als er iets is dat ik zeker weet, dan is het wel dat ik er mee verder wil. Ik haal heel veel plezier uit bloggen, en kan mijn leven ook echt niet meer zonder bedenken. Vandaar dat ik heb besloten om mijn blog professioneler aan te gaan pakken. Of het me ook daadwerkelijk gaat lukken weet ik natuurlijk nog niet, maar ik zal mijn plannen met jullie doornemen.

Eén van de belangrijkste dingen die ik wil doen is om nu echt regelmatig te gaan bloggen. Ik ga mezelf niet gelijk vast zetten op bepaalde dagen, omdat ik merk dat ik beter werk wanneer ik meer vrijheid heb, maar ik wil wel echt vaker iets online zetten. Mijn doel is om in drukke weken toch minimaal 1 artikel online te zetten, en wanneer ik meer tijd heb, natuurlijk meer. En wanneer ik ineens een bom aan inspiratie en tijd heb, om mijn artikelen dan niet allemaal in één keer online te zetten, een paar dagen achter elkaar, maar om deze te verspreiden zodat wanneer ik geen tijd heb ik ook iets online heb staan.

Naast de artikelen online zetten, wil ik me ook meer gaan verdiepen in het maken van mooiere foto’s en filmpjes. Ik merk namelijk dat ik hier nog niet echt geweldig goed in ben, terwijl ik de beelden op een blog toch vaak een van de belangrijkste dingen vind. Hierom ben ik op dit moment bezig met het investeren in een goede spiegelreflexcamera, waardoor ik in ieder geval een goede camera heb. Verder wil ik graag door middel van oefenen en het bekijken van online instructiefilmpjes etc. meer kennis opdoen, waardoor ik straks mooie foto’s en filmpjes voor jullie heb. Bloggers onder jullie: als jullie tips hebben voor lenzen (voor een Canon camera), bewerkingsprogramma’s, etc. laat het dan vooral achter in de comments!

Ook wil ik graag gaan investeren in een mooie, goed werkende en duidelijke lay out. Ik ben niet helemaal tevreden over hoe mijn blog er op dit moment uit ziet. Ik ben zelf ook echt helemaal niet handig in coderen etc. dus ik denk dat ik hier hulp bij nodig ga hebben. Maar aangezien ik net een heleboel geld aan het uitgeven ben aan een goede camera, denk ik dat ik hier nog even mee moet wachten. Als jullie tips hebben voor mensen die goed zijn in het maken van lay out’s voor blogs, laat het dan vooral achter!

 

Jeetje, wat een lap tekst heb ik inmiddels getikt. Ik zit alweer over de 850 woorden heen, zonder het door te hebben. Ik ben gewoon zo ontzettend enthousiast over al mijn nieuwe ideeën en plannen dat ik er graag over praat denk ik, haha. Als jullie nog tips hebben op het gebied van camera’s/bewerking of iemand die een goede layout voor mij zou kunnen maken dan hoor ik het graag! En als jij nog een leuk idee hebt voor een onderwerp dat je graag zou willen zien, laat het dan ook vooral achter!

 

4 Comments

 • Fabiënne 14 december 2014 at 21:46

  Zolang je er zelf plezier aan hebt is het goed! Ik blog nu ruim een jaar en het bevalt me nog steeds super.

 • Lisa 12 december 2014 at 16:46

  Gefeliciteerd! Goed om te horen dat je het bloggen zo leuk vindt! Ben benieuwd naar wat je de komende tijd gaat posten 🙂 En.. over dat te weinig tijd hebben, dat herken ik ook wel! Liefs xx

 • Sofie 9 december 2014 at 13:58

  Ik sluit me aan bij Joanne, wanneer je plezier beleeft aan het bloggen en geen redenen ziet om te moeten stoppen: vooral lekker doorgaan! Gefeliciteerd met je blog! Ik hoop dat ik, als ik een jaar geblogd heb, dat ik ook nog veel plezier beleef hieraan.

 • Joanne 8 december 2014 at 19:41

  Wat leuk, gefeliciteerd! Zolang je er veel plezier in hebt moet je het zeker blijven doen 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×